Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mennyi pénzt adsz a nagyszülők...

Mennyi pénzt adsz a nagyszülőknek, ha náluk nyaral a gyerek?

Figyelt kérdés
Nálunk 2 hét lenne, 2 kamszfiú, akik esznek rendesen. Költekezési lehetőség egy kisváros szintjén van, szóval belépőjegyekkel minimálisan kell csak számolni.

2023. máj. 25. 16:17
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
89%
Mi akadályoz meg abban, hogy beszélj anyaddal és megkerdezd tőle, adj e pénzt, ha igen, mennyit, vagy bevasarolj, vagy máshogyan segits?
2023. máj. 26. 07:15
 32/53 A kérdező kommentje:
Mert most más válaszára vagyok kíváncsi. Írtam, eddig hogy csináltuk. És meglepett, hogy más nagyszülő állja a költségeket teljesen. Anyám meg, mikor elvittük étterembe, megjegyezte, hogy járuljunk hozzá, mintha eddig nem azt tettük volna. Azt látta, hogy jó étvággyal esznek.
2023. máj. 26. 07:22
 33/53 anonim ***** válasza:
92%

Mindegy hogy más hogy csinalja, q te anyadnak ezekszerint kell az anyagi hozzájárulás.

Az én anyám egész évben spórol, hogy az unoka minden sóhaját teljesíteni tudja az alatt a hét alatt, amíg ott van. Mivel pénzt nem fogad el, én be szoktam vásárolni: veszek olyan dolgokat, amiket a gyerek szeret - Julika imádja a marhapörköltedet, vettem pár kiló húst hozzá, majd beteszed a fagyasztóba a maradékot, stb. Plusz veszek olyanokat, amiről tudom hogy anyám szereti, de spórolás miatt nem veszi meg, pl a kedvenc kavejabol pár kiló.

2023. máj. 26. 07:34
 34/53 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi kérdező,de anyukád egyáltalán akarja ezek alapján hogy a gyerekek menjenek?Nemár,hogy a lángos is drága.Egy kiló lisztből 7-en esszük degeszre magunkat,nálunk is 3 kamasz van (15,13,11 évesek meg a két kicsi,meg mi szülők)A rántotthús is olyan,hogy akkor nem eszik 4 szeletet,hanem eszik több rizst,vagy krumplit hozzá,éhen nem fog halni az a kamasz se,szóval igen,én is mondanám azért a gyerekeknek,hogy nem kell a habzsi-dőzsi.Ezen kívül akkor vásároljatok be arra a 2 hétre,és akkor nincs vita.De látod ezek szerint is nektek kell kommunikálni,mert mondom,nálunk abból lenne sértődés,ha adni akarnék bele.Nálunk spórolnak erre előre.Várják őket.Nálatok olyan így elsőre,mintha kifogás lenne,hátha megsértődsz,és nem viszed őket.Persze nem tudhatom, nem ismerlek benneteket.
2023. máj. 26. 09:02
 35/53 anonim ***** válasza:
82%

"És meglepett, hogy más nagyszülő állja a költségeket teljesen." Kérdező, szerintem meg sokkal kínosabb az, hogy sokan észre sem veszik, mekkora teher egy kisnyugdíjasnak az ilyen költségeket állni és mivel a ngyszülők is kínosnak érzik ezt, nem beszélnek róla, hanem inkább szép csendben szenvednek, nélkülöznek hónapokig, hogy az unokákat méltóképpen fogadhassák. Szerintem ez sokkal inkább kínos, mint besegítneki a nagyszülőknek a kötésgekbe.

Tisztában vagyok az árakkal, az idős szüleim bevételeivel (szánalmas), nekem leégne a pofámról a bőr, hogy tőlük várjak el extra kiadásokat az unokákra. Nekem bőven elég segítség az, hogy vigyáznak rájuk nyáron és én közben dolgozhatok.

2023. máj. 26. 09:05
 36/53 A kérdező kommentje:
Nem kell már rájuk vigyázni, egy gimis és egy 8-as gyerekre, tavaly és tavalyelőtt sem kellett volna már, de anyám ragaszkodik hozzá, hogy együtt legyenek. Én pl. folyamatos munkarendben dolgozom, férjem 7vgn itthon van, többet látnak minket nyáron, mint szeretnék.
2023. máj. 26. 09:47
 37/53 anonim ***** válasza:
73%
Tudom, ez csak egy kiragadott példa, de az otthon sütött lángos alapanyagai nem drágák (csak mert írtad, hogy azt anyukád készíti). Ha ezek a kaják (amiket felsoroltál) otthon készülnek, azért nem olyan vészes, még a rántott hús sem.
2023. máj. 26. 10:01
 38/53 anonim ***** válasza:
94%
35, egyáltalán nem elvárás,és nem szenvednek se csendben,se hangosan.Mondtam, sértésnek is vennék,ha ennyit nem tudnának az unokákra szánni egész évben.Ők nem fogyasztanak semmiből annyit mint mi,vagy akár tó,legyen az áram,gáz,vagy étel,ruha.Nem én mondom,ők.Tudnak spórolni,és nem azon,hogy nem esznek mondjuk.Nyaralni se vágynak már,az a nyaralás,hogy ott vannak az unokák.És én is,meg pl 37 is úgy lárjuk,hogy azért egy házi lángos,vagy egy rántott csirke nem kellene hogy bárkit földhöz vágjon.Persze ha étteremben,meg strandon vesszük,az drága,de mi sem veszünk ott soha.Én egy strandon vett lángos árából egy vájlinggal csinálok,gondolom a mama is.Hozzá lehet járulni persze,csak ez nemhogy nem elvárás,hanem bizonyos esetekben sértő is lehet.Amúgy meg,mi év közben szoktunk olyasmit vinni,amit ők maguknak esetleg nem vesznek meg,és a nagyobb ünnepeken,mint pl karácsony, húsvét,szülinapok nálunk vagyunk,nekik semmivel nem kell készülni,semmit nem is kell venni,vendégek.Ez nekünk pl így tökéletesen megfelel.Nekik jól esik,hogy már nem kell készülni,és észrevétlenül le is van az anyagi teher is véve a vállukról.De ha mikor mennek nyaralni a nagyok én adnék bármennyi pénzt,anyám nyakon is vágna.
2023. máj. 26. 10:11
 39/53 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, ne a neten, főleg ne a GYAK-on tájákozódj arról, a Te családodnak hogyan kellene megoldani ezeket a helyzeteket. Vannak jómódú nagyszülők, akik lazán fogadni tudnak egy rakás unokát és van, akinknek ez komoly anyagi teher.ű

Mit számít, hogy másoknál ez hogy működik, ha a Te szüleid rászorulnak a támogatásra?

Persze, sopánkdhatsz azon, hogy vannak olyan nagyszülők, akik az unoka nyaraltatását kigazdálkodják/kiszenvedik, de szerintem meg az sokkal kínosabb, amikor a szülők nem veszik észre, ha a nagyszülőknek ez erőn felül van.

2023. máj. 26. 10:30
 40/53 anonim ***** válasza:
100%
38, pont ez a lényeg, alakítsunk ki családilag olyan szokásokat, amiben senki se sérül. Teljesen mindegy, mint mondanak erről a neten...
2023. máj. 26. 10:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!