Megtílthatom a párom apjána, hogy lássa az unokáját?
Páromról nem akar tudomást venni az apja, az anyja pár hónapja halt meg. Terhes vagyok amit "apósom" megtudott és eljött hozzánk elmondani, hogy az unokának nagyon örül és alig várja, hogy megszülessen.
Közöltem vele, hogy ne is álmodjon arról, hogy látni fogja az unokáját azok után ahogy a párommal bánt/bánik.
Azt mondta ehez nincs jogom. Mi a véleményetek?
Na nálunk is hasonló a helyzet,csak a párom anyuja 8 éve halt meg,az após meg 6 éve újranősült.Előtte se voltak jóban az apjával,de mióta ez a nő van kész katasztrófa.Én próbáltam őket békíteni még 2 éve kisebb-nagyobb sikerrel.Tavaly vége lett a nagy jóban létnek.Tervezzük a babát de én már most kijelentettem,hogy nem láthatja az tuti.Ha rajtam múlik nem is fogja.Persze a férjem se akarja,de igazából rám bízza majd azt mondta.
Te férjed mit mondd?
Törvény szerint nem tilthatod el a nagyszülőt az unokájától. Ha a párod apja tudomás szerezz arról, hogy soha nem akarod az unoka közelébe sem engedni, ő beperelhet téged nagyszülő jogainak megsértése miatt. Akár láthatási jogot is kérhet..
A személyes sértésed miatt, érdemes a meg nem született gyermekednek ilyen életet kívánni?? Még világra sem jött, de már marakodás között van???
Utolsó
Na és annak mi az értelme,hogy mikor már nagyobb a gyerek és a papánál van mert persze az olyan jó neki,hogy az apát szidja,és üzenget neki a kisgyerekkel?Ezért kell a papának az unoka???Hagyjuk már ezt jó.Ha nem vagy benne ilyenbe akkor miért vagy ilyen okos?
akik azt mondják mégis csak a nagyapja nem tilthatod el attól hogy szeresse az unokáját:
Apám szüleihez mindig mentünk, mert mégis csak a nagyszüleim,cserébe láthattuk a torzsalkodást köztük és a szüleim között vagy politizáltak.az elején kedvesek voltak hozzám aztán amikor nagyobb lettem elkezdtek úgy viselkedni amilyenek valójában végül kitagadtak.
Most így több év után legszívesebben azt kívánnám bárcsak ők ne lettek volna.
Ja és gyerekkoromban sosem akartam hozzájuk átmenni mert nem voltak már akkor sem szimpatikusak.
Én azt gondolom, hogy a szülőnek bizonyos fokig igenis joga van ahhoz, hogy eldöntse, megengedi-e a nagyszülőnek, hogy láthassa az unokáját, mert ő jobban ismeri az adott ember személyiségét, mint a törvény.
Az én anyám egy idegbeteg, erőszakos, rosszindulatú ember, aki tönkretette az életem, amíg otthon laktam. Most már csak családi eseményeken találkozunk néha, amúgy nem tartjuk a kapcsolatot - na, én bizony szépen finoman már kifejtettem, hogy ő az, aki nem vehet részt a gyerek életében.
Nem érdekel, hogy "joga" van hozzá. Aki a kötelességét nem teljesíti (a saját gyermeke normális felnevelését), annak ne legyenek követelései.
Akkor nem gondolkodott amikor a fiát elzavarta otthonról, és cigányok fogadták be??? Az én gyerekemnek m kell ilyen nagypapa!
37%-os te meg inkább ne írj hülyeséget mert mindenki kérdéshez csak azt írsz. Szánalmas vagy!
Családban volt hasonló helyzet, édesapámnál. A szülei megmondták, hogy ha annyira akarja látni az unokákat, jöjjön el értük, de a fia is ott lesz, erre készüljön fel. Nagypapa ezek után nem igazán volt kíváncsi az unokáira, akiket előtte annyira várt.
Annak a válaszadónak igaza van, aki mondta, hogy van láthatási joga, és jogilag nem tilthatod el.
apropó apám sem jobb...
Mert alkoholista szemét és hiába most nem iszik de amikor nem tette le a kedvemért a piát sőt az én szülinapi pénzemen vette, mondtam neki vagy leteszi a piát vagy én többet rá se nézek sőt az unokáját sem fogja látni ha egyszer megszületik.
Szóval kedves kérdező megértelek mert ha nekem gyerekem lesz nem leszek a biztonságos otthonomba visszaengedni azt a szemetet hogy elrontson mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!