Nemrég volt bál az iskolába, és a mama nem engedett el?
Úgy nevelte fel hogy elnyomta. Nem tud kihez fordulni és kiállni magáért. Ezért ír ide. Ez a következménye a nevelésének.
2023. márc. 17. 19:50
A nagyszülők egy kölyköt, a sajátjukat már elcseszték, ezért van velük az unoka. Nyilván anno mindent hagytak, most meg átesnek a ló másik felére.
2023. márc. 17. 20:10
Jajj nehogy a gyerek kiálljon magáért, meg a végén leszakad az ég.
Beszélj a mamáddal és magyarázd el neki hogy mindjárt 18 vagy, persze normális hangnemben. Tanulj meg kiállni magáért mert senki nem fog helyetted
2023. márc. 17. 20:32
Hiába írjátok neki, nem fog kiállni magáért normális hangnemben. Picsogni, szidni azt aki eltart, sokkal egyszerűbb. Elolvastam a másik kérdését is, egy épkézláb válasza nincs.
Valaki kérdezte, hogy ha hétkor fekszik, mikor kel.
Ez a kérdés valószínűleg kamu.
2023. márc. 17. 20:58
#34, akit kölyökkora óta terrorizálnak, idomítanak, elzárnak a külvilág elől (nem mehet szórakozni sem..) - plusz nem a szülei nevelik (valamilyen módon elveszítette őket) -, ők mégis ki a fenétől tanultak volna meg kiállni saját magukért..?
2023. márc. 17. 21:08
Mondd meg a mamának, hogy ő nyugodtan aludhat 7-kor, te majd éjfélkor érkezel haza
2023. márc. 17. 21:44
34, az hát. Nincs kollégium? Kizárt. Ahol a dulinak nincs saját, ott berakják őket másik suliéba.
2023. márc. 17. 21:47
34
Ki tanította volna meg kiállni magáért? Az a mama aki így viselkedik? Aki még ennyit se enged meg neki?
Az neked szidás és picsogás hogy szóvá teszi hogy ez így nincs rendben?
Meg is kéne hallgat egymást nem úgy működnek a dolgok egy egészséges kapcsolatban hogy a gyerek neve kuss örüljön hogy élhet.
Konnyebb azt írni hogy kamu a kérdés mint elfogadni hogy vannak ilyenek. Pedig rengeteg toxikus szülő van aki maradandó károkat okoz a gyereknek és még neki áll feljebb.
2023. márc. 17. 22:10
Kibírod, aztán mielőbb megpróbálsz költözni, mint jópáran, akik ilyen szerető közegben nőttünk fel.
2023. márc. 18. 07:27
40/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aki válaszolt. Én nem bírálkodom senki felett. Sajnos szinte mindennap hallom, hogy "Zabálni tud, arra van esze..." kifejezéseket, a mamától. Én iskola mellett dolgozom, finanszírozom a magántanárt, akihez járok fizikából. Az ösztöndíj meg egy minimális összeg, be lehet látni, hogy nem elég a megélhetésre, ezért nem értem, hogy miért kiabál velem a mama, amikor még nem vagyok keresőképes. Szerintem nem én vagyok a világ leglustább embere..
Kapcsolódó kérdések: