Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » El lehet kiborulás nélkül...

El lehet kiborulás nélkül viselni, ha a nagymama belepisil éjjel a cserepes növénybe?

Figyelt kérdés

Kiakadtam, talán olyat is mondtam, amit nem kellett volna, de hogy lehet ezt elviselni?

Csak szagoltuk egyre, hogy mi a fene ilyen büdös, ő meg ott ül, nem szól. Aztán érezzük, hogy a szobájából jön, erre még fennhangon azt is mondja: "én nem pisáltam be!". aztán látjuk, hogy úszik az egyik cserepes növény! Szó szerint rá volt pisilve, a cserép alatti kaspó szinte tele volt pisivel! Ő meg letagadja, pedig senki más nem lehetett, nincs gyerek a házban, vagy bárki aki szóba jön. sajnos kezd baj lenni vele szellemileg, de ezt aztán már nem gondoltuk volna... Nem bírom!

2012. aug. 22. 16:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
36%

"Megoldást nem tudok sajnos. "

Dehogyis nem : szociális otthonnak hívják.

2012. aug. 22. 17:06
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #20-as, nem azzal van baj, ha valakinek vannak emberi gyengeségei, hanem azzal a hozzáállással, hogy "hát idős, ez szörnyű, ez borzasztó, de hát mit lehet csinálni..." ... az esetek egy KISEBB részében valóban semmit, de tudod te, milyen megdöbbentő élmény a környezete által hónapok óta leírt, egész nap csak fekvő, magát elhagyó idős embert 2 palack vértranszfúzió után 2 órával(!) agyilag teljesen tisztának látni???... mert balfácán háziorvosnak eszébe sem jutott az, hogy az oxigént a vörösvérsejtek szállítják, ergo a vérszegénység eleve oxigénhiányt okoz az agyban, és az egész szervezetben... és az idős emberek általában nem a vasban és folsavban kielégítő táplálkozásról híresek...

Szóval vigyázni, az "időskori demencia" az egy olyan diagnózis, ami akkor merülHET fel egyáltalán, ha már minden egyéb racionális belgyógyászati ok kizárásra került. Mert idősnél a tudatzavar egy banális tünet, éppen úgy lehet szívritmuszavartól, mint túlzottan levitt vérnyomástól, magas cukortól, kiszáradástól, az említett vérszegénységtől, és egy rakat más jól kezelhető októl.

2012. aug. 22. 17:11
 23/29 anonim ***** válasza:
57%

Őszintén: én nem bírnám ezt, amit te, és több kérdező. Minden elismerésem! Mikor papám leépült, hogy nem tudott vécére menni (nem élt velünk, a mamával volt), én mentem el onnan, csinálják az unokatesóim. Nekem ilyenhez nincs idegzetem. Hiába szerettem a papát.

Nem tudnék idős embert ápolni. Ugyanakkor el sem várnám, hogy velem ezt tegyék: ha nem tudom majd ellátni magam, akkor megyek intézetbe. De a családom terhére nem leszek, inkább megölöm magam.

2012. aug. 22. 17:17
 24/29 anonim ***** válasza:
75%

én ezek után kitenném szegény növényt a szobájából és betennék helyette egy bilit.

kész, nincs mese, aki szellemileg kezd leépülni annak sajnos hiába mondják hogy nem szabad vagy bármi mást

el kell fogadni hogy már idős és ilyen állapotban van, nagy otthonba küldeni ahol felügyelnek rá

2012. aug. 22. 18:41
 25/29 anonim ***** válasza:
55%
A nagyanyam volt ilyen, a bakancsaba viragot ültetett, stb. A bepisiles es annak letagadasa alap volt. Ö Alzheimeres volt, eleinte ugyanilyen apro hülyesegekkel kezdödött a leepülese, mint a nagymamanak nalatok. Es olyan meggyözöen bizonygatta az igazat mindig, hogy el is hitted. Legalabbis a betegsege elejen. Kesöbb meg jobban eldurvult. Szerintem keressetek segitseget neki, elsö körben orvost, hogy megallapitsa, mi a baja. Ne haragudj ra, de nem is kell eltürnöd, mert nem lehet ep esszel az ilyesmit elviselni.
2012. aug. 22. 18:46
 26/29 A kérdező kommentje:

A Mamát rendszeresen látják orvosok. Egyébként, ha beszélsz vele, nem tűnik zavartnaqk. Néha úgy érzem, talán direkt is csinálja.

Azért nem lehet kisbabához hasonlítani, mert egy pici gyerek nem kiabál veled, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő akarja. Én szeretem őt, de a viselkedését néha nem bírom elviselni, erről nem tehetek. De csináljuk, ahogy évek óta és fogjuk is, nem fog otthonba kerülni. Ettől még néha eldurran az ember agya. :(

2012. aug. 22. 18:47
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

"mert egy pici gyerek nem kiabál veled, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő akarja." - ó, dehogynem. Kérdező, láttál te már egy 3 éves lányt, akire reggel nem azt a szoknyát akarod ráadni, amit ő elképzelt? :)))

A "rendszeresen látják orvosok" meg ismerve honi egészségügyünket, lehet, hogy nem elég, a vértranszfúziós (megtörtént) példa betegét is látta rendszeresen orvos... Ragaszkodni kell hozzá, hogy időről időre készüljenek laborvizsgálatok, EKG, a vérnyomást, vércukrot meg ma már legjobb otthon IS mérni, ha van velük probléma akkor rendszeresen, ha nincs, akkor elég alkalmilag... az ezekhez szükséges cuccok mostanság már nem nagy beruházások, nem árt, ha minden háztartásban van ilyesmi... mert hát az, hogy a rendelőben rendben volt a vérnyomás meg a vércukor, az semmit nem mond arról, hogy egy hetes kánikulában, otthon rendben van-e...

2012. aug. 22. 19:09
 28/29 anonim ***** válasza:
34%
HAHAHAHHHAHA!!!! :DDDD
2012. aug. 22. 20:47
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám 60 éves sokszor bepisil és nem húzza le maga után WC-t, rá kell szólni, hogy fürödjön meg. Nyitva hagyja a csapot, nem csúkja be az ajtó, nem ismeri fel a rokonokat össze-vissza beszél. Aki nincs benne az nem tudja milyen ez. Én is sokszor azt mondom, hogy ez már nem igaz ilyen a mesébe sincs és mégis. Kérdezőnek sok kitartást.
2012. aug. 22. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!