Megszabhatja egy szülő, hogy a nagyszülő ne adjon az unokájának pénzt?
Figyelt kérdés
Van köze hozzá, ha nagymamám szokott pénzt adni nekem? Milyen jogon szabja meg valakinek, hogy pénz adjon egy másik személynek? Illetve oké, hogy kiskorú vagyok (15), de ha nekem ad pénzt valaki akkor onnantól az enyém, nem?
Van joga átkutatni a cuccaimat?
2013. febr. 12. 14:47
1/13 anonim válasza:
Igen megtilthatja. Ha ezt teszi annak általában oka van. Ha betartod a szabályokat, rendesen tanulsz és viselkedsz biztos nem tiltja meg.
2/13 anonim válasza:
Amíg kiskorú vagy, a szülő saját belátása szerint dönthet feletted, és minden veled kapcsolatos dologról. Tehát megszabhatja hogy adjanak-e neked pénzt vagy sem, és ha akarja átnézheti a cuccaidat is.
3/13 anonim válasza:
Van joga átkutatni a cuccaid és van joga megszabni, hogy ne adjon neked nagymamád pénzt. Nem is inkább megszabni csak megkérni. Ha nagymamád normális és édesanyádnak nyomos indoka van rá, hogy hülyeségre költöd a pénzt gondolok itt cigi/kávé/pia 15évesen akkor meg kellene értenie.. A pénzed is elveheti, ha megtalálja.. Nem tudsz kihez fordulni. Beszéld meg nagyiddal, hogy legyen titok, ha kapsz tőle zsebpénzt, de titokban tartani egy ilyet hazugságot szül, hazugság meg hazugságot. :)
4/13 A kérdező kommentje:
De nem az ő pénze! A nagymamámé. Neki sose tetszik semmi amit csinálok, nem is akarok már megfelelni neki. Nem kell a pénze se, de aki adni akar nekem, annak ne tiltsa már meg.
A szobába meg vettem kulcsot, erre letépte az ajtót, most nem engedi, hogy visszatenni. Normális az ilyen ember? Egy kulcs miatt.
2013. febr. 12. 14:53
5/13 A kérdező kommentje:
Nem anyám, hanem apám. Anyám egy másik érdekes eset, de vele legalább nem kell együtt élnem. Az ő édesanyja ad pénzt.
2013. febr. 12. 14:54
6/13 anonim válasza:
15 évesen kicsit el vagy szállva, bár nem ismerem a hátteret, s te szemszöged csak az egyik oldal
7/13 anonim válasza:
Nagymamád a nagymamád, anyud meg a szülőd. Ha anyud azt mondja, nem kaphatsz pénzt akkor nagyanyád nem adhat. Gyereket nem fordítunk a saját szülője ellen.
8/13 anonim válasza:
nem kell otthon reklámozni hogy nagymutti töm pénzzel.
9/13 anonim válasza:
Ja, akkor apud. Nem tudom miért hittem én is, hogy anyuddal áll a bál. De a másik nagyszülő sem adhat. Az a szülőd dönt akivel élsz, aki nevel téged.
10/13 A kérdező kommentje:
Nem reklámozom, de mint írtam átnézi a cuccaimat, ha van pénzem, vagy valami új cucc, akkor tudja hogy nagymamám adott.
2013. febr. 12. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!