Nagyapám azt akarja, rajzoljak valamit, hogyan mondjam el
neki hogy nem megy?
Még ha te azt is hiszed, hogy nem jó neki úgy is tetszeni fog, mert te csináltad. Én szeretek rajzolni csak nem "megrendelésre" nem szeretem ha megmondják mit csináljak anya nyúz mindig, hogy régi képeket fessek le mamáékat, unokatesókat stb Most mamám névnapjára meg is csináltam nem olyan hosszú és bonyolult folyamat megrajzolni egy képet még csak fejből se kell csinálnod
2013. jún. 13. 17:03
2/14 A kérdező kommentje:
Nem ajándékba kell neki. "Nagyapám famunkákat készít". Egy vázlatot szeretne tőlem, amiből majd csinál valamit.
Mondjuk kicsit megpróbálod feleleveníteni a tudásodat, keresel valami mintát és lerajzolod. Ha sikerül, akkor hurrá, ha meg nem, akkor megmondod a nagyapádnak, hogy igazából már ezer éve nem rajzoltál, nagyon kijöttél a gyakorlatból, azért megpróbáltad de nem jött össze.
Ha sikerül, akkor is megmondhatod neki, hogy már nem foglalkozol ilyesmivel, nem is szereted csinálni, csak ezegyszer kivételt tettél a kedvéért.
2013. jún. 13. 17:07
Ne haragudj, hogy ezt mondom de elég szemét hozzáállásod van. Nagypapád már egy idős ember, aki gondolom szeret is Téged, megkér valamire, ami különösebb erőfeszítést nem igényel, ha összedobnál valamit annak is örülne, hiszen a nagyapád. Te pedig arra sem méltatod, hogy ezt az apró kérését teljesítsd. Szerintem amikor Veled "kellett" foglalkoznia, sosem mondta, hogy igazából kedvem sincs hozzá, rég foglalkoztam már gyerekekkel... A minimum az lenne, hogy szépen rajzolsz Neki valamit és próbáld meg szívből rajzolni mert ennyit azért megérdemel. Ha nem tetszik Neki majd megkér valaki mást, de ne legyél olyan bunkó, hogy odaveted, hogy nincs kedved hozzá...
2013. jún. 13. 17:09
Magadat akarod átverni vagy minket? A rajzolást nem lehet elfelejteni. Ha régebben tudtál, most is tudsz. Az egy más kérdés, ha nem akarsz, de akkor ezt mondd, és azt valószínűleg tiszteletben fogják tartani.
2013. jún. 13. 17:14
Az utolsó kettővel nagyon egyetértek. Hogy lehet ilyen tahó hozzáállásod, amikor ő szépen megkér valamire? Még ha nem is tudnál rajzolni szépen, akkor is összedobhatnál valami nagyon egyszerű dolgot... Na meg ha belegondolsz, a nagypapád létének is örülni kellene, van, akinek már születése előtt meghalt, és sajnos sokan vannak ezzel így. Biztos nem profi rajzra gondolt ő sem, idős korára szerintem nagyon örülne, ha feldobnád egy ilyennel a napját.
19/F
2013. jún. 13. 17:20
7/14 A kérdező kommentje:
Jajj, hogy beszéltek róla... :/
8/14 Giggancs válasza:
Szerintem ne rajzolj neki,ha nem akarsz.Ez a borzasztó,hogy folyton meg "kell" felelni egymásnak,és ezzel fenntartjuk a köztünk lévő távolságot! Őszintétlen. Amit tett érted,mint gyerekkel,azért gondolom nem vár cserébe semmit.Gondolom Te máshogy mutatod ki felé az érzéseidet. És ez jó is így. Ez nem a világ,nem bűn,és nem egy elnyomandó dolog,hogy Te már nem szeretsz/tudsz rajzolni. Sajnos inkább képmutatásra,mintsem önmagad felvállalására,és elfogadásra ösztönöz jelen társadalma. Sajnos:(
2013. jún. 13. 17:36
9/14 A kérdező kommentje:
Attól, hogy a nagyapám, még nem öregember.
Szerintem semmi köze nincs a képmutatáshoz, ha megpróbálod azt a rajzot. Ha sikerül, akkor az biztos nagy segítség lesz a nagyapádnak. Attól még lehetsz őszinte és megmondhatod, hogy nem szoktál ilyet vállalni, nem szeretsz és nem is szoktál már rajzolni.
Ha valakinek segítesz valamiben az nem képmutatás.
2013. jún. 13. 17:43
Kapcsolódó kérdések: