Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha már nincs...

Mit csináljak, ha már nincs kedvem egyáltalán találkozni a nagyimmal, mert borzalmasan régimódi a felfogása és azt akarja erőltetni rám is?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1-2 évben lett ilyen, azóta mindig, ha megyek, vagy telefonon beszélünk, csak a panaszkodás megy, meg a riogatás, meg hogy "hát nem igaz, hogy én nem tudok rá hallgatni, mikor ő csak jót akar". De közben nem fogadja el, hogy nekem jó úgy az életem, ahogy van.

Pl. most azon háborodott fel tegnap, hogy valahogy szóba jött a mozgás és mondtam, hogy én heti 3-szor edzek személyi edzővel. Na hát ne is mondjak neki ilyet, hogy én ezért pénzt adok és tessék biciklivel járni, meg gyalog a boltba, hipp-hopp formában leszek. Mondtam, hogy nekem egy így sokkal effektívebb és kényelmesebb is, az edzőmmel is nagyon jól kijövök, meg biciklizgethetnék én fel-alá Budapesten, egy normális edzéssel nem összehasonlítható.

Mindennel kapcsolatban ezt csinálja.

Tavaly karácsonykor kaptam egy kiskutyát, akkor is ott puffogott, hogy hogy adhattunk ki annyi pénzt rá, semmivel sem jobb, mint egy "korcs" és az ingyen lett volna. Ha ilyenkor elszakad a cérna és mondom neki, hogy semmi köze hozzá, meg van sértődve, hogy ő csak nekem akar jót, higgyem már el. Meg hogy az én világlátásomon kéne változtatni végre... 22 éves vagyok, nem 5, hogy így kéne nevelgetnie.

A másik meg, az állandó panaszkodás. Vagy a covidra, vagy az egészségügyre, vagy az államra, vagy az EU-ra. Tegnap is beszéltünk 10 percet telefonon, a fele idő azzal telt, hogy bizonygatta, itt bizony éhezés lesz, meg senkinek nem lesz pénze. Egész nyáron ezt hallgattam, többször kértem már, hogy ne ez legyen a fő téma. Engem/minket nem érint ez szerencsére, nem akarom hallgatni a sok borzalmat. Meg hogy nézzek én is híradót, de mondtam, hogy nem nézek tv adásokat, utána ezen volt ki, hogy hát hogy lehet úgy élni, hogy nem követem a világ dolgait...

Ezek miatt kicsit ritkítottam a találkozásokat, telefonokat és most meg ez a baja. Hogy sosem megyek, sosem keresem. De ha meg beszélünk, akkor tényleg csak az megy, hogy beleköt az életemmel kapcsolatban mindenbe, meg hallgatom, hogy "itt éhezés lesz".

2022. okt. 3. 10:54
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
24%
Pedig igaza van!
2022. okt. 3. 11:10
 2/29 A kérdező kommentje:

Miben? Szerintem eldönthetem, hogy nekem az életem hogy kényelmes, belefér-e az időmbe, hogy gyalog/biciklivel járjak, vagy kényelmesebb autóval, mélygarázsból mélygarázsba közlekedni.

Oké, ő vidéken él, nincs annyi lehetőség, nem ismeri a modern dolgokat. De ha ezekről is akartam neki beszélni, akkor jön azzal, hogy jaj hagyjam ezekkel őt békén...

2022. okt. 3. 11:13
 3/29 anonim ***** válasza:
22%
Abban, hogy nem kéne ilyen pénzszórósan élni!
2022. okt. 3. 11:14
 4/29 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de mi közöd van neked az én "pénztárcámhoz"?

Kényelmes életszínvonalon élünk, bőven megengedhetjük ezt magunknak szerencsére. Nem szórjuk a pénzt, vannak megtakarításaink, befektetéseink és egy biztos anyagi hátterünk.

2022. okt. 3. 11:18
 5/29 anonim válasza:
74%
Ha van pénze ezt az életmódot folytatni mér ne tehetné? Kérdezőnek meg csak annyit, hogy végig kell hallgatni a hülyeségeit, helyeselni és kész. Felesleges bármit mondani nekik, úgy is nekik lesz "igazuk".
2022. okt. 3. 11:18
 6/29 anonim ***** válasza:
82%
Az 1-3-as válaszolónak ez az élete (elég szánalmas), minden lehetséges kérdésben elkezd veszekedni, beleköt mindenkibe, jobb ignorálni!
2022. okt. 3. 11:25
 7/29 anonim ***** válasza:
73%

Hát figyi. Én azt hiszem, kb 9-11 éves korom között valamikor jutottam el oda, hogy nem kérek többet nagyanyámból, és többet nem mentem hozzá (nyaranta voltam nála, eleinte 1 hónapot, utána három hetet, aztán kettőt-egyet, míg végül egy teljes hetet sem tudtam nála kibírni). Telefonon nagyritkán hívott, nem tartottunk nagy kapcsolatot, de miután azt mondtam, nem akarok menni hozzá, az a kevés is semmi lett. Attól, hogy rokon, nem kell szeretni. Attól, hogy ő azt hiszi, hogy amit csinál, nem feltétlen lesz az, és ez többet árt, mint használ. Nekem kb 10 évesen botránkozott nagyanyám, hogy mi az, hogy nem nézek híradót, csak a bugyuta rajzfilmeket. Nekem a kopottas, régebbi nadrágomat és szoknyámat, és cipőmet ki is akarta dobni (a gatyán látszott kicsit a kor, a szoknya nagyon-nagyon gyűrött lett a bőröndben, a cipő orrán meg kicsit hámlott a bőr, mert sokat játszottam abban iskolában az udvaron). Kivettem a kezéből, hogy biztos nem fogja kidobni. Kisebb koromban alig értem fel a vasalódeszkát, a vasalót el sem bírtam, de hogy én miért nem vasalok otthon, ha már apám nem teszi (teregetésnél figyelünk mind a mai napig, noha már van vasalónk). Utáltam nála lenni.

Én a helyedben ennyi kapcsolatot sem tartanék vele. Nehéz volt meglépni, de annál jobb volt az, hogy legalább ennyivel könnyebb az élet, hogy nagyanyám nem nyom. Csak mert valaki öreg, nem kell elnézni neki mindent. Úgy általánosan, akinek ilyen viselhetetlen a viselkedése, csak maga alatt vágja a fát, és ha nagy szerencséje van, akkor nem marad egyedül, de egy idő után így is egyedül találná magát, mert azon kívül, hogy él-e még, sok társaságot, érdeklődést nem fog kapni, hosszú látogatásokról ne is álmodjon. Én hallottam, hogy nagyanyám azután kezdett kicsit lenyugodni, hogy a három gyerekéből három kezdte tartani a távolságot, mert nem bírták elviselni, amit csinál, hogy semmi nem jó, mindenről megvan a véleménye, kritizál, beleszól... Egyszer találkoztam vele, néhány éve. Valóban úgy tűnik, hogy megváltozott, a gyerekei is már keresik, de én továbbra sem éreztem, hogy nekem ő kell az én életembe, és ő sem erőltette, főleg miután üzenetben nem viszonoztam az érdeklődést, csak érezhetően illedelmesen válaszoltam a kérdéseire, hogy hogy vagyok. Mind a mai napig én vagyok az egyetlen unokája, de amit elcseszett, azt elcseszett, nélküle nyugisabb az élet.

21/l

2022. okt. 3. 11:27
 8/29 anonim ***** válasza:
89%

Nincs rá megoldás, más generáció. Még korosztályon belül is nagyon eltér az emberek személyisége, értékrendje, elvei.

Nem igazán lehet jó tanácsot adni így rokonokra.

A barátokat, haverokat az ember általában úgy “választja”, hogy azonos érdeklődésű, értékrendű emberel tudsz jól kijönni. Őket keresed, őket gyűjtöd magad köré.

De a családot nem lehet választani.

Ha alapból jó a kapcsolatotok és szereted, akkor próbáld meg tolerálni és figyelmen kívűl hagyni amiket mond. Ha nem vagytok valami jó kapcsolatban akkor meg csináld amit eddig.

2022. okt. 3. 11:28
 9/29 anonim ***** válasza:
90%

Hatalmas generációs szakadék van köztetek.

Te még nem éltél eleget, hogy megértsd az ő szemléletét. Ő pedig túlságosan begyöpösödött, hogy megértse mennyire más világban nölnek fel a mai fiatalok.

Te gondolom még nem tapasztaltad meg, milyen éhezni, ő viszont tudja milyen szűkölködni.

Korából adódóan nem fogod tudni már megváltoztatni, akármilyen idegesítő számodra. Inkább fogadd el, és engedd el a füled mellett amit mond, helyette élvezd a megmaradt időt vele, éa törekedj arra, hogy jobban megismerd milyen volt fiatalon.

2022. okt. 3. 11:30
 10/29 anonim ***** válasza:
61%
Nem kell a nagyi..., rendben. De majd az örökségért te is nyújtod a markod, iga-e?
2022. okt. 3. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!