Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megtílthatom a párom apjána,...

Megtílthatom a párom apjána, hogy lássa az unokáját?

Figyelt kérdés

Páromról nem akar tudomást venni az apja, az anyja pár hónapja halt meg. Terhes vagyok amit "apósom" megtudott és eljött hozzánk elmondani, hogy az unokának nagyon örül és alig várja, hogy megszülessen.

Közöltem vele, hogy ne is álmodjon arról, hogy látni fogja az unokáját azok után ahogy a párommal bánt/bánik.

Azt mondta ehez nincs jogom. Mi a véleményetek?

2013. nov. 15. 20:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
nem fogok... az dühtől mindig rosszul írok :D
2013. nov. 15. 20:56
 12/19 anonim ***** válasza:

Időpont ma 20:41

Gondolom ez nekem szólt (én írtam hogy vannak jogai a nagyszülőknek..

Nem a hasamra ütöttem okoska, hanem átéltem. Az én anyósom, és apósom nem csak a férjemmel bántak embertelenül, de velem sem jópofiztak. Mi Debrecenből Budapestre költöztünk, titkolva a gyermekünk születését, mert nem akartuk hogy megismerje őket. Amikor a lányunk oviba ment, személyesen keresett fel minket egy ügyvéd. Kiderült, hogy az anyósomék megtudták hogy van unokájuk, és bíróságra mentek azzal az indokkal,hogy tiltjuk az unokát tőlük. 2 évig jártunk bíróságra, mindent elmondtunk, sőt a férjem úgy kiborult a bíró előtt, hogy mérgében lerángatta magáról az inget, és megmutatta a hátán lévő hegeket, forradásokat amit az apja csinálta.

A bíró mérlegelt, majd ítéletet mondott. Magyarországon él a nagyszülők láthatási joga, és meg is illeti őket. Mivel a lányunk nem ismerte őket, így a bíró kiszabta hogy minden második hétvégén egy kirendelt gyámügyi szakemberrel találkozhatnak az unokával. 2 éves határidőt szabott a bíró. 2 évre rá újabb tárgyalás lesz, és ha úgy látja, hogy a gyermek lelki fejlődését nem gátolja akkor további engedélyek lesznek a nagyszülőknek..(nyaranta 2 hét stb) 3 hónap múlva jár le a 2 év. A lányom 5 éves. Mindig visszük pszichológushoz, hogy felmérje éri-e kár a kislányt. megfogtok lepődni. A nagyszülők soha egy rossz szót nem mondanak sem rólam, sem az apjáról, sőt mintha a kislány lenne az akitől a megbocsájtást várnák. (mi ettől függetlenül fellebbezni fogunk..

Szóval kedves pontosan tudom miről beszélek...

2013. nov. 15. 20:56
 13/19 A kérdező kommentje:
A párom apja is ivott régen sőt az egész család iszákos. A legjobban az fáj, hogy a párom miatta lett hajléktalan.
2013. nov. 15. 21:00
 14/19 A kérdező kommentje:
Szerencsére apósomnak nincs pénze ügyvédre.
2013. nov. 15. 21:06
 15/19 anonim ***** válasza:
33%
A parod es apja kozotti viszony kulon lapra tartozik. Biztos vagyok benne,hogy a parod apja nagyon orul a babanak,plane a felesege halala utan,es nagyon fogja szeretni a kis jovevenyt,annak ellenere,hogy a fiaval nem jo a kapcsolata. Semmi esetre sem jo otlet eltiltani oket egymastol,a babadnak is szuksege van a nagyapjara. Tedd felre a szemelyes velemenyed es a gyerek erdekeit tartsd szem elott. Itt kezdodik az anyasag. Lelekben is fel kell hozza noni,es ez a legnehezebb.
2013. nov. 15. 21:23
 16/19 anonim ***** válasza:
15-nek igaza van.Esélyt sem akarsz adni apósnak mert csak azzal hergeled magad mit tett a férjeddel.Azóta aposód is megöregedett le higgadt,már más szemmel nézi a világot.Miért folysz bele apja fia dolgába?és miért akarod megfosztani a gyereked tudja majd ki és mi az,hogy papa??A gyereknek nagyszülőkre is szüksége van.Nem ír hülyeséget aki azt írja a papának is vannak jogai.Én meg azt nem értem soha miért kell ellenségeskedni,meg nehezíteni a dolgokat.Miért jó,ha előveszitek a csendes ideg gyilokot?Majd a gyereked ha odanől eldönti akar e papával lenni vagy nem.neked mint anyának az a dolgod a gyerekednek mindig a legjobb legyen,és abban benne van a mama papa is!!
2013. nov. 16. 07:53
 17/19 anonim ***** válasza:
52%

Nalunk a ferjem tiltotta el az apjat a fiunktol.Nem sokkal kesobb merlegeltem es megis engedtem neki, hogy talalkozzanak.1-2 hetente elmegyunk hozza a fiammal,ilyenkor sokszor en is maradok,vagy kettesben hagyom oket delutanra es kesobb megyek erte.

A ferjem es aposom mar 2 eve nem talalkoztak vagy beszeltek egymassal,de a gyerek elott nem szidjak egymast.

Aposom nem alkoholista,nem is eroszakos megis nagyon gonosz dolgokat muvelt.Az elso 2 esetben valoszinuleg nem engednem,hogy talalkozzon az unokajaval.

2013. nov. 16. 10:48
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Olyan álszent válaszokat olvasok itt néha - a vérségi kötelék még nem jogosít fel erkölcsileg senkit semmire. Ha ti is alkoholista, agresszív, gyűlölködő szülőkkel nőttetek volna fel, aki megkeserítette az egész otthoni életetket, nyilván ti sem szeretétek, hogy ilyen emberrel érintkezzen a saját gyereketek.
2013. nov. 16. 13:54
 19/19 anonim válasza:
Én úgy gondolom,hogy esélyt meg kel adni mindenkinek. Lehet,hogy az unoka meg lágyítja a szívét!!( Nálunk is ugyan az a helyzet,hogy a vőlegényem apukája elég rondán bánt a fiával !! De a minap beszéltem vele telefonon és csak annyit mondót nekem,hogy lehet,hogy kifele ezt mutatta de most már a szíve mélyén büszke a fiára! Egyszóval én a helyedben nem tiltanám el tőle csak abban az esetben ha még akkor sem változik mag ha már meg lesz a picurka!! Csak abban az esetben tiltanám el!
2013. nov. 21. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!