Miért akar anyám lebeszélni arról a nyári munkáról, ha azt akarja, hogy dolgozzak nyáron?21
(azért most jut eszembe kérdezni, mert január végén van a jelentkezési határidő)
Tavaly jelentkeztem egy nyári munkára, de releváns tapasztalat híján nem vettek fel. Egyébként állásinterjúig jutottam csak.
Egyébként egy nyári táborban lettem volna segítő, ha sikerül, lett volna szállásom ellátással. Szóval kb semmit nem lettem volna otthon. Tavaly anyám amúgy még bíztatott is, hogy próbáljam meg, jó lesz. Dehát nem sikerült.
Ahogy semmi más sem sikerült tavaly(2023). Helyben semmi lehetőség nincs diákmunkára, faluról olyan szr a tömegközlekedés, hogy nem találtam olyan munkát szomszédos településeken, ahová be tudtam volna érni a reggeli kezdésre, vagy ha későbbi kezdés volt, akkor végeztem volna, hogy az utolsó vonatot nem érem el. Amiket próbáltam jelentkezéskor, mint home office-os munkák, nem vettek fel. Diákszövetkezeten keresztül nem jött össze semmi, anélkül meg el lettem küldve, hogy hosszútávra keresnek embert.
Szóval egész nyáron azt hallgattam anyámtól, hogy milyen lusta vagyok, hogy már megint nem vállaltam diákmunkát.
Most említettem neki, hogy újra próbálom a jelentkezést annál a tábornál, hátha, ebben a tanévben elkezdtem valamit, ami releváns tapasztalat lehet, szerintem jobb esélyeim vannak, mint a legutóbb. Anyu először tök pozitívan állt hozzá, de mostanában kérdezgeti, hogy biztos meg akarom-e próbálni, meg szerinte nem jó ötlet, de amúgy jó lenne, ha dolgoznék nyáron.(Egyébként egyetemre járok, kollégista vagyok tök messze otthonról, de abban a városban semmiképp nem akarok maradni nyaranta, még mielőtt ezzel jönne valaki)
Komolyan, ha látta, hogy semmi más meló nem jött össze a környéken, erre még reális esélyem van végre, akkor miért akar lebeszélni?
Végső soron a fizikai (idény) munka is szóba jöhet.
Ha azt akarja, hogy dolgozz, akkor engedje is hogy dolgozz.
Ha pedig nem akarja hogy dolgozz, akkor ne szóljon érte, hogyha nem mész sehova.
#1 Fizikai munka... Remek ötlet.😀 Idénymunkára túljelentkezés van, azon kívül ahol állandóan keresnek embert, akár rövid távra is, az a helyi tehenészet. Konkrétan nem vettek fel xart lapátolni, mert "nem nőnek való".
#2 Próbáltam azt is, meg más diákszövetkezetet is. Nagyon sokra nem mentem vele. Ha lett volna bármi is a környéken, az nem lett volna megfelelő. Nem megfelelő alatt nem azt értem, hogy nem az álommelóm, hanem azt, hogy a fantasztikus tömegközlekedésnek hála, nem érek oda kezdésre, és annyira nem rugalmasak, hogy 2 órával később kezdjek, ha meg délutáni műszak, akkor nem kezdhetek hamarabb 2 órával, hogy ne a másnap hajnal fél négyes vonat legyen a legközelebbi tömegközlekedési eszköz hazafelé, amit elérek. 😀
#5 Nekem nem úgy tűnik, hogy az lenne a baja a kérdezőnek, hogy az anyja meg akarja tiltani. Szimplán a tény, hogy az anyja azt akarja, hogy dolgozzon, látja, hogy helyben nem veszik fel sehová, de baxtatja, hogy miért nem dolgozik, ehhez képest, amikor lenne lehetősége munkát találni valahol máshol, arról le akarja beszélni, miközben esélye lenne rá.
Nekem is nagyon cseszné az agyamat, ha anyám baxogathat, hogy nem dolgozok nyáron, miközben látja, hogy helyben, környező településeken esélyem sincs. Az meg külön bosszantana, ha lenne esélyem valamire, de ilyen manipulatív dumákkal le akarna beszélni róla.
Konkrétan látom lelki szemeim előtt, hogy mi jönne ebből, ha hagyja magát lebeszélni. Helyben/környéken nem kapna melót, mert azért 1 év alatt annyit nem változik egy falu helyzete, pláne itthon, anyuka meg megint baxtatná.
Egyébként az, hogy 21 éves, az nem sokat jelent. Papíron a szülő nyilván nem szólhat bele, de a gyakorlatban ez máshogy működik. Mondhatja azt, hogy menj, de akkor tanév közben nem tartalak el, mondhatja azt, hogy mivel kolis a kérdező, hogy ha véletlenül kijönne anyagilag a szülők nélkül, hogy jól van, menj, de ne tárold itthon a cuccait, ne gyere haza, amikor télen ki kell költözni. És akkor megint baxhatja.
A gyakorlatban a szülő akkor nem szól/szólhat bele, ha
1) nem egy kretén, aki azt, hogy segíti a gyerekét, nem úgy kezeli, mintha beleszólási jogot vásárolna
2) teljesen független vagy tőle, anyagilag, meg úgy, hogy nincsenek rövid időszakok, amikor hazakényszerülsz. Pl koliból megesik, hogy ki kell költözni télen, ünnepek körül, mondván, hogy rezsit csökkentenek.
#8 Pontosan ez a bajom. Nem tiltja meg, csak megy a manipuláció, hogy "Hát te tudod... Jelentkezz, de szerintem nem jó ötlet, nem neked való, de hajrá, csináld csak".
Ok, ne hallgassak rá, csináljam, amit akarok. Ettől még idegesítő, hogy ezzel jön folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!