Van olyan rokonod 80 fölött aki nem fogadja el hogy idős, öreg?

Mamám sminkel, festi a haját, színes, divatos cuccokban jár de ettől függetlenül elfogadja hogy öreg. 84 éves.
Anyám 60, ő viszont nem fogadja el a korát. Kb 25-30nak hiszi magát. Olyan cuccokat hord amiket a huszonévesek, egy mérettel kisebbet mint ami illene rá. Ha lenénizik akkor kiveri a balhét.
Ahhoz képest hogy milyen fiatalnak képzeli magát, nem sminkel és nem ápolja a bőrét. Látszik rajta akor rendesen..

Amiket leírtál, azokkal szerintem semmi gond nincs, miért ne törődhetne egy idős ember is a külsejével? Ha meg nem kell neki banyatank, akkor nem kell, gondolom, megoldja máshogy, szatyor, kosár stb.
Nagymamám 85 éves lesz, a haját már nem festi pár éve, de múltkor simán eljött színházba sminkben, kis magassarkúban, szép ruhában, egyedül tömegközlekedve. A hétköznapokban is hord farmert, eljár bevásárolni kisebb dolgokat, ellátja magát teljesen. Sajnos néha valóban túlvállalja magát, pl nagyon sokat és nehezeket cipel, ami után fáj a dereka, de hát régen bírta…De nem írhatjuk elő neki, mit csináljon, felnőtt ember ép szellemi tudattal.

Félreértés. Nem a korral van it a baj, nem. Mindenki megélis, jobb esetben. Viszont minden kornak megvan a szépsége, a szépkor nálam a szép ősz hajjal kezdődik, nem értem mi ezzel a baj. Nekem biztos így lesz. Visszataszító számomra a hosszú pirosra festett köröm és piros rúzs ebben a korban.
Autót vezetni pedig nem fogok mert nincs már olyan reflexe az embernek.
Lehet nagyon szép a szépkor is, ha nem próbál foggal körömmel 40nek látszani.

EZ a TE döntésed lesz, a nagymamádnak meg az ösz haj a szép. (Nekem sem, még akkor is, ha "csak" 70 évesn vagyok)
Neked visszataszító, ha egy idösebb ápolt, a normálisabbak többségének nem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!