Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan ne bántsam meg?

Hogyan ne bántsam meg?

Figyelt kérdés

Párom nagymamája 70 éves. Egyedül él tőlünk 5 percre kb. Az az elvárása, hogy én a gyermekemmel, aki neki a dédunokája, minden nap menjünk és sétáljunk vele, vagy játszótérre vigyük együtt a kicsit. De szegény alig bír menni, a gyerekkel se tud úgy játszani. Többször volt, hogy úgy mentem/mentünk le a gyerekkel, hogy neki nem szóltunk, és megsértődött. Hogyan lehetne ezt finoman megbeszélni vele, úgy, hogy ne sértődjön meg? Olyan is volt, hogy elmentem sétálni a kicsivel, és észrevett, elkezdett utánunk jönni, anyósom meg hívogatott, hogy hol vagyok merre indultam el. Van amikor az ember egyedül szeretne sétálni, vagy csak 3-ban a családdal. Kis településen élünk kb 5 utcából áll. Van, hogy arra nem is lehet elsétálni amerre lakik, mert mivan ha meglát az ablakból és megsértődik, hogy nem lett lehívva.

Valaki járt még így?

2023. márc. 10. 20:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Volt rá példa, hogy napokig sírt és nem beszéltek! Szegénynek az izületei teljesen szét vannak, ellátja magát, de nagyon nehezen. Ezeket ő mondja.

Amúgy de, én már mennék innen, 6 éve itt lakunk, én azóta lettem depressziós, férjemet nem hatja meg. Ő itt kapott házat…ez van :/

2023. márc. 11. 05:36
 12/19 anonim ***** válasza:
96%

Akkor sírjon napokig, ahogy az előttem szóló írta, ez nem a te problémád, nem a te felelősséged. Pont azért viselkedik így, mert mindenki alárendelődik a hisztijének.

Nem kell neki szólni, amikor mész valahova és kész. Nyilván úgysem fogod megtenni, mert nem bírod felfogni a problémát.

Az meg, hogy itt kapott házat a férjed, egy dolog. El lehet adni, vagy megteremteni magatoknak egy otthont máshol, ahogy mások teszik.

Ja, az sem jó, mert az meg pénzbe kerül, dolgozni kell érte, nem kényelmes nektek.

Hát akkor szenvedjetek az értetlen családjától, mit lehet erre mondani, ha nem akartok változtatni?

2023. márc. 11. 06:19
 13/19 anonim ***** válasza:
97%

Nem gondolom, hogy neked lenne kötelességed pesztrálni a férjed rokonát.

Ezt anyósodnak is meg lehet ám mondani.

Szomorú, hogy felnőtt emberek képtelenek sajátagukért kiállni, határt húzni.

2023. márc. 11. 06:25
 14/19 anonim ***** válasza:
79%
Szabad az életeden változtatni, kérdező! Pontosabban KELL! Te úgy akarsz majd a temetőbe menni nem a saját két lábadon, hanem a mások sok lábán, hogy nem éltél? Együtt élsz egy önző alakkal, aki téged nem szeret. Gondold már át az életedet: tényleg ezt szánod magadnak? Ezért élsz??? Egy teljes életet elpocsékolsz??? Elképesztő! Élhetnél is, kérdező! A saját életedet! Csak kéne valamit tenni érte, nem hagyni magadat elsüllyedni a mocsárban, mert megfulladsz!
2023. márc. 11. 09:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Férjed ott kapott házat és a te idegrendszereddel fizet? Szerető férj, gondoskodó családfő lehet. Sétálgasson a nagyival ő vagy az anyja vagy bárki, aki tőled várná ezt el. Gondolom, nem tudnál hova költözni a picivel, ez így garantált boldogtalanság a hátralevő életedre.
2023. márc. 11. 10:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szépen, udvariasan meg kell mondani a dédinek, hogy legfeljebb egy héten egyszer tudod visszafogni a gyereket, akkor mentek olyan helyre, ahol együtt lehet vele. Különben rohangálnia kell a gyereknek, amivel ő nem tud lépést tartani. A gyerek érdeke, szüksége van szabad mozgásra! Kérdezd meg, hogy MELYIK nap legyen a héten, amikor együtt sétáltok/játszotok, és csak akkor szólj neki. Akkor is, ha eleinte megsértődik, majd megszokja. A heti egyszeri dédunokázás is több, mint ami elvárható, ha egyébként nem tud önállóan vigyázni a gyerekre (ahogy nem tud).

64/N

2023. márc. 11. 10:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Albérletbe tudna költözni, mindent meg lehet oldani. Nehezen, mert többet kell dolgozni ahhoz, hogy meg lehessen élni, és akkor kevesebb idő jut a gyerekre, de én még így is a saját utamat választanám ahelyett, hogy a más életét éljem behódolva boldogtalanul, kilátástalanul. A probléma nem a dédivel meg a sétával van.
2023. márc. 11. 11:44
 18/19 A kérdező kommentje:
Kicsit bonyolultabb a helyzet, nem tudnék elköltözni, nagyon naív voltam, most meg csak sodródok, és egyszerűen nem látok kiutat, vannak napok amikor nagyon jól érzem magam, és vannak amikor csak sírva menekülnék innen. Nem könnyű. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Akit érdekel, bővebben a “történet” írjon nyugodtan privátban!
2023. márc. 14. 02:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
El tudnál, csak félsz, meg nehéz. Mindent lehet.
2023. márc. 14. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!