Van olyan rokonod 80 fölött aki nem fogadja el hogy idős, öreg?

Igaza van. Nem értem, miért kellene valakinek elhagynia magát csak azért, mert idösebb?
Ö így érzi jól magát, neked meg nem értem, mi bajod van ezzel.

Anyukám 90 éves, még soha nem használt kerekes kocsit, mert nincs rá szüksége.
Szintén ez a hajfestés kérdése, minek járjon ösz hajjal, ha festve jobban tetszik neki.
Az meg megint érthetö, ha valaki nem akarja magát öregíteni, megpróbál fiatalosabb lenni.

Nyugat-Európában élek, itt a 80 körüli/fölötti emberek nagy része nem tünik öregnek, mert nem hagyják el magukat úgy, ahogy MO-on szokás, hanem mindent megtesznek azért, hogy ne legyenek elesett öregek.
A közeli szomszédságban is van jópár (legalább 6-8) 80 fölötti ember, akik legalább annyira aktívak, mint Magyarországon egy átlag 40 éves, vagy még inkább. Teljesen normális, hogy biciklivel járnak bevásárolni, naponta legalább 1-2 órát gyalogolnak vagy futnak, egyedül ellátnak mindent maguk körül, nem "öregek".
Természetesen ebbe az is beletartozik, hogy nem öregesen öltöznek, hanem a mai átlagnak megfelelöen, festik a hajukat, meg törödnek magukkal.

Amiket írsz, az a legkevesebb! Senkit nem bánt vele, csak hiúság. És amíg bírja, nem tök mindegy?!
Van viszont sokkal rosszabb:
Nem rokonom, csak egy 80 pluszos utcabeli néni... Ragaszkodik az autóvezetéshez, fel sem merül benne, hogy abba kéne hagynia. Amikor nemrég volt valami pici szemműtétje, akkor is az volt a legnagyobb baja, hogy 3 hétig nem vezethet. Ugyan kibírta, de...M
Egy ismerősömmel rendszeresen összefut a faluközpontban, és sokszor elhozza a néni a kocsijával, mert erre laknak mindketten... Hát ő mesélte, hogy sokszor félve ül be mellé... Legutóbb kis híján elütött egy biciklis lányt... Állítólag messziről látható volt, de a 80 feletti sofőrnénink azt kérdezte magábsn hangosan, hogy ez hogy került hirtelen ide.... Szóval no comment.... Ez a néni mások életére veszélyes, na ez ami a baj, nem amit te írsz!
Ja és mondogatjàk a néninek sokan, hogy nem kéne már vezetnie, de hallani sem akar róla....

Ez inkább dicséretes szerintem is, azt hittem, hogy olyasmiről lesz szó, amit az 5-ös ír.
Ilyen rokona egyébként a legjobb barátnőmnek is volt, okozott egy kisebb balesetet, de az még mindig nem volt elég, vezetett tovább, pedig mindenki mondta, hogy adja el a kocsit, aztán max. eltaxizza az árát (alig jártak messzebbre, alapból felesleges volt fenntartani). Utána majdnem ott maradtak a feleségével a következő balesetben, az már legalább hatott, azóta nem vezet (mondjuk a kocsira már nem volt gondjuk utána, az "kuka"...)
De másik barátnőm lányát is egy hasonló kaliberű bácsi ütötte el fékezés nélkül a zebrán, persze sokkot kapni utána mindnek sikerül, csak előtte belátóan dönteni nem...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!