Nagymamám háztartásbeli volt. Nagyapám tartja el jelenleg. Ha ő ne adj isten meghal,nagymamám semmit nem fog kapni utánna? Ilyen esetben kié a felelősség úgymondd "eltartani"?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 21:11
11/39 anonim válasza:
Erről nekik kell gondoskodniuk, nektek ezzel nincs dolgotok. Akkor se, ha éhenhal. Valószínűleg gondoskodtak is, lévén nem debil felnőtt emberek, csak nem kötötték az orrodra.
12/39 anonim válasza:
A jelenlegi szabályozás szerint a gyereke lesz köteles eltartani, ha ő nem tudja. Ha a gyerek sem, akkor megy lejjebb a sor és szóba jöhet testvér, unoka. A törvény már nem engedi az állami gondoskodást.
13/39 anonim válasza:
7 vagy évadja és megy otthonba...nem bonyolult.
15/39 anonim válasza:
Az özvegyi nyugdíjtól felkopik az álla...
16/39 anonim válasza:
Időskorúak járadékát igényelhet, ami 75 év alatt 40 ezer Ft, 75 év felett 55 ezer ft. Megélni nem lehet belőle max vegetálni, de csak ezt találtam. [link]
17/39 anonim válasza:
Özvegyit kapni fog, de csak 1 évig, utána valami nagyon minimális nyugdíjat. Én nagymamám is ilyen "okos" volt. 😓
18/39 Kései Sirató válasza:
Özvegyit fog kapni.
Az özvegyi a halálesetet követő első évben magasabb, utána pedig élete végéig egy alacsonyabb összeg lesz.
19/39 A kérdező kommentje:
Nagyon szêpen köszönöm a válaszokat! Azóta utánna néztem,mert ahogy előttem írták,"hátha" gondolkoztak....sajnos nem..semmi félretéve..jah de fél milla...ami kb pár hónapig lenne elég. Kiszámoltuk özvegyit első êvbe,ami a nyugdij 60%a..kb 140-150 lenne...egy év után kb 75ezer...ami hát éhenhalásra elég. Nem arról van szó,hogy nem segítenénk,de minket sem vet fel a pénz,annak ellenére,hogy én és párom is dolgozunk! Mamának van 2 fia,abból az egyik rokkant nyugdíjas fiatalabb kora óta..kb 90ezrer ha kap...akárhogy is,de én ezt felelőtlenségnek tartom,a gyerekre,unokára hagyatkozni. Ên el nem tudnám képzelni,hogy ne dolgozzak,pedig nekünk is van gyerek,első 3évben voltam otthon,azóta visszaálltam...mama meg arra hagyatkozik,hogy "de felnevelt 2gyereket"....
tegnap 08:33
20/39 anonim válasza:
A párod az egyik fiúgyerek? Vagy már unoka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!