Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tehet ilyenkor a szülő/nag...

Mit tehet ilyenkor a szülő/nagyszülő? Kiteheti a lányát és az unokáit az utcára?

Figyelt kérdés

A lány terhes lett, megtartották a babák. Ő is és a gyerek apja is egyetemre járt. A fiú dolgozott mellette, de az a gyerekre sem volt mindig elég. A szülőknél éltek.

Most bejelentette a lány, hogy újra terhes, mert ő nem akar nagy korkülönbséget, így egyben túl van a nehezén, később nem kell elmennie újra szülni munkából.

Ez már nagyon sok a nagyszülőknek anyagilag és érzelmileg is.

Mit tehetnek?

2013. máj. 28. 22:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
Biztos nem tenném ki a lányom, illetve az unokáim. De a kicsi egy éves korában mehetne dolgozni. Nem értem az ilyen embereket. Nem akar nagy korkülönbséget? akkor tartsa el. Ha már először nem tudott védekezni (tudom becsúszott.. pedig ők védekeztek..)
2013. máj. 28. 22:37
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem kötelesek pénzelni egy 4 fős családot... Nem Máltai szeretetszolgálat.
2013. máj. 28. 22:37
 3/18 anonim ***** válasza:
91%

Ha ennyire felelőtlenek, menjenek albérletbe! Ne a nagyszülőknek szüljön gyereket!

Nem kötelesek őket is eltartani!

2013. máj. 28. 22:42
 4/18 A kérdező kommentje:

Hát eredetileg is az volt a terv, hogy a gyerek 1 éves korában megy dolgozni. De bölcsiben nincs hely, így esélyes, hogy a kicsi 3 éves koráig nem tud majd dolgozni. Ami még 3,5 év.

És akkor még ott a félbehagyott egyetem.

2013. máj. 28. 22:43
 5/18 anonim ***** válasza:
91%

Nem gyerek, de játékbaba sem való az ilyen felelőtlen embereknek.

Levelezőre, estire szépen átmennek és eltartják a családot önmaguk. Ha a nagyszülők tudnak besegíteni, annak pedig nagyon-nagyon örüljenek.

2013. máj. 28. 22:48
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Nekem van ismerősöm aki végigcsinálta az egyetem két gyerek mellett. Egy félévet halasztott. Náluk az apa dolgozott, és saját házban éltek, amit a nő örökölt, szóval ők nem a semmire vállalták. Ha otthon van még 2-3 évig akkor csinálja meg az egyetemet közben. Egyéni tanrenden, vagy levelezőn. A másik, hogy a bölcsit lehet próbálgatni. Nehogy már most otthon üljön még 3,5 fél évig. Mire fel? Én sem tettem meg, pedig eltartottuk magunkat, de egy idő után kellett a több bevétel.
2013. máj. 28. 22:49
 7/18 anonim ***** válasza:
86%
Kiteheti jogilag. Erkölcsileg nem tenném ki őket, viszont megkérném őket arra, hogy menjenek el dolgozni, hagyják ott az egyetemet vagy folytassák levelezőn és tartsák el magukat. Nehéz döntés az biztos. Nincs jó döntés ebben az esetben sajnos.
2013. máj. 28. 22:52
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
Kitenni kirakhatják őket, bár én a gyerekemet meg az unokámat tuti nem zavarnám el. De kiosztanám a bandát, mint a szél, azt nem tennék zsebre amit tőlem hallanának. Kis körkülönbség kell? Akkor szépen apuci elmegy teljes állásban dolgozni, halaszt amíg anyuka is visszamegy dolgozni, mert az nem korrekt, hogy más nyakára szülik a porontyokat. Még ha milliomosok lennének akkor sem, de ha ez a nagyszülőknek megterhelő, akkor ez kifejezetten felelőtlen.
2013. máj. 28. 22:54
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
Kiteheti vagy szépen ad X hónap haladékot, hogy keressenek albérletet, apuka halasszon, és menjen teljes állásban, anyuka meg legalább levelezőn csinálja meg a fősulit, mert aztán meg jön a 3. 4. gyerek, csak nehogy dolgozni kelljen mennie.
2013. máj. 28. 23:01
 10/18 anonim ***** válasza:
90%

"mert aztán meg jön a 3. 4. gyerek, csak nehogy dolgozni kelljen mennie."

Pont ez jutott az eszembe! Hogy majd jön a harmadik, mert akkor elmehet főállású anyának, három gyerek után meg az lesz a kifogás, hogy kinek kell egy többgyerekes pályakezdő, aki még életében nem dolgozott.

Apucinak meg posztgraduális meg ilyen-olyan képzés kell még, stb...

Ha a nagyszülők most nem állna a sarkukra, akkor egy fél óvoda ott fog nekik nyüzsögni hamarosan.

Ki kell kötni, hogy apuka halaszt, teljes állásban dolgozik, anyuci mire a kisebbik bölcsibe megy addigra befejezi az egyetemet... aztán ő megy szépen dolgozni, apuka meg folytathatja a tanulmányait utána.

2013. máj. 28. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!