Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen nagymama az, aki nem...

Milyen nagymama az, aki nem szereti az unokáját?

Figyelt kérdés
Adott egy nagymama, akinek a fia részéről van egy négyéves kisunokája. Az elsőszülött unoka. Korábban sem tett rá sok kísérletet, hogy megszeresse, mert az unokában a menyét véli felfedezni, akit szívből utál. Majd ezen nagymama lányánál születik egy másik unoka, akit viszont a rajongásig imád, a másik unoka rovására, akit még annál is jobban elhanyagol. Hogyan lehet egy nagymama ilyen kegyetlen. Hiszen az az unoka nem tehet semmiről. Neki miért nem járhat a szeretet?
2023. jún. 12. 21:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%
Lehet itt szidni az anyóst de a történetnek csak az egyik oldalát ismerjük. A friss anyukák 99%-a a saját anyja felé húz, neki engedi megfogni a babát, az ő segítségét kéri. Az anyós leginkább zavaró tényező aki ne szóljon bele semmibe (értsd ki se nyissa a száját) de leginkább legyen messze. Aztán csodálkoznak hogy nem alakul ki kötődés a részükről
2023. jún. 13. 06:49
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

Az érzéseket nem lehet irányítani.

Az én apai nagyagyám sem szeret sem engem, sem az unokatestvéremet, a gyereink felől sem érdeklődik soha, ez van, így nőttünk fel, így nem hiányzik

2023. jún. 13. 06:59
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
Hogy okozhat csalódást egy kisgyerek? 4 évesen már van véleménye, őszinte és nem pont úgy reagál a mama szeretgetésére, játék ajánlataira, vagy szavaira, ahogy ő szeretné. Helyette az anyjához fut támaszért, amin a mama megsértődik. "Biztos mondtál neki valamit!" Máris kész a hangulat...
2023. jún. 13. 07:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem kötelező szeretni.

Én pl utáltam az öcsémet, mert még hatévesen is mindenen hisztiző kis ideggörcs volt. Bocs, nem érdekel, hogy a tesóm, a falra másztam tőle. Miért kéne szeretnem azt, aki állandóan visít (nem SNI-s, csak nev.anyám egyszer nem szólt rá semmiért)?

2023. jún. 13. 09:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Milyen, milyen...

Nyílván egy érzelmi nyomorék, mert attól, hogy téged utál - mert az a szerencsétlen kisgyerek pont rád hasonlít - azért bánhatna jól, emberségesen az unokájával.

Mert ugye a fiából is van az a gyerek.

Tehát, ha nem is "rajongásig imádja" viselkedhetne vele úgy, hogy a gyereknek ne fájjon.

A banya nem fog változni, te pedig jobb ha nem erőlteted a találkozásokat.

Ennyi.

Mondjuk én könnyen túlteszem az ilyenen magam, akár a gyerekemet érintő helyzetben is.

Ha nem kellünk a rokonnak, sz@rom le. Majd szeretjük az apjával helyette is.

A gyerekeim nem érintettek, én voltam a mellőzött unoka anno.

2023. jún. 13. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!