Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nemrég volt bál az iskolába,...

Nemrég volt bál az iskolába, és a mama nem engedett el?

Figyelt kérdés
17 éves elmúltam, fiú vagyok. Nagyszülőkkel élek, és a mama nem engedett el az iskolai bálra, mivel nem engedte meg, hogy olyan későig ott legyek. Általában már 7 órakor aludni kell este. Igazságtalannak érzem, hogy minden osztálytársam ott lehetett a bálon, ami éjfélig tartott, csak én nem. Jogos a kiakadásom?
2023. márc. 17. 16:46
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
93%

19

Több kérdést is kitett már. Úgy kezeli mint egy 5 évést.

Én nem hergelem ellene viszont egy felnőtt is lehet mérgező. Meg kell vele beszélni a dolgokat főleg hogy már lassan 18 éves. Nem lehet mindent eltűrni.

2023. márc. 17. 18:18
 22/43 anonim ***** válasza:
33%
Igen, úgy kezeli, mert úgy is viselkedik! Ide írogat, ahelyett, hogy beszélne a mamájával normálisan. Netre írni meg bármit lehet.
2023. márc. 17. 18:20
 23/43 anonim ***** válasza:
23%
18-as, nem ez a dolga, de joga van hozzá. Akié a ház, a pénz, azé a döntés joga. Soha nem arról beszéltem, mi szép, vagy mi nem szép dolog. Mégis mindenki lepontoz, és ezt a válaszomat is le fogják pontozni, mert itt mindenki érzelemből pontoz, és elvből, nem pedig józan megfontolásból. Elveszi a gyerek életét? Ki járna rosszabbul kettejük közül, ha a nagyszülők lemondanának a gyerekről, és mehetne intézetbe? Hm? Ki tesz itt nagyobb áldozatot? Egyszerűen ez a generáció úgy gondolja, hogy MINDENÉRT a szülők, és a nagyszülők a hibások, minden gyerek szent, és alanyi jogon jár nekik minden. Itt GYK-n is nap mint nap olvasom, hogy a szülők így meg úgy tönkreteszik a gyerek életét, és a kommentelők 99%-ban, teljesen látatlanul a gyereknek adnak igazat, és bárki, aki logikusan próbálja elmagyarázni, hogy itt azért azé a végső szó, aki az anyagi hátteret biztosítja, rögön le van pontozva 0-ra. Úgyhogy tessék, pontozzátok le ezt a válaszomat is nullára anélkül, hogy mélyebben belegondolnátok abba, hogy ki is hoz áldozatot kiért ebben a végső kérdésben. De többet nem írok ehhez a kérdéshez, mert még akkor is le lennék pontozva, ha azt írnám, hogy "11-es vagyok, és az ég kék". Elvből. Bosszúból. Úgyhogy utoljára még bosszút állhattok, lepontozhattok, rombolva ezzel a statisztikáimat, de aztán bezár az "ingyen lábtörlés" stand. Én senkit nem pontoztam le, láthatjátok a 100%-kosra értékelt válaszokat. Lepontozhattam volna, de én tisztelem mások véleményét is.
2023. márc. 17. 18:20
 24/43 anonim ***** válasza:
18%
23-as! Elég durva ami itt megy. Jó hogy már azt nem javasolják neki, hogy késsel fenyegesse a mamáját, ha nem teszi amit ő akar. Ez az oldal már rég nem arról szól, hogy segítsenek az emberek egymásnak, hanem hogy egymásnak ugorjanak, ha valakinek eltérő véleménye van.
2023. márc. 17. 18:25
 25/43 anonim ***** válasza:
87%
Anno nekem is ilyen volt mama beleszólt a dolgokba,ha mentem bulizni féltett és mindig mondta,ne nagyon járkálj éjszaka a csavargók beléd kötnek. Hálistennek sosem volt semmi,ha ráhallgattam volna még azóta is otthon ülnék. Az idő repül pillanatok alatt most kell menni még lehet ki tudja mit hoz a holnap... Nem lehet már kiszámítani semmit.
2023. márc. 17. 18:44
 26/43 anonim ***** válasza:
97%

Szóval egy szülő bármit megtehet a gyerekével mert neki van pénze ő meg kussoljon és tűrjön mindent? Ne legyen véleménye, ne legyen magánélete?

Vannak toxikus szülők ez nem egy kitalalt dolog. Általában nem veszik komolyan mert a gyerek neve kuss.

24-ne túlozz senki nem írt még hasonlót se.

Engem is így manipulált apám mikor olyan kedve volt. "Hálás lehetsz nekem hogy nem raklak ki." Én meg érezzem magam szarul attól is hogy élek. Nem lehetett vele beszélni se, egy idő után már nem is mertem nem akartam veszekedni.

Egy rendes kapcsolat a kommunikációról szól. Mind a 2 félnek meg kell hallgatnia a másikat. A felnőttnek a gyereket is. Egy gyereknek is vannak godnolatai és érzései. Együtt kell tudni élni kompromisszumokkal.

2023. márc. 17. 18:53
 27/43 anonim ***** válasza:
65%
De a kérdező nem kommunikál, hanem itt picsog!
2023. márc. 17. 19:00
 28/43 anonim ***** válasza:
38%
26-os, "Egy rendes kapcsolat a kommunikációról szól". Ez szép lenne, de rögtön az első válasz arra buzdít, hogy sz@rd le amit a mama mond, fog magad, és menj el bulizni. Ergo, sz@rd le, ha esetleg aggódnak érted, sz@rd le, hogy az öregek nyugalomra vágynak, csak azzal foglalkozz, hogy fiatal vagy, és tied a világ, nem az övék. És ez a válasz kapott 92%-os értékelést. Ezek után itt nem lehet beszélni rendes kommunikációról, hanem lázításról. Én normálisan leírom azt a választ, hogy "Talán megbeszélhetnének a dolgot a nagyszülőkkel, esetleg elmehetnétek egy közös családi terápiára, ahol a nagyszülők beláthatnák, hogy hagyni kell a gyereket is élni" - Figyelt meg, ez a válasz úgy le lesz pontozva, mint a sicc. Pedig egy teljesen korrekt válasz, ami nem a lázítást, hanem a kompromisszumot élteti. Lepontozás: 3...2...1...
2023. márc. 17. 19:03
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

26

A kommunikáció az nem arról szól hogy az van amit az egyik mond és a másikat meg se hallgatjuk.

Megbeszélik és úgy alakítják a dolgokat hogy mind a kettőjüknek jó legyen.

Fura én haza tudok jönni úgy hogy nem keltek fel senkit. Nem igazságos egyből arra gondolni hogy részeg lesz és nem hagyja aludni a mamát vagy valami hulyeséget csinál. Ez egy iskolai rendezvény, könyörgök tele van felnőttel és ott aludhat egy barátjánal ha akar(persze godnolom az se engedi meg ha ezt se)

Nem normális az se hogy nem csinálhat semmit mert a mama aggódik. Teljesen átlagos dolgokat nagyít fel.

2023. márc. 17. 19:11
 30/43 anonim ***** válasza:
92%
Mikor kelsz reggel, ha este 7-kor már alszol?
2023. márc. 17. 19:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!