Átszoktad vinni a gyerekeket a szüleidhez hétvégére hogy kettesben tudjatok lenni a pároddal?
Mit mondasz ilyenkor nekik, miért viszed át a gyereket hétvégére?
A miénk még kicsi, kiságyban alszik, igy nem kell attól tartani hogy este ránknyit vagy dörömböl a szobaajtón.
Az én szüleim messze laknak, nem tudjuk csak ugy átvinni hétvégére pedig ők szó nélkül vigyáznának rá.
Anyósomék viszont nem laknak messze, de a feleségem nem mondaná nekik hogy vigyázzatok a gyerekre szombaton mert kettesben akarunk lenni, ők meg soha nem ajanlják fel hogy vigyük át az unokát. Most is ugy kellett megkérni őket hogy vigyázzanak rá legalább 1-2 órára hogy eltudjunk menni vásárolni nyugodtan
Most erre mit lehet mondani? Szomorú, ha a nagyszülőknek nincs igényük az unokàval lenni, de sajnos nem tudsz vele mit tenni.
Az én anyósomék szoktak vigyázni a gyerekekre, vagyis csak a nagyra egyelőre, a kicsi nem marad el még másbál, annyira anyád. A nagy pár hónaposan is ott volt már simán 1-2 órát, olyan 1,5 éves kora óta vitték el efész napra, vagyis mi bevittük a városba hozzájuk, ők este hazahozták. 2 éves kora óta kb. 2-3 havonta egyszer ott is alszik.
Ha közelebb laknának, tuti vigyàznának rá többet is. Mondjuk mi nem azért szoktuk àtvinni, hogy kettesben legyunk, hanem hogy utolérjük magunkat a hàztartással és kertrendezéssel 🤣
Nagyon nem mindegy, hogy állnak az egészhez a nagyszülők. Nálunk az anyósom már alig várta, hogy abbahagyja a szopást a nagyobbik, hogy pár óránál hosszabb időre is elvihesse. Ez 2 évesen következett be, azóta is rendszeresen felajánlja, hogy segít, átjön hozzánk vagy elviszi. A gyerekek is szeretik, ő is megbízható, jól bánik velük, így igen, át szoktuk vinni vagy átjön érte. A szüleimre ugyanúgy igaz ez. A "nagy" 3 éves és nagyon élvezi, hogy mehet, utána sokat mesél róla, a kicsi még fiatal ehhez, ő velünk jön-megy. Szüléskor és a gyermekágyas időszakban különösen hálásak voltunk a segítségükért.
DE! ez nem elvárás a részünkről, sokszor a nagyszülők ajánlják fel vagy mi kérdezzük ugyan, de úgy, hogy tudjuk, mondhatnak nemet is. Mondjuk mi így is hármasban maradunk (vagy én kettesben a babával) és sokszor ügyintézés, nagyobb lélegzetű házimunka vagy hasonlók miatt kérünk segítséget.
Ha a nagyszülőket ez fárasztaná vagy nem vállalnák a gyerekfelügyeletet, akkor tudomásul vennénk és akkor maradnának a családi látogatások, mint kapcsolattartás. Nem kérnénk őket, hogy vigyázzanak a (nagyobbik) gyerekre. A férjemmel egyébként mindketten a nagyszüleinkkel szoros és gyakori kapcsolatban nőttünk fel (együtt laktunk), sok szép emlékünk van velük.
A kérdésre a rövid válasz: visszük, de nem ezért és nem részletezzük a programot.
Én vinném, de akkor se vállalnák, ha fizetnék érte.
Egy dolog, hogy nem ingyen szitter a nagyszülő, de az is, hogy egyáltalán nem érdekli, sehogyse, egy percre sem. Ide sem jönnek.
Marad a bébiszitter, kerül amibe kerül.
Az én szüleimhez simán.
Már hetekkel szünetek előtt bejelentik mikor, hova viszik a gyereket, szabad hétvégén aludjon ott. Párom szüleihez nem, már attól rosszul vannak, ha 5 percre kettesben kell maradni, ha pl kimegyek wcre,amikor egy évben egyszer itt vannak. 10 éves.
Nem. Soha nem tenném.
Anyám dolgozik egész héten. Egészsègügyileg le van robbanva. Pihenjen nyugodtan a hétvégén. Fürdőzgessen, stb.. Nem ingyen bébiszitter, csicska. Szeretném ha még jó sokáig élne.
Felnevelt egyedül két gyereket. Két munkahelyen dolgozott. Soha nem ment sehova,mindig ránk költötte a pénzét. Itt ideje hogy végre lazítson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!