Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mi tévő legyek a nagyimmal?

Mi tévő legyek a nagyimmal?

Figyelt kérdés

A papám, sajnos tavaly decemberben elhunyt. A mama egyedül maradt, egész életében nehéz eset volt, amióta egyedül van mégrosszabb.

Miután a papa meghalt, fél évig nála laktam, hónapokig dolgozni se mentem (családi cégben dolgozom, ezért tudtam megtenni) mert nem mertem egyedül hagyni

Mostanra eljutottunk oda hogy már nem lakom ott, de minden nap munka után ott töltök néhány órát.

Borzalmasan sajnálom szegényt, megszakad a szívem, úgy érzem több időt kellene vele töltenem. Viszont ha ott vagyok mentálisan teljesen leszív, először sírunk a papa miatt, aztán panaszkodik hogy milyen rossz minden, milyen drága minden, mennnyi baleset van, politika stb, tehát csupa negatívum. Már nem hallgatja meg, vagy csak 1-2 mondat erejéig ha mesélnék valami vidámat/érdekeset.

Bűntudatom van mert nehezen bírom, de senki nincs neki rajtam kívül. 1-2 barátnőjével néha beszélnek telefonon, az egyetlen fia (apám) csak annyit foglalkozik vele amennyit nagyon nagyon muszáj, heti 1x beugrik 15 percre

Egyszerűen nem tudom mitévő legyen, hogyan tehetném kicsit jobbá a helyzetet legalább…?

ma 19:22
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Jesszus, bocs a helyesírásomért..
ma 19:27
 2/12 anonim válasza:
90%
Neked is van életed, családod. Csökkentsd heti 3x-ra a látogatást.
ma 19:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ha nem megyek esetleg akkor telefonálunk, sír hogy milyen egyedül van, legszívesebben meghalna stb.. nem bírom lelkileg
ma 19:28
 4/12 anonim ***** válasza:
Csinálj neki valami programot. Próbálj felolvasni, filmet nézetni vele. Esetleg meséltetheted a gyerekkoráról. A régi ismerősökről, rokonokról. Vedd fel a hangját a telóddal, lehetőleg titokban, és a jó sztorikat mentsd el.
ma 19:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Pszichológusra lenne szüksége, antidepresszánsokat kellene szednie. Azt kelle elérned, hogy menjen el rendelésre, mert amíg ilyen állapotban van, addig nem fog nyitni a világra, mindent negatívnak fog látni, te pedig tönkre fogsz menni bele.
ma 19:37
 6/12 A kérdező kommentje:

Természetesen ő az az ember aki hallani sem akar pszichológusról, ő ugyan be nem szed semmi gyógyszert stb stb..

Igyekszem programokat csinálni, bár legtöbbször nincs kedve, azért párszor sikerül elcsalni vásárolni/sütizni/színházba stb. Sajnos a térdei elég rossz állapotban vannak, nehezen mozog, így a séta meg a hosszabb programok nem játszanak

ma 19:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Fogadjatok házi gondozót. Az önkormányzatnál lehet kérni ezt a típusú segítséget. Húzd meg a hazáraidat, bármennyire is nehéz. Vond be jobban apádat is, elvégre az ő anyja.
ma 19:44
 8/12 anonim ***** válasza:
öregek otthona a helyes válasz
ma 19:56
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem is az öregek otthona jutott eszembe rögtön, ott lenne társasága-24 órás felügyelet... de azért azt is tudjuk, hogy nem minden idős gondolkodik úgy, hogy neki ez jó lenne, értheti ezt úgy is- mekkora teher , be akarnak "zárni"- de egy próbát megérne beszélgetni finoman erről vele.. (az más kérdés anyagilag megoldható lenne-e-lehetőség lehetne-e egyáltalán erre ahol éltek)
ma 20:07
 10/12 anonim válasza:

Nagyon rendes vagy, hogy ilyen sokat törődsz vele.

A gyászidőszak múlásával már neki is csillapodni fog a fájdalma.

Viszont ahhoz kell ő is, hogy még legyen kedve élni, célokat, örömöket találjon az életbe.

Nyugodtan piríts rá, hogy ne negatívkodjon, és igen is mondd végig a jól dolgokat.

Ne menj minden nap, de olyankor hívd fel azért, és lassan majd hozzászokik, azaz kénytelen lesz, hogy az özvegység ilyen.

ma 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!