Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerinted is igaza van nagyina...

Szerinted is igaza van nagyinak? Szerintem igen.

Figyelt kérdés

Apám és testvere (nagybátyám) második házasságukba èlnek. Apám elvált anyától, keresztapám (nagybátyám) elvált első feleségétől keresztanyámtól.

Újra nősültek mindketten.

Nos nem kedvelem egyik új asszonyt sem. Ahogy a nagyi sem.

Azt mondta nagyi nekem hogy semmi közöm sem Apám párjához sem nagybátyáméhoz, csak egs idegenek nekem. Nem kell szeretnem őket egyáltalán még egy kicsit sem! Így pont jól csinálom hogy tisztelem őket azaz nem bántom őket, tiszteletet megadom nekik normális hangnemben beszélek velük. De szeretni nem szeretem őket! És nem is akarom s nem is fogom. De a tiszteletet megadom nekik! Ennyi. Akihez közöm van a nagyi szerint az ő meg Apám meg nagybátyám de ez a két nő csak egy idegen nekem semmi közöm hozzájuk.

júl. 27. 09:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is így van. Két vadidegen nőről beszélünk. Ha ők nem nyitnak feléd, hogy elfogadtassák magukat, neked sem kötelező ha nem akarod.
júl. 27. 09:36
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Hozzátenném azért, hogy a nagybátyád új neje neked pont annyira vadidegen, mint az első volt. De ha nem balhézol és nem fintorogsz látványosan, akkor ez így oké, szeretni a vérrokonaidat sem kötelező.
júl. 27. 09:42
 3/13 A kérdező kommentje:
Első neje a keresztanyam ! Akit ma is szeretek és ő is engem.
júl. 27. 09:55
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

A nagyi gondolkodása eléggé kirekesztő.

Szerintem kicsit nyitottabnak lenni jobb viselkedés, jobb gondolkodás, hiszen azzal, ha nyitsz pl. apukád új felesége felé, azzal apukád felé is kimutatot a szeretetedet, mert ha elfogadod az új feleségét, ezáltal boldoggá teszed. Tudom, nem könnyű ez, de ha nem az új feleség tehet a válásról, talán megérdemelne egy esélyt.

júl. 27. 10:02
 5/13 anonim ***** válasza:
96%
Azt ne feledd, hogy "parancsra" sem szeretni, sem nem szeretni nem lehet. Az egy érzés ami vagy van - vagy nincs, vagy jön - vagy nem jön, sőt, akár el is múlhat. Elfogadni, elviselni, alapvető tiszteletet megadni lehet úgy is, hogy "kell", de szeretni vagyis érezni nem. Márpedig a szeretet egy érzelem. Vagyis igaza van nagyidnak, nem kell, de ha kellene sem lehetséges.
júl. 27. 10:06
 6/13 A kérdező kommentje:
Tisztelem őket elfogadtam mindkettő új asszonyát. De belülről kinem állhatom őket én és a nagyi is ! 23 / F vagyok. Ki is beszéljük őket ketten a nagyival hátuk mögött. Mindig susmorgunk róluk ha kettesben vagyunk nagyival
júl. 27. 10:55
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Látszik, hogy a nagyid visszamaradott, kirekesztő.

Igazából ő az, aki senkit nem szeret. Nem, téged sem.

Mert akkor hagyna.

Ja és valakiben vagy van szeretet, vagy nincs. İlyen, hogy ezt szeretem, azt meg nem ok nélkül (az, hogy idegenek, az nem ok), ilyen nincs. Gyerek vagy és befolyásolható.

júl. 27. 10:56
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

"belülről kinem állhatom őket én és a nagyi is ! 23 / F vagyok. Ki is beszéljük őket ketten a nagyival hátuk mögött. Mindig susmorgunk róluk ha kettesben vagyunk nagyival"

Háááát, ez egy 23 éves fiú részéről elég gáz viselkedés, kicsinyes a nagyival szövetkezve áskálódni.

júl. 27. 11:01
 9/13 anonim ***** válasza:
18%

Nem értem mi a kérdés.

Amúgy a nagyinak igaza van.

Az pedig, hogy kibeszélitek őket még nem áskálódás.

Mindenki kibeszél valakit.

Én is.

Az, hogy két ember egymást közt megbeszéli, hogy Julis, meg Maris milyen, még nem fogja bántani Julist, meg Marist.

Ők meg legalább kiöntik egymásnak a szívüket.

júl. 27. 11:29
 10/13 Grizesteszta ***** válasza:
85%
Mar tobbszor irtal ki kerdest a nagyiddal es a ket fiaval kapcsolatban... bujj mar ki a nagyi fenekebol es eljetek nyugodtan anelkul, hogy folyton furnatok valakit! Nem kell senkit szeretni, ez nem megy parancsra!
júl. 27. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!