Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak, mit hogyan...

Mit csináljak, mit hogyan érjem el, hogy végre szóljon?

Figyelt kérdés
Férjemmel 8 éve ismerjük egymást, 5 éve házasodtunk össze, van 2 gyerekünk, egy 4 éves lány és egy 8 hónapos fiú. A szüleivel, főleg az anyját sosem csíptem. Az unokáira nem kíváncsi, a nagyobb elmegy a férjemmel, de a kicsit hetekig nem látja. Állítólag szokta kérdezgetni hogy mi van vele. Na most én nem bírom felfogni, hogy egy nagyszülő, aki ráadasul maga is Anya, Nő, az miért ilyen? A fő probléma az, hogy a férjem ezt szó nélkül tűri. Hogy állítsam magam mellé, illetve hogy verjem a fejébe, hogy szóljon az anyjának, mert ha én teszem, annak nem lesz jó vége. Ha felhozom a témát, egyből ideges lesz.
2013. júl. 8. 18:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Soha nem fogunk egyetérteni.
2013. júl. 8. 19:39
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem is kell. Nem tudom megmondani Neked, mit csinálj- az a Te szabad döntésed, mindig, mindenkor. Arról beszéltem, hogy a felvázolt probléma nem olyan súlyos, mint amekkorára benned megnőtt. És hogy mi lehet, tapasztalataim által kialakult véleményem szerint, attól függően, miként döntesz.

A kis családka békéje, az otthon szeretet-melege nagyrészt az anyától függ. Ezek általánosságok, de ha elhatalmasodik az emberben a vádaskodás, gyűlölködés, nem jutnak eszébe sokszor, vagy későn. Érdemes ezen gondolkodni.

Egy kicsit el kell fogadni a felnőtt embereket, olyannak, amilyenek. Ha érzik ezt az elfogadást, sokszor maguktól javulnak a dolgok.

Megint általánosságok, de itt a gyk-n nem ismerjük a konkrét helyzetet, ezért csak ilyet lehet írni. Azután a kérdést feltevő elgondolkodik a válaszokon és saját maga dönt, mit lát jónak. De mégis érdemes elgondolkodni a különféle válaszokon, mert attól alakulhat ki a saját döntés, mit tegyek?

2013. júl. 8. 20:14
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért ilyen anyósod, de az biztos, hogy nem a férjed tehet róla. Anyának milyen volt? Hogy bánt a férjeddel kiskorában?

Az én apám anyja is érdekes jelenség, de semmi értelme nem lett volna vele bármit is kezdeni...

Szóval ha látsz bármi esélyt is arra, hogy anyósod megváltozzon akkor van értelme ezzel foglalkozni, ellenkező esetben csak te borítod ki magad, ami neked rossz, szóval menj el baba-mama jógára, nekem az segített.

2013. júl. 8. 21:25
 14/16 anonim ***** válasza:
Megértelek. Nálunk is hetekig nem látják őket pedig egy faluban lakunk. Sokszor van hogy a páromra rácsörögnek, hogy menjenek le a naggyal (3 éves) és én nem engdem . 2 unokája van, vagy kíváncsi mendketőre vagy egyikre sem . A kicsi 8 hónapos. Születésnapta semmit nem kapott a nagy sem,de a falu felé megy az unokaimádat. Persze azon csodálkozik, hogy a kicsi miért ordít mint a fába szorult féreg ha átmegyünk hozzájuk. Hát csak azért mert 2 havonta látja és azt gondolja anyósom, hogy a kicsi azt tudja hogy ő a nagymama és nem szabad ordítani, ez nem lényeg hogy odamegyünk és kb. fél perc múlva ráveti magát a gyerekre, mégis mitől nem ordítana, mikor a gyerek azt sen tudja hogy ki ő. Ja a telefon az mindennap csörög, hogy hogy vannak a gyerekek? Igen ám érdeklődik a gyerek ebből semmit nem fog fel. JA és a legszebb hogy én vagyok hibás, nem tudom miért egyszer sme mondtam hogy ne jöjjenek. ha nagy ritkán vesznek valamit a gyereknek akkor alkalmaokon (karácsony, szülinap) kívül és méreg drága játékot, amire a gyerek nem is kíváncsi. Többször felajánlottam hogy megveszem az alkalmakra az ajándékot csak mondják meg hány forint érékben és odaadom nekik és a gyereknek ha odaadják akkor tuti fog neki örülni, de nem ez sem tetszik nekik. Anyuéknál, nagyimnál, barátnőmnél működik ez a dolog, nálunk nem. Jó hosszú lettem, de a lényeg megértelek.
2013. júl. 9. 08:35
 15/16 A kérdező kommentje:
13-nak: nem anyának való, a férjemet az apja hordta oviba, suliba. Gyakorlatilag csak azért lett, hogy ne szólja meg őket a falu, hogy nincs gyerekük. 8 év alatt én még nem láttam hogy takarított volna, vagy bármi ilyen jellegű dolgot. Apósom főz hétköznap, mert délutános a munkabeosztása. Sajnos anyósom megváltozni sosem fog, de én nem is azt kérném, hanem csak egy kis odafigyelést dolgokra.
2013. júl. 9. 10:15
 16/16 anonim válasza:

Nem kell ezt erőltetni. Ha az anyós kíváncsi lesz a kölyökre, majd jön. Ha nem jön, akkor lehet, hogy az a legjobb. Nyilván a férjed pontosan tudja, hogy milyen az anyja, azért nem erőlteti a látogatást.

"Ha nem kapkodsz a baj után, akkor az elkerül." - kína mondás.

2013. júl. 22. 02:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!