Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülőnek miért van joga a...

Nagyszülőnek miért van joga a kapcsolattartáshoz?

Figyelt kérdés
Feleségemmel boldog házasságban élünk évek óta, anyósom ki nem állhat, valótlanságokkal próbálja tömni a lánya fejét (aki már megértette milyen mérgező családban kellett felnőnie, így nem tud rá hatni). Ellenzi a kapcsolatunkat, és minden mást is amiben a feleségem sikereket ért el. Megszületett a gyermekünk, és kitalálta hogy mindenképp látogatni akarja. Mi ezt nem szeretnénk, tapasztalatból tudjuk milyen negatív hatással van egy gyerek fejlődésére. Mit tehetünk ha jogi útra viszi a dolgot?

2024. jún. 16. 15:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
25%

Szárazon közlitek vele a véleményeteket, utána vagy töredelmesen bocsánatot kér és jól viselkedik, vagy nemes egyszerűséggel kirúgjátok őt az életetekből.

Neki nincs hatékony jogi eszköz a kezében, esetleg kitagadhat benneteket valamilyen örökségből - tehát érzéssel ki kell játszanotok ezt a témát!

2024. jún. 16. 16:04
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
1-es, nem kell visszaengedniük az életükbe, csak mert bocsánatot kér. Én se tartom anyámmal a kapcsolatot, és ha bocs@natot kérne, akkor sem lenne igényem rá, hogy az életem része legyen. Minek?
2024. jún. 16. 16:36
 3/15 anonim ***** válasza:
65%
#2 - hol írtam olyasmit, hogy valamit "kell" nekik? Én csak azt javasoltam, hogy egy megbeszéléssel tisztázzák a viszonyt - és utána "ahogy esik, úgy puffanjon!"
2024. jún. 16. 16:50
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Ha jogi útra viszi a dolgot ami egyébként buko * az a kapcsolat végleges megszakitását eredményezi. Ezt közölném vele. Szóvala ha egyáltalan látni akarja a gyerköcöt akkor ku...rva gyorsan állitson magán.

* csak rágalmazni tud,az meg bűncselekmény...

2024. jún. 16. 16:58
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
4es, miért lenne bukó? Van nagyszülői kapcsolattartás, amit csak nagyon extrém helyzetben(ön és közveszélyes nagyszülő) nem szoktak engedélyezni.
2024. jún. 16. 17:20
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Menjen ügyvédhez, addig nincs joga, ha ti nem engeditek. Ha pert akar, hát legyen.
2024. jún. 16. 17:35
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
Nem fogja jogi útra terelni.
2024. jún. 16. 17:45
 8/15 anonim ***** válasza:
93%
Jó kérdés. Én is benne voltam egy ilyen helyzetben. Semmiképpen NEM viheti el magához, ha nem egyeztek bele. Havi egyszer pár órát láthatja a felügyeletetekben, ha beengeditek magatokhoz, akkor ott, ha nem, akkor kijelölnek egy helyet és ott. Nyugi, nem fogja látogatni, miután megkapja a végzést, hogy nem viheti el, utána elfelejti, hogy van unokája.
2024. jún. 16. 18:27
 9/15 anonim ***** válasza:
10%
"Nagyszülőnek miért van joga a kapcsolattartáshoz?" Mert esetleg lehet hogy valamelyikőtök anyját-apját Ő pottyantotta ki.Hogy megérte -e az egy más kérdés.
2024. jún. 16. 19:33
 10/15 anonim ***** válasza:
39%
Há egy ismerősömnél is ez volt, hogy "ugyse viszik jogi utra". Hát de. Es a gyámügyre mentek balhézni, azok meg nem akartak velük szarakodni, igy most ott tartunk, hogy már a komplett nyári szünetért perelnek. Kétheti személyes látogatást már kipereltek. Ne kérdezzétek, hogyan, én is csak lestem. Szoval azért ezzel ovatosan.
2024. jún. 17. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!