Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Otthon miért mondta mindig...

Otthon miért mondta mindig nagyanyám mindig azt,hogy ő mind a két lányánál "különb volt", és még a lány unokáinál is? Mármint,hogy ő szép volt fiatalon..

Figyelt kérdés
Amíg el nem költöztem otthonról,mindig az volt a szlogen,ha valaki megdicsért engem az utcán a jelenlétében,hogy jajj milyen szép az unoka, akkor otthon rákezdte,hogy nem vagyok csúnya, de ő mindegyikünknél szebb volt. Rettentő önbizalom hiányos lettem emiatt,csúnyának gondolom magam, és ezeket elmondtam a leendő anyósomnak is,hogy ezt mondogatták nekem otthon. Azt mondta,hogy ez hülyeség,mert nagyon is szép lány vagyok, és mások is dicsérnek rajta kívül. Akkor most kinek kellene igazat adnom?
2023. márc. 28. 11:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Hát elég öntelt a nagyi. Vagy így kompenzálja hogy megöregedett és már nem szép, irigykedik a fiatalokra emiatt. Ha nosztalgiázna akkor azt mondaná inkább hogy ő is ilyen szép volt fiatalon vagy valami hasonló. Nem pedig ilyen rosszindulatú hasonlítgatást erőltetne.

De te meg felnőtt létedre miért foglalkozol ezzel? Még eddig sose mondott rád senki rosszat? Engem millióan lecsúnyáztak, kaptam azért pár bókot is. Lehet nem vagyok egy szépségkirálynő de a férjemnek tetszem, magammal ki vagyok békülve. Igyekszem kihozni az adottságaimból amit lehet azon felül nem az én dolgom kinek tetszem vagy kinek nem. Nekem se tetszik mindenki.

2023. márc. 28. 14:07
 12/22 anonim ***** válasza:
95%
Hagyd rá szerintem.
2023. márc. 28. 17:04
 13/22 Metionin ***** válasza:
90%
Pont hogy a mama önbizalomhiányos és/vagy irigykedik a ti fiatalságotokra. Főleg ha olyan dologgal dicsekszik, amit bizonyítani nem nagyon tud. Nekem is volt ilyen idős rokonom, valamiért nagyon szúrtam a szemét és akármiben volt sikerem vagy valaki megdicsért, ő mindig rákontrázott a múltbeli önmagával. Ha nyertem egy tanulmányi versenyt, ő tízszer annyit nyert, ha valamit megcsináltam, ami amúgy felnőtt dolog lett volna, ő azt már 5 évesen csinálta a szülei helyett, ha valaki megdicsérte az alakom, akkor ő még nálam is vékonyabb volt ebben a korban. Persze bizonyíték nuku, illetve ami az alakot illeti, egy ilyen után közölte egy ismerős néni, hogy amúgy ő ismerte a rokonomat tini korában és bizony már akkor sem volt nádszál, szóval ebben tutira kamuzik. Hogy mire volt ez jó neki, nem tudom de legtöbbször nem is érdekelt senkit, hogy ő kinél és milyen tekintetben (nyilván mindenben :D) volt állítólag szebb/jobb/menőbb anno. Szerette játszani az eszét.
2023. márc. 28. 22:19
 14/22 NTBS ***** válasza:
22%
Fotó nélkül nehéz megítélni. De engedjük már el a gyerekkori traumákat. Viselkedjünk felnőttként.
2023. márc. 29. 06:57
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
Jaj, kit érdekel, ki milyen VOLT 40 éve... Komolyan valakinek attól megy el az önbizalma, hogy egy idôs néni állítólag szebb volt valaha?
2023. márc. 29. 10:02
 16/22 anonim ***** válasza:
59%
*éri
2023. márc. 29. 13:13
 17/22 anonim ***** válasza:
76%
Lelki nyomorék a nagyi. Annyira öntelt, nagyképű, hogy nem érzi, mivel okoz traumát. Normális ember nem dicséri magát kétpofára.
2023. márc. 30. 08:59
 18/22 anonim ***** válasza:
66%

14-es, a gyerekkori traumákat nem olyan egyszerű elengedni. S itt nem az a lényeg, hogy a mama milyen volt régen, hanem hogy a gyereket folyton lebecsülték, “te nem vagy elég jó”.

Pont így nőttem fel.

2023. márc. 30. 10:17
 19/22 anonim ***** válasza:
23%

De hát mi az, hogy folyton lebecsülték? Dicsérték az utcán. Mamája is úgy kezdte, hogy "nem vagy csúnya, csak...". Biztos megdícsérték mások is. Azért ennyibôl azt leszûrni, hogy "csúnya vagyok", elég meredek.

Amúgy is, az emberek nagy része nem Miss Hungary, csak átlagos vagy esetleg csinoska. Mégse vergôdnek az önsajnálatban, hogy hú van aki szebb nálam, hanem rájönnek, hogy vannak ennél fontosabb értékek is.

2023. márc. 30. 10:30
 20/22 anonim ***** válasza:
7%
18 Más is így nőtt fel, mégis képes volt túllépni rajta. Nem kifogás.
2023. márc. 30. 10:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!