Megőrjít már a mamám, mit csináljak?
A mamám 80 éves, idős már. Viszont borzasztó személyiség.Folyamatosan mártírkodik, soha semmi nem jó neki.
Hetente egyszer elvisszük a boltba, vagy én vagy anya. De nem vásárol be rendesen és 2 nap múlva már megint mondja, hogy neki nincs otthon semmi. Mivel nem visszük el a boltba megsértődik. És ez folyamatosan így megy. Ő magában kitalálja, hogy mondjuk szombaton át megyünk de nincs megbeszélve meg semmi, és mikor kiderül, hogy nem megyünk szintén jön a sértődés.
Azt várná el, hogy mi minden nap ott üljünk, minden nap sétáljunk vele, kísérjük a boltba. Mikor egyedül elmegy akkor délután ha beszélünk telefonon akkor mindig elmondja, hogy ő rosszul lett és kérdezték, hogy mi van vele.
Naponta 5x hív. Ha nem vesszük fel a telefont akkor addig hív míg tud. Volt, hogy egy óra alatt 20 nem fogadott hívásom lett.
Nem akarom megbántani, többször beszéltünk már vele de nincs semmi változás.
Ne írjatok az idősek otthonát, meg az ilyen nyugdíjas dolgokat mert nem megy ilyen helyekre.
Nem is tudom, mit várok de nagyon sokszor megőrjit ez. Ha elutazunk akkor azon is megsértődik, hogy akkor vigyáz magára mert most nem halhat meg hogy nekünk haza kelljen jönni.
Kedves kérdező, két dolgot előre bocsájtok:
1. nem olvastam a kommenteket és
2. a leggyakorlatiasbb válaszra törekszem.
Szeretve tisztelt nagyid nem fog az agyatokra menni, ha te/ti magatok adtok neki egy-egy időablakot, amikor foglalkozni tudtok vele. Ha közlöd vele, hogy ekkor-és-ekkor értek rá, ennyi-és-ennyi idő hosszan, utána pedig a következő látogatási/bevásárlási idő mikor jön el, akkor kb. be fogja tudni osztani magának, mikor és mit szeretne intéztetni veletek. A két látogatás közt fel lehet hívni persze őt, de a tervezetlen látogatások gyakoriságát érdemes minimalizálni. Eleinte önfegyelemre lesz szükségetek (neked és és édesanyádnak is), de majd rutinná válik, és nagyi is hozzászokik.
Nekem hasonló korú felmenőmmel ez az eljárás vált be.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!