Miért szereti egy nagymama az egyik unokáját és miért
nem a másikat?
Figyelt kérdés
A kérdés lényegében arról szólna, hogy kivetülhet e az unokákra is szereti ha már a gyerekeit is különböző mértékben szereti, fogadja el!
2009. szept. 29. 22:17
1/6 anonim válasza:
Természetesen igen, lehet ez, a jobban szeretett gyerektől származó unoka fontosabb.
Vagy: ha fiú és lány gyereke is van, akkor a lányától született a fontosabb unoka, mert azt a lánya, saját vére hordta ki, nem egy "idegen nő".
Ilyesmi okok szoktak lenni.
2009. szept. 29. 22:31
2/6 anonim válasza:
Sajnos igen! A kedvenc gyereke mindig fontosabb, de az ilyen nagymama nem is nagymama! Nem kell vele foglalkozni. Nálunk is ez van, nem is szeretik a gyerekeim igazán ezt a mamát, csak elfogadják. Ott a másik nekik, azt nagyon szeretik, de az él hal értük!
2009. szept. 30. 06:28
3/6 anonim válasza:
Első hozzászólóval teljesen egyetértek. Tényleg nem mindegy, hogy az unokának ki az anyja. Általában a menyek se szoktak annyira szabadkezet adni az anyósnak az unokával, így érthető, hogy nem alakul ki az a kötelék, mintha a saját lánya szülne.
Szerintem ezért nem lehet haragudni egy nagymamára sem.
2009. szept. 30. 10:31
4/6 anonim válasza:
Na látom ez nem csak nálunk van így...:S Dédmamámnak van két lánya,az egyik unokája vagyok én.Na a fiatalabbik lányát állítólag gyerekkoruk óta megkülönböztette,mindig ő volt a középpontban,ő neki elnéztek mindent.És az ő gyerekeit meg unokáit jobban szereti dédmamám.Csak róluk beszél,meg hogy jajj az XY unokája mikor megy már hozzá,őket hívogatja telefonon,és csak az attól a lányától származó unokáit meg dédunokáit szereti,minket sosem vár magához,minket soha fel nem hív...Nagyon megkülönböztet és ez undorító dolog!!!
2009. szept. 30. 11:17
5/6 anonim válasza:
Én úgy látom, ez ennél sokkal bonyolultabb. A családtagok a családban "szerepeket" játszanak. És néhány szerep többször is "kiosztásra kerülhet". Vagyis amikor az egyik ember a másikra néz, Őt is látja, meg valaki mást is gondolatban, akihez valamiért köti. Ilyen esetben nem csak azt a konkrét személyt szereti vagy utálja jobban/kevésbé, akit a szemével lát, hanem azt (is) akit csak a lelki szemeivel. Ezért lehet fordítva is. Szeretheti a kevésbé kedvelt gyerekétől született unokáját jobban. Attól függ, kit "lát bele". Persze, valóban az a gyakoribb, hogy ha valaki a családban megkapja a "fekete bárány" szerepét, akkor az vonatkozni fog a párjára, gyerekeire is, a család egész ágára onnantól. De lehetnek kivételek is. (Sőt, biztosan vannak, én is láttam már ilyet.) :)
2009. szept. 30. 12:31
6/6 anonim válasza:
Bocs az offért.
És akkor mivan, ha egy nagymama egy gyerektől született unokái között tesz különséget.
Az én anyósom pl kijelentette, hogy neki a férjem előző házasságából született nagyobbik lány a kedvenc unokája.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!