Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A párom szülei próbálnak...

A párom szülei próbálnak segíteni, orvoshoz visznek,hogy a lelki sérüléseimet együtt az orvossal helyre tudjuk hozni. A nagyszüleim tagadják,hogy az ő nevelésük,hozzáállásuk siklott félre. Miért tagadják?

Figyelt kérdés
Elmeséltem mindent a barátom szüleinek, akik a sok hülye hozott beidegződés és esetleges rohamok miatt sem mondták azt a fiúknak, hogy küld haza ezt a nőt,hanem segíteni próbálnak. Mindent elmeséltem,hogyan bántalmaztak otthon verbálisan, és minden egyéb téren is, annak ellenére,hogy a nagyszüleim ezt soha nem ítélték úgy,hogy "nekem rossz lenne". Ez mélységesen felháborítja a párom szüleit,és köztük engem is, mivel a nagyszülők a telefonba,és mindenkinek azt hangoztatják,hogy én boldog kisgyerek voltam,mindenem megvolt..ennek ellenére mégis egy idegroncs lettem, és szerintük ez abszolút nem nekik köszönhető. Miért tagadják le? Ennyire buták, vagy ennyire meg vannak győződve arról,hogy ők mindent tökéletesen csinálnak? 3 gyerekük van,egyik sem látogatja őket, a legkisebb max híbe hóba,de a gyerekeket sem akarja ott hagyni náluk ha mennie kell valahova. Miért nem fogják fel,hogy hozzám szelídebben, máshogyan kellett volna állni?
2024. ápr. 3. 09:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy csak halkan, óvatosan kérdezem, a nagyszüleid hivatalosan neveltek fel a szüleid helyett?
2024. ápr. 3. 11:22
 12/21 anonim ***** válasza:
29%

Ha már elvittek a párod szülei orvoshoz, kérdezd meg orvost arról is, szerinte egy felnőtt ember meddig mutogathat vissza a gyerekkorára és mikortól felelős egyedül ő maga a saját egészségéért és a tetteiért.

Én a 70-es években voltam gyerek, mindenki kapott otthon verést is és büntetést is.

Akkor ezt nevelésnek hívták.

Nem lettünk lelkibetegek és a szüleinket sem hibáztattuk soha.

Most meg itt van ez az új generáció, akik 20-30 évesen lelkibetegek, mert 10 évesen kapott 2 jó nagy taslit, amit amúgy megérdemelt.

2024. ápr. 3. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:
66%

"3 gyerekük van,egyik sem látogatja őket, ..."

De egy mégiscsak olyan sokra tartotta őket, hogy rájuk bízta a saját gyerekét

2024. ápr. 3. 12:55
 14/21 anonim ***** válasza:
16%
felőlem pirospacsizhattok, de ha valaki állandóan rinyál, hogy keveset keres, annak mit lehet mondani azon kívül, hogy akkor keress másik melót is?
2024. ápr. 3. 12:56
 15/21 anonim ***** válasza:
63%

De, idegbetegek lettunk, meg alkoholistak, elfojtunk mindent, allandoan panaszkodunk es masra mutogatunk, kavarjuk a szart, azt se ertjuk mit miert teszunk... nezzel mar korul a generaciodban. Jossz a "megis ember lett belolunk" szoveggel - nem, nem lett Ember belolunk, hanem nyomorult idegroncsok lettunk. A tobbseg. Es ezt adja tovabb a sajat gyerekeinek.

Szerencsere koztunk is van mar, aki eszreveszi magat es dolgozik a problemain, pl pszichologussal. Az ujabb generaciokban meg kezd ez mar alap lenni, ami dicseretes.

2024. ápr. 3. 13:05
 16/21 anonim ***** válasza:
83%

De, idegbetegek lettunk, meg alkoholistak, elfojtunk mindent, allandoan panaszkodunk es masra mutogatunk, kavarjuk a szart, azt se ertjuk mit miert teszunk...

Sajnállak, hogy ilyen lettél.

Én biztos nem lettem ilyen és a környezetben sem lett ilyen senki.

2024. ápr. 3. 13:09
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

#16-hoz:

Es ez nem a szulokre mutogatas, viszont a legmelyebb lelki problemak a csalad miatt vannak, onnan jonnek. Ezzel nagyjabol tisztaban kell lenni, nalad mi miert van, es aztan lehet helyretenni. Ez zajlik a terapian.

2024. ápr. 3. 13:10
 18/21 anonim ***** válasza:
77%

#Ilyen lettem, de kimaszok belole.

Senki nem.lett ilyen a kornyezetedben, peeersze, hiszi a piszi, hogy mindenki olyan kvanagyon rendben van. Max te nem latsz bele az eletukbe, meg a legmelyebb problemaikba es felelmeikbe.

2024. ápr. 3. 13:12
 19/21 anonim ***** válasza:
74%

#19-hez

A kapcsolatok nagy resze baromi felszines, perszehogy kifele mindenki azt mutatja, hogy huu de rendben van. Csak egy kicsit kell(ene) megkapargatni a felszint, mik jonnenek elo... De ez fajdalmas, azt meg nemszeressuk.

2024. ápr. 3. 13:15
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Neked kellene fel fogni, hogy ők egy nagyon más világ nézettel, neveléssel nőttek fel, sosem fogják neked megadni szóban amire vágysz, mert erre képtelenek.

Ezt vagy elfogadod, vagy túl lépsz ezen és lezárod.

2024. ápr. 3. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!