Ilyenkor mit lehetne tenni?
Pszichiáter. Neked. Sürgősen.
A legjobb szándékkal írom.
De. A pszichiáter kompetenciája a depresszió, az esetleges gyógyszeres terápia, az öngyilkossági gondolatok.
A pszichológus egy nem (annyira) beszűkült tudatú, betegségbelátással bíró (ez sok pszichiátriai betegséget kizár ugye…) embernek tud jellemzően életvezetési tanácsot adni… öngyilkossági gondolattal menjen ismerkedni? Ez komoly?
Szaksegítség. Sürgősen.
A területi pszichiátriai gondozó pl…
Minden bántás nélkül: orvosi segítségre szorul az a fiatal felnőtt, aki zokog naphosszat a nagypapa magányán, nem bír kikelni az ágyból és meg akar időnként halni… terápia kell, lehetőleg gyógyszeressel kiegészítve…de a pszichiátriai gondozó vagy végső soron háziorvos elirányít, ez a dolguk… ne itt s neten kérj segítséget, hanem hozzáérő orvosoktól, mentálhigiénés szakemberektől, mert hidd el: nagyon nem OK ahogy most vagy és érzel és fogadd meg a tanácsot, menj szakemberhez.
Köszi 4-es, nem tudtam, hogy tömeggyilkosnak készülök, neked is minden jót.
(Kérdező: ne higgy a tanulatlanoknak. A pszichiáter szakvizsgázott orvos!)
Talán meg kellene értened, hogy nem mások miatt élsz, hanem magadért. Nyilván sajnálatos, hogy a papa egyedül maradt, de a halál az élet része. Előbb utóbb mindenki meg fog halni, és sokan maradnak egyedül. Ha a szüleid sem törődnek vele, érdemes lenne otthonba beadni, ahol hasonló korú emberekkel van együtt. Az én nagymamám is ott van, jobban is érzi magát, mintha anyámékkal kellene laknia (anyámmal nem jött ki jól, apám (a fia) meg alig van otthon).
A másik meg az, hogy hogyan akarnál másoknak segíteni, ha te is rottyon vagy? Nem hiába mondják, hogy előbb magadat tedd rendbe, és csak így tudsz adni másoknak is. Ha valami nincs benned, hogyan tudnál másoknak is adni? Szerintem mindenképpen magadat kezdd rendbe tenni. Nem a felelősséged egy idős embert boldoggá tenni, akkor sem, ha a rokonod. Van saját életed. Lehet támogatni és szeretni, de ennyire kilenni miatta nem szabad.
Én meg büszke vagyok, hogy beteg embereken segíthetek és nem minősítek tanulatlanul, valós hozzáértés nélkül egész szakmákat, orvostudományi ágakat, de kinek mi…
Nem csak gyógyszer felírása a feladat, a belgyógyász sem ezt csinálja, de te biztosan jobban tudod :)
#8 Köszönöm, 9 év után én azt mondom, nem kérek a xar "segítségetekből" mindenki ezt mondja, aztán közben írja fel marékszám a gyógyszereket, akár állami, akár magánkórház "piszicsátere.." 9 év után a saját elmémmel tudtam megoldani azt a problémát, aminek megoldását addig tőletek vártam, végig áltatva voltam segítséggel, közben a gyógyszeripar meg gazdagodott... Az megvan, hogy az alkalmazott gyógyszereitek fele szexuális diszfunkciókat okoz bármely életkorban? Ninc is tagadva, statisztika van rá..
Persze te annak tanulsz, és azt hiszel el, amit szeretnél, sajnállak, hogy ezt választottad. Na sziamia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!