Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg szánalmas hogy 20...

Tényleg szánalmas hogy 20 évesen érettségiztem le?

Figyelt kérdés
Ma lettem 20, és a nagymamámtól megkaptam hogy semmire se fogom vinni hogy ilyen idősen érettségiztem le, és egy szégyen a családnak. Pedig 5 éves gimibe jártam.

2023. jún. 22. 23:22
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Ha 5 éves gimibe jártál, akkor nem is volt évismétlés, nem? Júniusi gyerekként lehetsz évvesztes + az 1 évvel hosszabb gimi.

Ne foglalkozz a nagyanyád károgásával!

Még ha buktál volna, sem jelent semmit. Egy ismerősöm 3x járta ki a 9. osztályt, mégis megvalósította az álmát, és diplomát szerzett abban, amiben akart. Pedig gondolhatod, hogy lehurrogták. A családja, a tanárai egyaránt.

2023. jún. 23. 10:32
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lenne szégyen, ha ötéves gimibe jártál? Évet kellett volna ugornod vagy mi? :D

Egyébként nyugi. Van egy barátom, aki 21 évesen érettségizett, mivel egészségügyi okokból nem tudta, csak később elkezdeni az iskolát, mindenből kitűnő lett, most egy lengyelországi egyetemen tanul.

Na meg sokan utólag, felnőttként érettségiznek.

2023. jún. 23. 11:54
 33/46 anonim ***** válasza:
80%
Én meg le sem érettségiztem. De hogy személyiségileg ezerszer különb vagyok, mint a bántalmazó nagyanyád, az egyszer biztos. Normális emberi értékeket nem ad egy papír és nem ad semmilyen végzettség.
2023. jún. 23. 12:49
 34/46 anonim ***** válasza:
10%

"Tényleg szánalmas hogy 20 évesen érettségiztem le?"

Nem.

De azért az, hogy ezt a kérdést feltetted, azt mutatja, hogy mégsem vagy még érett. ;-)

2023. jún. 23. 13:26
 35/46 anonim ***** válasza:
81%
Talan magatol eszebe sem jutott volna 'szanalmasnak' ereznie a helyzetet, ha a nagymamaja nem ulteti feleslegesen a bogarat a fulebe.
2023. jún. 23. 13:36
 36/46 anonim ***** válasza:
98%

Einstein megbukott matekból.

Dr. Benjamin Carlson ritka rossz tanuló volt általánosban, mára a világ legjobb idegsebésze.

Nem kell foglalkozni az ostoba, begyöpösödött öreglányokkal.

2023. jún. 23. 13:41
 37/46 A kérdező kommentje:
Nem buktam semmiből, oviban évvesztes voltam. Sőt jó tanuló is voltam, de nagymamám azzal jött, hogy ő ebben a korában már rég az orvosin volt, és ez mekkora egy szégyen neki ha kérdezik, hogy majd 20 évesen kezdem az egyetemet is.
2023. jún. 23. 14:36
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
Én is 20 évesen érettségiztem, mert évvesztes vagyok, és meg kellett azért ismételnem az egyik osztályt, mert rengeteget voltam beteg és úgy döntöttünk, hogy nem csinálok osztályozó vizsgát, hanem inkább újra járom azt az osztályt. Egyáltalán nem ciki. Gratulálok az érettségihez, élvezd ki a nyarat és sok sikert a továbbiakhoz! :)
2023. jún. 23. 16:33
 39/46 anonim ***** válasza:
95%

"Talan magatol eszebe sem jutott volna 'szanalmasnak' ereznie a helyzetet, ha a nagymamaja nem ulteti feleslegesen a bogarat a fulebe."

Mindegy, hogy honnan jött az egész: érett, felnőtt ember ezen nem problémázik - vagy ha mégis, akkor is: 20 év alatt már rég kitalálta, hogy hogyan fog reagálni az ilyesmikre, hiszen nem derül égből villámcsapásként jött a "probléma" (nem csak a nagymama, hanem a kérdező számára sem).

2023. jún. 23. 18:20
 40/46 anonim ***** válasza:
90%

Az intellektualis erettseg hianyanak nem feltetlenul a magas lelki befolyasoltsag alatt valo megingas az egyetlen mutatoja, foleg, ha az ember egy szerettetol kapja.

Abban viszont tenyleg igazad van, hogy fiatal felnottkent lehet merlegelni, kinek milyen minosegu velemenye az, amire adunk.

2023. jún. 23. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!