Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el hogy az...

Hogyan érjem el hogy az anyukám ne szóljon bele mindenbe?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok,van egy kisfiam.Szeretnék kibékülni a volt pasimmal(4 éve szakítottunk és nem ő a gyerekem apukája)mert még mindig szeretjük egymást és anno piti dolog miatt szakítottunk.Anyukám viszont hallani sem akar a dologról.Hogyan értessem meg vele hogy ne rontsa el az életem?
2013. jan. 28. 12:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
kívülről minden jobban látszik mint belülről ... lehet, hogy neki van igaza
2013. jan. 28. 12:53
 2/20 anonim ***** válasza:
82%
Lehet, hogy csak nem akarja, hogy megint koppanj. Ő látta, amikor szakítottatok, amikor fiatalon megszülted a kisfiad, amikor a fiad apjával is szétmentél. Most ez így rosszul fog hangzani, de úgymond sosem hoztál jó döntéseket (külső szemmel nézve). Anyukád csak jót akar neked, meg akar előzni egy újabb csalódást.
2013. jan. 28. 12:56
 3/20 A kérdező kommentje:
Ezekben mindben lehet igazság,viszont amikor terhes lettem anyu kijelentette hogy mindenkit elüldöz mellőlem.Esélyem sincs rossz döntést hozni ugyanis nem dönthetek semmiben.Úgy érzem hogy teljesen be akar "zárni".
2013. jan. 28. 12:59
 4/20 anonim ***** válasza:
26%

1. Elöször gondolkodj el azon, hogy eddig mit tudsz felmutatni egy apa nélküli gyereken kivül. Ugyanis ennek alapján eddig CSAK rossz döntéseket hoztál.

2. GOndolkodj el azon, hogy anyukád MIÉRT nem akarja, hogy kibékülj az exeddel? Ugyanis lehet, hogy ö reálisabban látja az illetöt, mint te, meg a helyzetedet is.

3. Ha ezeket meggondoltad és még mindig úgy érzed, hogy neked ez lenne a helyes és értelmes út, akkor menj, járd ezt, de akkor ne anyádra hagyatkozz, ne neki kelljen megint kihúzni téged a bajból, ha megint félresikerül minden. Költözz külön élj önállóan, és akkor úgy élsz, ahogy neked tetszik.

2013. jan. 28. 13:00
 5/20 anonim ***** válasza:

Érdekes egy anyád van...én örülnék a helyében, hogy a lányom kell valakinek gyerekestül...

Szerintem is csak óvni akar, de magyarázd el neki, hogyha nem engedi, hogy ilyen fiatalon hogy megpróbáld, akkor sosem lesz meg rá a lehetőséged, hogy párt találj. Vagy esetleg úgy gondolja, hogy ha már egyedülálló anya vagy, akkor neked egyedül is kell maradnod??

2013. jan. 28. 13:02
 6/20 A kérdező kommentje:
Igen,azt mondta hogy ha "bevállaltam" egyedül a fiamat,akkor egyedül is maradok
2013. jan. 28. 13:04
 7/20 A kérdező kommentje:
Soha nem kellett anyunak kihúznia a bajból....sőt,ha én nem vagyok mellette még mindig alkoholista lenne,nem lenne hol laknia,mert rajtam kivül senki nem irt volna alá neki egy 20éves hitelszerződést
2013. jan. 28. 13:11
 8/20 anonim ***** válasza:
Ha az anyukád elmondja a véleményét valamiről, amit ő másképp gondol mint te, az nem okvetlenül "beleszólás". A te esetedben, egy párkapcsolat kialakítása, vagy újrakezdése, egy kicsit talán bonyolultabb mint más hasonló korú fiatal nőknél, mert már van egy kisfiad. Gondolom, anyukád nem pusztán téged félt attól, hogy jól döntesz-e, hanem az unokáját is szeretné biztonságban tudni a "pótapuka" mellett. Ha minden külső (anyai) segítség nélkül meg tudod oldani a gyerekkel a saját önálló életedet,akkor kedvesen, de határozottan mondd meg neki, hogy bízza rád kivel tervezed a jövődet. Ha esetleg együtt laktok, és anyukád segítségére vagy utalva a gyerek ellátásában, vagy egyéb dolgokban, akkor kénytelen vagy tudomásul venni, hogy "beleszól" ezekbe, mert igenis van köze hozzá.
2013. jan. 28. 13:11
 9/20 anonim ***** válasza:

Ejj, látom a hozzászólók még nem találkoztak őrült nővel.

Ne akard elérni sehogy hogy ne szóljon bele a dolgaidba, egyszerűen ne foglalkozz vele.

Az én anyám is ezt tette velem. Akárhány barátom volt, elüldözte őket mellőlem. Hülyeségeket mondott nekik rólam, kikotorta a telefonomból a számukat és fenyegette őket, lelkileg terrorizált hogy én sz@r vagyok azokhoz a srácokhoz.

A férjemet nem akartam elveszíteni (akkor még csak kezdődő kapcsolat volt), elköltöztem otthonról.

Anyám kitagadott.

2013. jan. 28. 13:21
 10/20 A kérdező kommentje:
Már kezdtem azt hinni hogy nincs még egy ilyen probláma mint az enyém,a válaszok alapján
2013. jan. 28. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!