Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymamám háztartásbeli volt....

Nagymamám háztartásbeli volt. Nagyapám tartja el jelenleg. Ha ő ne adj isten meghal,nagymamám semmit nem fog kapni utánna? Ilyen esetben kié a felelősség úgymondd "eltartani"?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 21:11
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

20-as: "Nagymamám háztartásbeli volt"

Ebböl egyértelmü, hogy a KÉRDEZÖ nagymamájáról van szó!

tegnap 08:47
 22/39 anonim ***** válasza:
89%

#21, jajj, bocs, jogos.

Ez esetben pedig semmi dolga nincs vele, a másik fia majd oldja meg.

tegnap 08:54
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nincsen sajátjogú ellátása, 1 év után is a 60%-ot fogja kapni.
tegnap 09:43
 24/39 anonim ***** válasza:
54%

Senkinek nem "kötelessége" eltartani.

Hogyha nagymamának nem volt annyi esze, hogy dolgozzon legalább 4-5 órában, mint minden normális ember, hát... így járt.

Ilyen szintű felelőtlenségre nem lehet mit mondani :(

tegnap 11:06
 25/39 anonim ***** válasza:
68%

#24, ne ítélkezzünk. Ez a nagymama a háború után született. Akkor még sok ember a háztájiban termelte meg a betevőt. Föld, gyümölcskert, disznó, baromfi. Ha a munkát a ráfordított idő alapján értékelnénk -sajnos, nem úgy szokták, hanem kereset alapján -, akkor ők többet güriztek, mint egy gyári munkás. Elfáradtak, megrogytak. A gyerekeik elkötöztek a jobb élet reményében, ők meg a koruk alapján már sehol nem kellettek a munkaerőpiacon.

Persze lehet, hogy csak lustaságból nem dolgozott..

tegnap 11:22
 26/39 A kérdező kommentje:

20 as,nem a párom

Én vagyok az unoka

Apa az egyim fia,meg keresztapám

tegnap 11:29
 27/39 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, a keresztapád lesz köteles róla gondoskodni - törvény szerint csak kevéske pénzzel -, a többi már az ő lelkiismeretén múlik. Ezen ne rugózz egyelőre.

Nem válaszoltál arra, hogy van-e ingatlanvagyon, mert azt el is lehet adni vagy lehet tartási/öröklési szerződést kötni rá.

tegnap 11:43
 28/39 Kései Sirató ***** válasza:
86%
Szerintem túlaggódod, még az is lehet, hogy a nagymama hal meg előbb.
tegnap 12:12
 29/39 A kérdező kommentje:
Sajnos papa beteges,kb 20%ot adtak a gyógyulásra. Van ingatlan a nevükön,de nyilván abban laknak. A 25 ös részben igazat ír,mert akkoriban tartottak állatot,otthon dolgozott. De kb 35-40 éves korukig. Aztán már az akkori gyerekek is 15-20 évesek voltak. Egyszer elment mama takarítani,de első nap után feladta,mondva nem jött ki a kollégákkal...Amikor én kicsi voltam,ő még 45-50...kérdem én költőien miért nem ment még akkor? Tőle is kérdeztem,az volt a válasza,hogy "abban bíztunk nagyapád után kapok".....
tegnap 12:34
 30/39 anonim ***** válasza:
85%

Az özvegyi nyugdíj 60% marad egy év után is abban az esetben, ha nincs saját nyugdíja. Ha van, akkor a saját nyugdíjá felül az elhunyt házastárs nyugdíjának 30%-át kapja.

"Ha az özvegy a rá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte vagy megváltozott munkaképességű, de rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban, saját jogú nyugellátásban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, táncművészeti életjáradékban vagy átmeneti bányászjáradékban nem részesül, az özvegyi nyugdíj 60 százaléka annak a nyugdíjnak (vagy öregségi nyugdíjként számított összegnek), amely az elhunytat a halála időpontjában öregségi nyugdíj címén megillette volna."

tegnap 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!