Jogosan tartom hülyeségnek nagymamám megoldását erre a
helyzetre?
Figyelt kérdés
Pár éve nagymamám barátnője és a párja meghívta a nagymamát és az unokáit grillezni. Az egyik kisebb unokánál nem volt kés, aki ezt szóvá tette. A nagymamám erre egy nagyobb unoka használatban lévő kését vette el, és adta a kicsinek, ahelyett, hogy szólt volna a vendéglátónak, hogy kellene még egy kés. Lehet, hogy nem volt használatban, de akkor is egy másik unoka elől vette el a kést, ami nagyon fura számomra.
Ha ez téged nagyon megviselt volna javaslom pszichiáter felkeresését mert komoly mentális gondjaid vannak
jún. 22. 11:16
12/24 anonim válasza:
Egyrészről lehetett ez egy konfliktuskerülés a házigazdával szemben, azért nem szólt a kés miatt.
A kést pedig nem elkérte, hanem elvette a másik unokától kérés nélkül, ez pedig határátlépés.
Ez jellemző dinamika. Idegenek felé megfelelés, családtagokkal szemben az ellenkezője.
jún. 22. 11:23
13/24 anonim válasza:
Az unoka miért nem ült rá a késre ha ennyire féltette és egész életére lelki problémái származtak ebből a határtalan traumától?
jún. 22. 11:33
14/24 anonim válasza:
Nem arról van szó, hogy ez akkora trauma a konkrét sztori, de normális esetben megkérdezzük, elvehetjük-e a kést, nem csak odanyúlunk.
Vagy te nem néznél furcsán, ha egy étteremben a szomszéd asztaltól valaki odamenne, és elvenné csak úgy a villád? 🤔
jún. 22. 11:45
15/24 anonim válasza:
14es csakhogy itt nem egy idegen vette el és nem, én mentálisan és lelkileg is rendben vagyok, nem zavart volna a dolog. Ha meg igen kinyitom a csepp számat és visszakérem
jún. 22. 11:48
16/24 anonim válasza:
"erre egy nagyobb unoka használatban lévő kését vette el,"
Tehát használatban lévőt, te miért írtad, hogy használaton kívüli volt?
jún. 22. 12:09
17/24 anonim válasza:
Ha jól értem, ez nem egy vágó kés volt, hanem az a kés, amivel egyébként evett a nagyobb unoka, csak épp letette. Nekem sem tetszene, ha szó nélkül elvenné valaki az evőeszközömet, az meg még annyira sem, ha használt evőeszközt adnának kérésre. A barátaimmal meg vagyok olyan viszonyban, hogy kérjek egy tiszta kést az unokámnak.
jún. 22. 12:14
18/24 anonim válasza:
Átgondolom, én hogy reagálnék. Eszek. Ha a mama elveszi a késem, mert épp nem használom, akkor nem is hiányzik, nem zavar. Ha később mégis szükségem lenne a késre, akkor kérek egy másikat. Vagy hozok magamnak. Na nem hiszem, hogy ettől életreszóló lelki sérülésem lenne.
jún. 22. 12:52
19/24 anonim válasza:
Ahogy a 12-es irja es teljesen igaza van!
A nagymamanak a kora pedig boven megvan hozza, hogy megtanuljon viselkedni. Aki az asztalnal nem tudja betartani a hatarokat, az az elet mas teruleten sem kepes ra. Az a tragedia, hogy ezt az attutidot adja tovabb. Az eredmeny latszik, mindenhol. Sajnos. ;-)
jún. 22. 13:18
20/24 anonim válasza:
Ennél nagyobb baja senkinek ne legyen soha, ezt kívánom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!