Ilyenkor mit lehetne tenni?
Figyelt kérdés
Én az időm nagyrészében nem otthon lakok, általában csak az ünnepekre jövök haza. A nagyapám nemrég lett özvegy, aki a szomszédunk is. Gyenge, de fent tud lenni, el tudja látni magát, viszont borzasztó magányos, sokat sírok miatta. Régebben volt egy agyvérzése, ami a beszédközpontját érintette, ezért kicsit nehézkes a kommunikáció is. Mindenkit lesújtott a nagyanyám halála, azóta mindig a sírás kerülget, ha odamegyek. A családunk egyáltalán nem összetartó. A szüleim az egyedüli közeli hozzátartozói, apám utálja, nagyon durva ember. Anyám sem próbál közeledni hozzá, épp főz rá, de senki nem beszélget vele. Én sem tudom igazán mit mondjak, most még ezeken kívül is rengeteg terhet kell cipelnem, sokszor nincs életkedvem sem, néha az öngyilkosság is megfordul a fejemben. Teljesen tehetetlennek érzem magam, nem tudom hogy segíthetnék, nem akarom, hogy azt érezzék, hogy nem szeretem őket, de azt érzem üres vagyok és néha az ágyból sincs erőm kikelni. Tényleg nem akarom magára hagyni, de nem tudom mivel segíthetnék és közben nagyon dühös vagyok, mert a nagyanyámra még nagy szükség lett volna.2023. dec. 28. 16:43
11/12 anonim válasza:
Kérdező, szerintem nagyapád és te is még gyászoltok. Hívd fel többször hét közben, kérdezd meg, hogy van. Ha szüleidhez mész, menj át hozzá is. Kérdezd meg, tudsz-e segíteni neki valamiben. Szerintem tudsz többet tenni, mint most, és ha látod, hogy nagyapád kicsit jobban van, te is erősebbnek érzed majd magad.
12/12 anonim válasza:
Lehet egy pszichologus jót tenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!