Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Idén 18 leszek. A nagyszüleim...

Idén 18 leszek. A nagyszüleim közel vannak a 80-hoz, velük élek. Úgy érzem nincsen gyermekkorom. Tévedek?

Figyelt kérdés
Egyre jobban azt veszem észre, hogy öregednek jobban a nagyszüleim. Nagyszülőkkel élek egyéb okok miatt. Amikor óvodás voltam, akkor még nagyon szerettem a mamánál és a papánál lenni, de most már valahogy nem szeretek itthon lenni. Egyedül az iskolába én nem vihetek telefont, sokszor nem engednek el programokra, mindig csak a tanulás, és a munka van. Nagyon szenilisek, de én nem tudok sokszor hozzájuk alkalmazkodni. Én nem tudok olyan korán lefeküdni aludni mint ők, de sokszor nincs más választásom. Nyáron inkább elmegyek dolgozni, csak ne kelljen itthon lenni, de nem csak nyáron dolgozok, hanem minden nap, iskola mellett. Úgy érzem kihasználnak a munkában, de sokszor még mindig jobb dolgozni, mint itthon lenni. Mindig kiabálnak velem, soha nincs az amit én szeretnék. De ha rossz jegyet kapok, akkor meg inkább le se írom a dolgokat.. Nyáron is erőltetik a tanulást munka mellett, de nem nagyon látom értelmét. December-január felé már agyilag nagyon elfáradok, mivel soha nincs pihenésre lehetőségem. Este 7-8 között aludni kell, és alvás előtt kell imádkozni. Mindig megnézik, hogy alszok-e már, amikor elmegyek aludni. Jó éjszakát kell kívánnom nekik legalább 5x, mert úgy csinálnak, mintha nem értenék meg elsőre amikor elmondom.
2023. máj. 7. 11:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%
18 évesen már ne is a gyerekkort keresd, csajozz/pasizz, bulizz, élvezd az életet, persze azért ésszel.
2023. máj. 7. 14:33
 12/19 anonim ***** válasza:
67%

11!

Mi lenne, ha nem korhoz kötnénk már azt, ki mit csinál?

Főleg, ha valakinek gyermekkora sem volt normális? Miért elvárás. hogy "felnőttkorban" legyünk felnőttek? Ennyi idősen bőven boldog fiatalnak kéne lennie, tanulnia, haverokkal lenni, nem korlátozások között élnie az életét, meg munkát elvárni tőle. Dolgozhat ha akar persze, de nem azért, hogy kisegítse a rokonokat.

2023. máj. 7. 14:54
 13/19 anonim ***** válasza:
39%
Örülj neki h neveltek és figyeltek rád a kedves szüleid helyett. Tudod mekkora munka ez mondjuk egy 70 évesnek is már? Csak jót akartak neked h tanulj, mert ha majd meglátod milyen eredmény kell a népszerű szakokra, berosálsz. Ha szakmára mész az is hosszú idő. Becsüld meg ôket mert kva sokat köszönhetsz nekik!!!!!
2023. máj. 7. 16:02
 14/19 anonim ***** válasza:
53%

"Ennyi idősen bőven boldog fiatalnak kéne lennie, tanulnia, haverokkal lenni, nem korlátozások között élnie az életét, meg munkát elvárni tőle. Dolgozhat ha akar persze, de nem azért, hogy kisegítse a rokonokat."

Amint 18 éves, azok q rokonok simán kitehetik ám, az meg van? Egy munkagépek fiatal felnőttet miért is két nyugdíjasnak kellene eltartani minden anyagi segitseg nelkul?

2023. máj. 7. 16:04
 15/19 anonim ***** válasza:
13%
12: Jó akkor maradjon gyerek, legozzon, barbizzon stb, mint minden más hasonló korú.... Gondolom így értetted ugye?
2023. máj. 7. 16:09
 16/19 anonim ***** válasza:
20%
Nem így értettem. Tegye azt amit akar. Járjon el szórakozni pl. Nézzen filmet, sorozatot, olvasson. Ne pedig a nagyszüleire vigyázzon. Nem az ő dolga, hanem a nagyszülei gyereiké. Meg mi az, hogy munkagép? Aki fiatal az dögöljön meg a melóban? Fideszes vagy ugye? Azok gondolkodnak így.
2023. máj. 7. 16:48
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

Olvasni is tudsz mit írtam? Szórakozzon, élvezze az életét, de ésszel....

Ahhoz meg külön gratulálok, hogy ide is a politikát kevered, de gyönyörű mellélövés volt, mert overall kerülöm a politikát, nemhogy mélyebben belemenni.

2023. máj. 7. 17:27
 18/19 anonim ***** válasza:
33%
Neked volt mellélövés utolsó, mert a 14 és 15-nek írtam de mindegy :D
2023. máj. 7. 20:10
 19/19 anonim ***** válasza:
64%

Amit mondani tudok, hogy menj kollégiumba, vagy valami garzont, albérletet keress lakótársakkal, hiszen úgy jobban kijöttök anyagilag.

De ha most vagy végzős középiskolában, akkor már sokat nem kell kibírnod.

2023. máj. 8. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!