Mennyi pénzt adsz a nagyszülőknek, ha náluk nyaral a gyerek?
Mindegy hogy más hogy csinalja, q te anyadnak ezekszerint kell az anyagi hozzájárulás.
Az én anyám egész évben spórol, hogy az unoka minden sóhaját teljesíteni tudja az alatt a hét alatt, amíg ott van. Mivel pénzt nem fogad el, én be szoktam vásárolni: veszek olyan dolgokat, amiket a gyerek szeret - Julika imádja a marhapörköltedet, vettem pár kiló húst hozzá, majd beteszed a fagyasztóba a maradékot, stb. Plusz veszek olyanokat, amiről tudom hogy anyám szereti, de spórolás miatt nem veszi meg, pl a kedvenc kavejabol pár kiló.
"És meglepett, hogy más nagyszülő állja a költségeket teljesen." Kérdező, szerintem meg sokkal kínosabb az, hogy sokan észre sem veszik, mekkora teher egy kisnyugdíjasnak az ilyen költségeket állni és mivel a ngyszülők is kínosnak érzik ezt, nem beszélnek róla, hanem inkább szép csendben szenvednek, nélkülöznek hónapokig, hogy az unokákat méltóképpen fogadhassák. Szerintem ez sokkal inkább kínos, mint besegítneki a nagyszülőknek a kötésgekbe.
Tisztában vagyok az árakkal, az idős szüleim bevételeivel (szánalmas), nekem leégne a pofámról a bőr, hogy tőlük várjak el extra kiadásokat az unokákra. Nekem bőven elég segítség az, hogy vigyáznak rájuk nyáron és én közben dolgozhatok.
Kérdező, ne a neten, főleg ne a GYAK-on tájákozódj arról, a Te családodnak hogyan kellene megoldani ezeket a helyzeteket. Vannak jómódú nagyszülők, akik lazán fogadni tudnak egy rakás unokát és van, akinknek ez komoly anyagi teher.ű
Mit számít, hogy másoknál ez hogy működik, ha a Te szüleid rászorulnak a támogatásra?
Persze, sopánkdhatsz azon, hogy vannak olyan nagyszülők, akik az unoka nyaraltatását kigazdálkodják/kiszenvedik, de szerintem meg az sokkal kínosabb, amikor a szülők nem veszik észre, ha a nagyszülőknek ez erőn felül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!