Szerintetek segítség: ha szülés után 1 éves korig minden nap főztünk és elvittük a friss ebédet, majd 2 évig a szombat-vasárnapot?
A szules utanni par honapban lehet segitseg, de innentol mar nem az, mivel az anyukanak megkell tanulnia az onallo eletet elni, gyerekneveles, htb-i munka stb.
tehat itt mar artottak neki, mivel megakadalyoztak abban, hogy onallo eletet eljen, s igy ma mar megszokta a kenyelmet, amirol lemondani nehez, talan itt lesznek problemak.
Hogy jön ide, hogy albérlet? Ott nem lehet főzni? :D Mi is albérletben élünk, de azért főzni tudunk :D
Amúgy igen, ez nagy segítség, bár azért egy éven keresztül kicsit soknak érzem, hogy minden nap főz valaki a szülők helyett. Meg még utána is hétvégére, az már pláne. Az első pár hónapban még ésszerű, de utána már felesleges, sőt. Meg kell tanulni beosztani az időt, hogy erre is jusson. Vagy ha az anyagiakról van szó, akkor is bőven elég lett volna az alapanyag beszerzésében segíteni, azért egy fél- egy éves gyerek mellett már simán lehet főzni. Minden napra friss ebéd kissé luxus is szerintem, a legtöbb helyen több napra főznek.
PErsze, óriási segítség!
Egyébként ki vagy neki, az anyósa?
nagy segítség.
nekem az volt. utálok főzni.
Igen ez nagyon nagy segítség, sőt talán túlzás is. Azt viszont hozzátenném, hogy itt mindkét fél hibás egy kicsit. A fiatalasszony igazán hálás lehetne, viszont a ti segíségetek sem teljesen önzetlen. Ha úgy érzed, hogy nektek akár anyagilag, akár fáradságban nem fér ez bele, akkor egyszerűen ne csináld, de ne hánytorgasd fel, hogy miért nem örül neki.
(Egyébként személy szerint nekem, kisgyerekes anyukaként nem az lenne a segítség, ha valaki magfőzne, mert azt a gyerek mellett is elintézem. Viszont ha valaki csak hetente egyszer 2 órára eljönne a gyerekre vigyázni, akkor el tudnék menni pl. orvoshoz, amit 1 éve halogatok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!