Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek segítség: ha...

Szerintetek segítség: ha szülés után 1 éves korig minden nap főztünk és elvittük a friss ebédet, majd 2 évig a szombat-vasárnapot?

Figyelt kérdés

2013. szept. 27. 16:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%
Pedig nekem ez már a tolakodás kategória, hogy nem tudja megoldani maga? Főleg hétvégén? Hétköznap még lehet az a kifogás, hogy magába van, de hétvégén biztos otthon van a férje!
2013. szept. 27. 16:50
 12/28 anonim ***** válasza:
62%
Azta!!!!! Osszetettem volna a ket kezem, ha ilyen segitseget kaptam volna anyosomtol. Apropo! Ki is vagy te, kedves kerdezo a sztoriban? Termeszetesen ez egy hatalmas SEGITSEG! Az anyuka pedig sullyedjen el szegyeneben, h nem ertekeli. Foleg ugy, hogy ha nem tevedek, akkor mar ovis lehet a gyerkoc. Atyaeg, ha belegondolok, akkor mi a lofa*t csinal egesz nap /elnezest a kozonseges kifejezesert/ ??????
2013. szept. 27. 17:15
 13/28 anonim ***** válasza:
92%

A szules utanni par honapban lehet segitseg, de innentol mar nem az, mivel az anyukanak megkell tanulnia az onallo eletet elni, gyerekneveles, htb-i munka stb.

tehat itt mar artottak neki, mivel megakadalyoztak abban, hogy onallo eletet eljen, s igy ma mar megszokta a kenyelmet, amirol lemondani nehez, talan itt lesznek problemak.

2013. szept. 27. 17:15
 14/28 zabmester ***** válasza:
93%

Hogy jön ide, hogy albérlet? Ott nem lehet főzni? :D Mi is albérletben élünk, de azért főzni tudunk :D

Amúgy igen, ez nagy segítség, bár azért egy éven keresztül kicsit soknak érzem, hogy minden nap főz valaki a szülők helyett. Meg még utána is hétvégére, az már pláne. Az első pár hónapban még ésszerű, de utána már felesleges, sőt. Meg kell tanulni beosztani az időt, hogy erre is jusson. Vagy ha az anyagiakról van szó, akkor is bőven elég lett volna az alapanyag beszerzésében segíteni, azért egy fél- egy éves gyerek mellett már simán lehet főzni. Minden napra friss ebéd kissé luxus is szerintem, a legtöbb helyen több napra főznek.

2013. szept. 27. 17:20
 15/28 A kérdező kommentje:
Kedves hozzászólók! Köszönöm a válaszokat, részünkről nem érzem,hogy tolakodás lenne, mert még igy is nagyon sokat mondja,hogy neki sajnos "nincs,aki segitsen".Hát akkor ez mi ha nem segitség, hiszen szabadideje maradt, ezt csak itt irom le, de még itt is szégyellem, hogy az anyagiakat is teljesen mi álltuk. Még véletlenül sem kérdezte meg,hogy mi mennyibe került azonkívül,ha jártunk vásárolni, kérte hogy ezt vagy azt vegyünk, de kifizetni soha nem fizette /hivatkozott arra,hogy most éppen nincs aprója/. Nem kell tolakodónak nézni, mert én nem vagyok szakács, sőt még azt sem mondhatnám,hogy egy kicsit is szeretnék főzni,csak ha épp olyanra van kedvem! Erről ennyit elég bőven irtam!!!
2013. szept. 27. 17:24
 16/28 anonim ***** válasza:

PErsze, óriási segítség!

Egyébként ki vagy neki, az anyósa?

2013. szept. 27. 17:26
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

nagy segítség.

nekem az volt. utálok főzni.

2013. szept. 27. 17:29
 18/28 anonim ***** válasza:
Befejezném a caritas tevékenységet, és anyuci végre felnőhetne a saját maga által vállalt feladatokhoz. Megtettetek mindent, amit tudtatok, de határt kell szabni. Ez már kihasználás a nő részéről, ideje felnőnie!
2013. szept. 27. 17:36
 19/28 zabmester ***** válasza:
100%
Sőt, nem is csak a nő részéről. Hétvégén gondolom mindkét szülő otthon van, aztán egyik sem képes főzni? Egyik sem vásárol? És akkor megy a panaszkodás is, hogy nem segít senki? Na nemár... Szerintem is ideje lenne ezzel felhagyni, álljanak a maguk lábára, elvégre ők már egy önálló család (lennének, ha ellátnák végre magukat).
2013. szept. 27. 18:17
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez nagyon nagy segítség, sőt talán túlzás is. Azt viszont hozzátenném, hogy itt mindkét fél hibás egy kicsit. A fiatalasszony igazán hálás lehetne, viszont a ti segíségetek sem teljesen önzetlen. Ha úgy érzed, hogy nektek akár anyagilag, akár fáradságban nem fér ez bele, akkor egyszerűen ne csináld, de ne hánytorgasd fel, hogy miért nem örül neki.

(Egyébként személy szerint nekem, kisgyerekes anyukaként nem az lenne a segítség, ha valaki magfőzne, mert azt a gyerek mellett is elintézem. Viszont ha valaki csak hetente egyszer 2 órára eljönne a gyerekre vigyázni, akkor el tudnék menni pl. orvoshoz, amit 1 éve halogatok.)

2013. szept. 27. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!