Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az miért van,hogy az anyám...

Az miért van,hogy az anyám negatív emberként próbál feltüntetni,de az emberek pedig kedvelnek alapvetően?Mire jó ez?

Figyelt kérdés
Én azt veszem észre,hogy az emberek alapvetően kedvelnek engem,pl kollégák vagy barátok,haverok, mindenkivel jól eltudok beszélgetni,legyen az orvos vagy takarítónő,vagy pl egy random ember utcán.Nyilván vannak hibáim és engem sem kedvel mindenki,de azt veszem észre,hogy leginkább anyám próbál, negatív kontextusba feltűntetni és nagyon szereti a hibáimat kiemelni, legalábbis is,én nagyon így érzékelem,soha nem volt olyan,hogy magától mondta volna,hogy jaj fiam ,de szeretem ezt a tulajdonságodat.Amikor egyszer a párom mondta nekem,hogy jó ember vagyok,az nagyon sokat jelentett nekem,mert ő nyitotta fel a szemem,hogy valóban az vagyok,mert ő tényleg egy érzékeny ember és biztos nem viselne el,ha egy gyökér lennék.De a kérdésem az,hogy anyámnak mi célja azzal,hogy folyamatosan a még felnőtt korban is,a negatív dolgokat próbálja belém beszélni?
júl. 15. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudatosan csinálja.

Őt is így nevelhették, és a rossz mintát öntudatlanul adja tovább. Te annyit tehetsz, hogy miután ezt fölismerted, ügyelsz arra, hogy te ne add tovább a saját gyerekednek. Ill. tudatosítod magadban, hogy anyukád minősítése nem reális, lehetőleg minél kevésbé engedd hatni magadra.

Egyébként rendkívül önbizalomromboló dolog, ettől függetlenül nagyon gyakori. Pl. engem se nagyon dicsértek a szüleim, pedig egy jó gimnázium után az ELTE Természettudományi Szakján végeztem, azóta pedig egy speciális szakterület szakértője lettem.

júl. 15. 20:41
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Boldogtalan, és ezt csak úgy tudja elviselni, ha gondoskodik róla, hogy mások se legyenek körülötte boldogok.
júl. 15. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

1-es, biztos az eltén végeztél?

Természettudományi KAR van, és milyen SZAKON végeztél? Biológus? Matematikus? Geológus?

júl. 15. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:
96%
Figyelj, az én anyámnak az volt a mániája, hogy én nem kínálom meg őt semmiből, ami nem volt igaz. Bármit vett nekem, vettem magamnak vagy csak ettem otthon, kínáltam őt is. De van ezer emlékem, amikor valakivel találkoztunk, én mondjuk ettem a fagyimat, vagy bármit, ő rögtön szóba hozta, hogy irigy vagyok, és eszem a fagyit, de ő nehogy megkóstolhassa. Ma sem értem, miért kellett ez, főleg fiatal felnőtt koromban volt ez nagyon megalázó mások előtt, de már nem fogom megtudni a miértjét sajnos.
júl. 15. 23:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
4-es, én alapból azt nem értettem soha, hogy ha a szüleim vettek nekem pl egy tábla csokit, nekem is ugyanígy elvárták hogy megkínáljam, de ha ők vették nekem, akkor nekem ez logikailag eleve abszurd… ha ők is kérnek vegyenek maguknak is. Amit meg nekem vettek azt nekem vették
júl. 16. 10:53
 6/7 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem nevelni akartak, 5-ös.
júl. 16. 11:01
 7/7 anonim ***** válasza:
59%

Egyes olyan nincs hogy természettudományi szak, szóval ezt az ELTÉS kamut buktad.

Kérdező: mert anyád ilyen. Ennyi.

Az enyém is ilyen, tízéve azt sem tudja, hol lakok, és talán ha négyszer beszéltem vele néhány szót.

Nem kap támadási felületet, egyszerűen nem kell tudnia rólam semmit, akkor nincs mibe belekössön, nincs mi zavarja bennem...

Nem mindenkinek kell kapcsolatot megszakítani, de amúgy rhadtul érdemes nagyon meggondolni, mit mondasz neki. Meg amúgy is, aki ilyen, ez nem változik. Ugyanúgy lenéz és beszól, bármit csinálsz mert NEKI szr az élete és ezt kivetíti réád. Vagy féltékeny rád, meg még száz oka lehet.

júl. 17. 07:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!