Tényleg szánalmas hogy 20 évesen érettségiztem le?
Én 31 éves voltam amikor érettségiztem, az osztályomban voltak idősebbek is. Én büszke vagyok magamra, hogy munka és gyermek mellett sikerült, sőt utána külföldön 41 évesen végeztem el a szakiskolát amiben most dolgozok.
Te fiatal vagy, semmi baj nincs veled!
Fel a fejjel, élj boldogan!
46/N
Boldog születésnapot!
Kedves kérdező, sajnálom hogy ezt mondta a nagymamád a gratuláció helyett...
Én is 5 évesbe jártam, ha nem tavasszal születek, én is 20 évesen érettségizek 19 helyett. Mások meg 18 evesent. Na bumm.
Lényeg, hogy megcsináltad, valaki 16 évesen otthagyja a sulit, elkezd dolgozni, ő előrébb van? Lehet igen, lehet nem. Lehet később 30 évesen végzi majd el.
Az a helyzet, hogy a rendszerek változnak. Bár régen sem volt extrém ritka, hogy valaki 20 évesen érettségizzen (és még bukás sem kell hozzá, elég volt, ha évvesztes volt az illető, meg mondjuk még egy évet óvodában visszafogták, illetve ha valaki szakma után érettségizett, ő is 19-20 éves volt ekkorra), de mióta léteznek előkészítő évfolyamok, azóta az emberek kb. harmada 20 éves korában érettségizik. Sőt, ez az arány még nagyobb lesz most, hogy a technikumi képzéseknél is bevezették azt, hogy a technikusi év végén kapják meg az érettségit.
A "kedves" mama meg csak valami ürügyet keresett egy kis kötekedésre. Ha 18 évesen érettségiztél volna, akkor talált volna más kifogást. Hidd el, ismerem az ilyeneket. Az élteti őket, hogy kötekedjenek.
Sajnos az én lakóhelyemen is vannak ilyen gondolkodású emberek, mint a nagymamád. Sőt az én nagyimnak is nagyon torz volt a gondolkodása.
Kedvenc sztorim az volt, mikor a lányomat hagytam még egy évig az oviban, augusztusi születésű, nem volt még érett az iskolára. Jöttek a bölcs emberek a megjegyzéseikkel, hogy így akkor hogyan fog 18 évesen leérettségizni?! Én ismerem a gyermekem, tudom, neki ezzel tettem a legjobbat. Sőt most iskolaválasztás előtt áll és nagyon gondolkodik az 5 éves gimiben. Ebben az esetben, ő is 20 éves lesz, ha leérettségizik, és utánna megy majd tovább tanulni. Én pedig támogatom mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!