Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mennyire van értelme egy...

Mennyire van értelme egy demens emberrel kommunikálni rendszeresen látogatni?

Figyelt kérdés

Tök mindegy milyen gyakran vagyok akkor is azt mondja mindig látogatom ami igaz volt 10 éve de már rég nem.

Egy beszélgetés pedig úgy nézz ki hogy ugyanazt megkérdezi akár 5-ször is, tehát új információ fogadásra képtelen,amit mond ember már 5 perc múlva nem emlékszik. Minden egyes alkalommal ugyanazok a kérdések többször.

Lehet én így vagyok szar ember de nem szívesen látogatom csak havi 1 szer mert semmi értelmét nem látom,unalmas fárasztó idegesítő stb.

Hiszen a régi személy nagy része odaveszett,csak a test maradt és a gyerekkori 20-on éves dolgai újra és újra.

De rokonságom piszkál miért nem vagyok ott mindennap meg szeret vmi kekszet és nekem kéne napi szinten vinni. Szerintük.

nov. 17. 09:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
25%

Neked semennyire se kellene látogatni, hiszen nem szereted, a terhedre van, számodra unalmas és teged idegesít. Annak, aki szereti olyan gyakran kell, amilyen gyakran csak tudja és akarja.

Igen, a demencia azzal jár, hogy a beteg felejt és bizony unalmassá válik. de épp azért, mert az ember szereti, anyni időt szeretne vele tölteni, amennyit csak lehet.

nov. 17. 10:20
 12/34 anonim ***** válasza:
50%
Hol él(nek) a gyereke(i)? Ha nem arról van szó, hogy borzasztóan elhanyagolják az otthonban, mivel senki nem néz rá, teljesen fölösleges. Milyen rokona az, aki téged szekál?
nov. 17. 10:20
 13/34 A kérdező kommentje:

És ez az semmi pluszt nem látok hogy használna arra sem emlékszik hogy ott voltam 5 perce.

Az ő elméje szerint akkor is ott vagyok amikor nem voltam (mivel addig látogattam igen amíg egészséges volt vagy jóval enyhébb állapotban de ideje semmi újat nem ért már és felejt mindent)

nov. 17. 10:21
 14/34 anonim ***** válasza:
69%
Na, jó kis érzelmi zsarolás, manipuláció, 11-es! Kibicnek semmi se drága!
nov. 17. 10:24
 15/34 A kérdező kommentje:

Gyerekei közelben, a többi unoka Budapest így kb fél év egyszer mennek max

Érdekes hogy gyerekei engem fárasztanak mivel ha közelben akkor illene nekem mindig ott lenni. De aki távol az oké hogy jóval kevesebbet

nov. 17. 10:26
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekei látogassák a többi 3 hétben, beosztva. Heti 1-nél többször meg nem kell, ha rendesen el van látva.
nov. 17. 10:29
 17/34 anonim ***** válasza:
31%

14

A 11-es nagyapja Alzheimer kóros volt, a diagnózis utan 10 évvel halt meg. Hetente látogattam a haláláig, mert ÉN szerettem, NEKEM fontos volt, ÉN akartam. ENGEM nem zavart, ha százszor mondta el ugyanazt a történetet és ugyan rosszul esett, ha nem emlékezett rá, hogy ott voltam, nem voltam se mérges, se unott, se ideges miatta. Ma olyan munkám van, ahol napi szinten viszonylag sok idossel találkozom és a többségük bizony a demecia ilyen olyan szintjén van. Engem ők se zavarnak azzal, hogy minden alkalommal ugyanazt a történetet mondják el. Sőt, ha esetleg rákérdez, mesélte e már, simán azt mondom hogy nem és meghallgatom újra. Nekem nem okoz fájdalmat, neki viszont örömet okoz, hogy ott van valaki, aki meghallgatja. A valaszomban pedig sem érzelmi zsarolás, se manipuláció nem volt, azt te látod bele.

nov. 17. 10:35
 18/34 anonim ***** válasza:
38%

Így van 17 es, nagyon szép amit írtál, megpróbálok én is tanulni belőle!

Kérdező, ha a számodra egy elromlott háztartási gép a nagyszülő, akibe már kár a jó szó és ez a te meglátásod, akkor valóban semmi értelme a látogatásodnak!

Az hogy ki előtt milyen hosszú élet van es aszerint érdemes mérni a figyelmet es szeretetet, nagyon rút szemlélet!

nov. 17. 10:52
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Amikor TE úgy érzed. Én anno nem látogattam nagyapámat, mert úgy éreztem, nincs szükségem arra, amit "ad" érzelmileg.

Az meg, hogy ki mit gondolt, abszolút nem érdekelt, megjegyzem azok a rokonok, akik beszólogattak, miért nem megyek kéthetente rá sem néztek :d

nov. 17. 11:04
 20/34 anonim ***** válasza:
62%
17-es, szép mese. Ezek szerint a te nagyszülőd nem agresszív demens volt. Örülj neki 😉
nov. 17. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!