Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el hogy az...

Hogyan érjem el hogy az anyukám ne szóljon bele mindenbe?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok,van egy kisfiam.Szeretnék kibékülni a volt pasimmal(4 éve szakítottunk és nem ő a gyerekem apukája)mert még mindig szeretjük egymást és anno piti dolog miatt szakítottunk.Anyukám viszont hallani sem akar a dologról.Hogyan értessem meg vele hogy ne rontsa el az életem?
2013. jan. 28. 12:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Együtt élsz anyukáddal? Ő tart el? Mert a kérdésed elapján ez tűnik ki. Teherbe estél, egyedül madradtál ő meg gondolom eltartott, eltart ma is. Így van?

Ha nem, akkor rém egyszerű a dolog: egyszerűen nem kell az orrára kötni ezeket a dolgokat. Az én szüleim akkor ismerték meg a férjemet, amikor már vagy egy éve jártunk. Felnőtt emberként független életed van, dönts ahogy akarsz és kész.

2013. jan. 28. 13:45
 12/20 anonim ***** válasza:
De miért tudja megakadályozni? Ő tart el? Vele laksz? Vagy hogyan?
2013. jan. 28. 13:45
 13/20 A kérdező kommentje:
Együtt lakunk,de hogy ő tart el az túlzás.Mindent megveszek magamnak amit használok
2013. jan. 28. 13:53
 14/20 anonim ***** válasza:

De biztosan van, csak annak alapján amit leírtál, nehéz jó tanácsot adni, mert nem derül ki, hogy mennyire vagy anyukádra utalva.

Ha közös fedél alatt éltek, és aktívan részt vesz a gyerek ellátásában,( hogy te pl. dolgozhass, tanulhass stb ), vagy netán anyagilag támogat, akkor nem tilthatod meg neki, hogy véleménye legyen az életedről.

Azt írod, már a gyerek születésekor közölte, hogy ha "bevállaltad" egyedül a gyereket, akkor maradj is egyedül vele, mert elmar mellőled majd mindenkit. Ezt nehéz másként értelmezni, mint úgy, hogy anyukád nem igazán akarta, hogy egyedülálló anya légy, csak nem tudott lebeszélni a döntésedről. És most ezzel a "büntet". Nem tudom, milyen idős a kisfiad, és amikor nincsenek ilyen konfliktusaitok, milyen a viszonyotok? De ha nincs lehetőséged önállóan, saját életedet élni nélküle, csak az a megoldás, hogy sokszor, és türelmesen megbeszéled vele; attól mert gyereked van, szükséged van társra, kapcsolatra, szerelemre. Sőt, épp miatta is szükséged lenne rá. Ha esélytelen a dolog, akkor nincs más hátra, mint összepakolni és elköltözni. Már ha megteheted...

2013. jan. 28. 13:57
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha csak nem akar hozzátok költözni a pasi akkor nem értem anyudat. Mást nem tudsz, találkozgassatok titokban aztán ha tényleg működik a dolog össze tudtok költözni egy albérletbe.
2013. jan. 28. 13:57
 16/20 anonim ***** válasza:
"Igen,azt mondta hogy ha "bevállaltam" egyedül a fiamat,akkor egyedül is maradok" - Kérdező, azt tudom tanácsolni, hogy járd a saját utad, és ne foglalkozz ilyen klinikai esetekkel - még ha pechedre az anyád is az illető. Az ilyen emberekkel csak tényeket, döntéseket szabad közölni, és a legcsekélyebb kapaszkodót sem szabad nekik hagyni ahol bele tudnak szólni a dolgaidba, azt ennyi. A volt barátoddal jársz újra, és itten van a pont, nem kell hozzá az ő áldása...
2013. jan. 28. 14:53
 17/20 A kérdező kommentje:
Anyagilag teljesen független vagyok anyukámtól,15 hónapos a fiam szal teljes mértékben én látom el,én vagyok vele.Nem ellenezte a fiamat,sőt boldog volt mikor megtudta hogy terhes lettem.
2013. jan. 28. 16:30
 18/20 A kérdező kommentje:
És éppen ezért nem tudok titokban találkozgatni senkivel,mert ehhez még pici a fiam
2013. jan. 28. 16:31
 19/20 anonim ***** válasza:
"...azt mondta hogy ha "bevállaltam" egyedül a fiamat,akkor egyedül is maradok..." Nem kötekedés,de ebből azért nem az derül ki, hogy felhőtlenül boldog lett volna. De mindegy, mert ezek szerint nem tudsz gyerek nélkül programot csinálni, ha anyukád nem vállalja, hogy vigyáz rá. Tehát csak az a megoldás, hogy meggyőzöd őt; attól, mert anya vagy, még felnőtt egészséges nő is vagy, akinek szüksége van társra. Ez nem az ő engedélyétől függ, ehhez jogod van. Ezt a "meccset" akkor is le kellene vele játszanod, ha nem az exeddel akarnál újra találkozni. Ha jól értettem, ő nem csak rá értette, hogy elmar mellőled mindenkit, tehát mással ugyanez a probléma lenne. Mondd meg neki, hogy ha nem tudtok egyezségre jutni, megkéred az egyik barátnődet, hogy vigyázzon a kicsire néhány órára, vagy pénzért bérelsz egy bébiszittert.Ez neki lenne kínos, és legalább érezni fogja, hogy nem vagy neki kiszolgáltatva.
2013. jan. 28. 17:16
 20/20 anonim ***** válasza:
szóljon bele, te meg ne fogadd el amit mond. ennyi. azt csinálsz amit akarsz 24 évesen nehogy már más irányítsa a kapcsolataidat is..
2013. jan. 29. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!