Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy dolgozzam ezt fel?

Hogy dolgozzam ezt fel?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok F .

Nagymamám 65 éves lesz Májusban (ha megéri) .. Sajnos beteg és bármikor meghalhat. Egyetlen unoka vagyok anyai ágon;( nagyon fáj ha nem lesz. Nem rákos beteg, hanem erősen érszűkületes. Először mindkét lábában tágitottak ereket, az agyában beültetett stentet is kapott azonban szívében is három főér elvolt dugulva a LAD, CX, ES AZ RCA . LAD ÉS CX 80-90% stenosis volt rajta azt megtudták csinálni. De a Jobb koszorúéret az RCA-t nem tudják mert laesio sérülés is van rajta hiába hogy kétkoszoruer megvan neki nyitva de a RCA neki a domináns ere. Ha az elzarodik annyi;((( szivmutet meg nem lehet nala alkalmazni

2024. jan. 4. 21:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Bármennyire is nehéz ezt sajnos el kell fogadni,én bele sem mertem gondolni hogy mi lessz ha a nagyapám eltávozik ,de sajnos 2 ével ezelőtt 81 évesen bekövetkezett,ez ellen nem lehet mit tenni és ha teljesen egészében nem is lehet ezt elfogadni,szépen lassan hozzászokunk,ez az élet rendje
2024. jan. 5. 00:01
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
Bölcs ember mondta nagyon régen azt, hogy "ahogy a halálról gondolkodunk, az egalább olyan fontos, mint ahogy az élethez állunk hozzá". Mai, főleg fiatalabb generációknál abszolút megfigyelhető, hogy a halál, de már az öregedés, őszülés stb. is abszolút tabutéma, bepánikolnak tőle, semmi egészséges gondolatuk nincsen azzal kapcsolatban, ami végső soron a véges életünket is értelmessé teszi (mert az élet legfőbb értéke az, hogy felismered, nem tart örökké, ezért még időben kezdesz vele valamit). Hogy ezt hogyan lehet feldolgozni? Tök egyszerű. Beszélgetni kell a családtagjaiddal, a barátaiddal, olvasni kell szépirodalmat, művelni kell magad, tehát értelmes felnőtt emberré kell válni, és észre fogod venni, hogy kezelni fogod tudni a nagyszülőd halálát. Sőt, ha nem érzelmileg csökött minden más családtagod, még belőlük is meríthetsz erőt. Alapból arrogáns az a gondolat, hogy te hogyan fogod feldolgozni, amikor ez annak a szülődnek, akinek az édesanyjáról beszélünk egy sokkal nagyobb trauma lesz, mint neked. Márpedig ő lesz az, akire rázúdul egy csomó teendő, egy csomó családtag, és te is belőle fogsz erőt meríteni. Abból, akinek konkrétan nehezebb, mint neked. Én ezt egyszer már láttam, édesanyám szülei egymást fél évvel követve meghaltak, az édesapám kezelt mindent, miközben anyukám gyászolt, én meg segítettem neki. Fogalmam sincs, mi lesz, ha az ő szülei halnak meg, de velük kicsit felnőttebb fejjel igyekszem több időt tölteni, amíg még lehet, mint a már nem élő nagyszüleimmel, mert az is lehet, és az is lehet, hogy legközelebb még több dolgom lesz. De fel vagyok rá készülve, akkor is, ha szívtelennek hangzik. A saját szüleim elvesztése nehezebb lenne, abba bele sem szeretek gondolni, de azt is megoldanánk bizonyára. Érzelmileg meg... Előbb-utóbb az ember mindent túlél, legfeljebb kicsit ráncosabb lesz a végén. Ezzel nem bagatellizálni akarom, de végső soron ezek annyira magánügyek, hogy amúgy is kb. lehetetlen kifejteni őket. Egyszerűen el kell fogadni, hogy ilyen az élet, aztán megküzdeni vele, amikor eljön az ideje.
2024. jan. 5. 00:08
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne erre koncetralj, hanem hogy még él. Legyel sokat vele.

Ennyit tudsz tenni.

2024. jan. 5. 07:41
 14/20 anonim ***** válasza:

Én 25 évesen édesanyámat vesztettem el. Nagyon rossz volt látni a folyamatos leépülését majd szembesülni a halállal. Otthon, a házunkban. Aztán 48 voltam amikor apámmal kellett végig csinálni.

Azt tudod tenni, hogy amíg él, minél több időt töltesz vele. Hallgatok, ahogy mesél régi időkről. A szereteteddel széppé teszed utolsó hónapjait.

2024. jan. 5. 08:22
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
4 szvl akk nem vagyok normálisan, mert 16 évesen nem halt meg senkim aki fontos volt? Ok😆
2024. jan. 5. 14:00
 16/20 anonim ***** válasza:
67%

14:00

Aki szándékosan félre akar érteni valamit az félre is fogja, ennyit rólad.

2024. jan. 5. 14:22
 17/20 anonim ***** válasza:
16 hát normálisan kéne megfogalmazni😅
2024. jan. 5. 15:01
 18/20 anonim ***** válasza:
54%
#15 Elég nagy baj, ha neked meg kell halnia valakidnek, hogy találkozz azzal a gondolattal, hogy meghalhat valakid. Akkor beléd tényleg kár a közoktatás. Gyerek, már 11 évesen kötelező elolvasni A Pál utcai fiúkat, ne haragudjál már, 11 évesen megismertetnek azzal a gondolattal, hogy egy tizenéves kisfiú is igenis meghallhat. Nagyon ignoráns baromnak kell lenni ahhoz, hogy ebből már 11 évesen ne vonj le semmilyen tanulságot. Egy 16-18 éves embernek ha nem is halt még meg senkije, abszolút felkészültnek kéne lennie érzelmileg egy családi halálesetre. Érettségit szerinted miért hívnak érettségit, 18 éves korodtól miért van szavazójogod? Elvileg addigra benőtt a fejed lágya, nem kell átélned a traumákat ahhoz, hogy intelligens emberként el tudd képzelni.
2024. jan. 5. 15:15
 19/20 anonim ***** válasza:

18 maga a fogalom meg a ténye a halálának oké, tudomásul veszed, elméletbe felkészülsz rá. De a gyakorlat nem egészen olyan, mint az elmélet és mindenki máshogy éli meg/ máshogy dolgozza fel.

Ez olyan hogy tudod hogy van aki halálos beteg, te leszel az valószínű, hogy úgy érint mint elméletbe vagy amikor egy távolabbi ismerősöd halálos beteg lesz.

2024. jan. 5. 17:43
 20/20 anonim ***** válasza:
nem valószínű, hogy úgy **
2024. jan. 5. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!