Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogosan sértődött meg ezen...

Jogosan sértődött meg ezen vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Barátom nagymamája egy 70 fölötti hölgy, aki hálisten jó egészségi állapotnak örvend. Tipikusan az az idős nő, aki nem akar tudomást venni arról, hogy már elszáll felette az idő. Még mindig próbál aktív lenni, pörög, egyfolytában matat, csinál valamit. Ezzel nincs is semmi probléma, inkább legyen ilyen, mint ágyban fekvő.

Nem rég befejeztem a sulit és dolgozni kezdtem, ekkor kezdte el mondogatni, hogy majd feljön hozzánk és segít ezt azt, elmosogat stb. Amúgy is van kulcsa, mert mikor haza utazok a családomhoz és párom dolgozik, akkor volt hogy feljött és hozott neki kaját, persze ilyenkor is mindig elrámolt. Most hogy én se vagyok itthon nap közben szintén feljött pár hete és láttam hogy el van mosogatva, ruhák összehajtva, bár jól esett, köszöntem szépen, de mondtam a következő alkalommal mikor találkoztunk hogy nem kell jönni, ne fáradjon, én is meg tudom csinálni.. De de ő jön, de nem kell, de de ő unatkozik. Ez a vita zajlott vagy 5 percig, végül mondta h de de jön. Ráhagytam.. Végül mégse jött el és mondta a barátom hogy beszélt vele és hogy szerinte kicsit sértett volt a hangja.. Mindegy majd megnyugszik gondoltam, erre nem rég telefonált és ismét szóba került ez az egész és kérdezte hogy fel jöhet e néha / ki volt hangosítva/ barátom csak nézett rám hogy most mit mondjon, kb 5 mp csend majd puff letette a telefont a mama annyit hozzá téve előtte hogy az anyátok p.. Őszintén szólva azért zavar engem ez az egész, mert felnőtt emberek vagyunk, el tudunk pakolni magunk után, lehet nem mindig aznap van össze hajtva minden, de azért nem esz meg a kosz se.. Nyugodtan fel jöhetne, ha itthon vagyunk, ha ennyire unatkozik, de én nem szeretném hogy az én alsóneműim egy idős néni hajtogassa vagy megjegyzést tegyen erre vagy arra. Van így is a családban bőven olyan személy, aki ki használja szegényt és ugráltatja én nem akarok ilyen lenni, még akkor se ha szívesen teszi

2023. febr. 26. 20:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Lehet most ez nagyon szentimentális lesz, de abba is bele lehet gondolni, hogy sok ember meg azért mit nem adna, hogyha a szerettei mennének még hozzá..... Addig kell tényleg hálát adni, meg fogadni jó szívvel, míg az ember van. És ezt nem a kérdező ellen írom, meg nem is akartam megsérteni senkit ezzel, ne vegye magára senki. Csak tényleg ez is elgondolkodtató.
2023. febr. 26. 21:42
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Én nem a jószándékot, hanem az erőszakos leuralást látom.

Ha nem teljesül az akarata, trágárul szidalmazza a kérdező anyukáját is.

Na, tudjátok mikor látnám én ott teázgatásra a vén boszorkányt.

2023. febr. 26. 22:43
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem itt az a probléma, hogy a barátod nagymamája akkor érzi magát hasznosnak, akkor érzi, hogy van értelme az életének, ha a családtagjai helyett elvégezheti pl a házimunkát, míg azok dolgoznak, meg megfőzhe helyettük. Azt gondolja, ha tehermentesíti a szeretteit, akkor zzal jót tesz, ami részben igaz is lehetne, csak azt nem veszi észre, hogy ha ezt kéretlenül csinálja, akkor ezzel durván betolakodik az intim szférátokba.

Ezen nem segít a közös teázás, csak egy kiadós beszélgetés, de lehet, még az sem.

Nem kizárt, hogy nem fogja megérteni, mert ha neki az a természetes, hogy az unatkozó idősek megcsinálják a dolgozó fiatalok helyett a házimunkát akkor is, ha azt nem kérik, akkor nem sok esély van megértetni vele, hogy neked ez miért nem jó.

A határokat Nektek kell megszabni, ha nem akartok feszültségben élni ez miatt. Még az sem kizárt, hogy a barátodat ez igazából nem is zavarja, csak Téged. Nem könnyű ez a helyzet, de én azért tudom megértem, mert volt hasonlóban részem.

2023. febr. 26. 23:51
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

Az, hogy bemegyünk mások lakásába és ott takarítunk, rendezgetünk helyettük, az nem jószándék, hanem túlbuzgóság és tiszteletlenség.

Alap, hogy nem járkálunk be más otthonába, mikor nincs otthon, hacsak nincs ez megbeszélve, és főleg nem kezdünk el helyettük rendezedni, mikor lehet, hogy ne is úgy szeretik a dolgokat, ahogy mi csináljuk.

Csak az a baj, ugye, hogy az idősebb korosztály még ilyen uralkodási mániába nőtt bele, és nem akarják megérteni, ha valaki ezt nem szereti, személyes sértésnek veszik, mint itt a példában.

2023. febr. 27. 06:45
 15/20 NTBS ***** válasza:
17%
Nem jogos a sértődés, de az is vicc, hogy 2 felnőtt ember nem tud maga körül rendet tartani. Egyedülálló férfiként, dolgozva, 2 hely között ingázva is megoldom.
2023. febr. 27. 06:48
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

Én sem a jószándékot látom benne elsőkörben.

A nagyi gyerekként kezel titeket, nem pedig felnőtt önálló párként.

Én rosszul lennék, ha a lakásomba matatna más. Az én személyes teremet ne rendezze át más, és a személyes dolgaimat se vizslassa.

Nagyon gáznak tartom, hogy 2 felnőtt embernek a nagyi mindenáron összeakarja hajtogatni az alsóneműjét.. 🤦‍♀️

Ha a nagyi unatkozik, szerezzen barátokat, utazzon, keressen hobbit. Itt nem arról van szó leginkább, hogy feleslegesnek érzi magát és nincs mit csinálnia, hanem a fiatalok életét akarja irányítani. Ez nagyon tiszteletlen.

2023. febr. 27. 07:00
 17/20 anonim ***** válasza:
18%

Valószínűleg a nagyi ezt szokta meg.

Eleinte kényelmes volt a parodnak hogy megy, rendet tesz. Gondolom még örült is neki.

De aztán jöttél Te és most már nincs rászorulva nagyira.

De ezt szegény nagyi nem tudja gyorsan megemészteni.

Én a helyedben esténként összepakolnék. Nem hagynék rumlit hogy ne legyen mit takarítania neki.

Ha látja hogy ott nincs mit csinálni majd más elfoglaltság után néz.

2023. febr. 27. 09:49
 18/20 anonim ***** válasza:
87%

09.49, ez nem így működik. Nem kell a nagyi értékrendjét követni, nem kell egy párkapcsolatban figyelembe venni, mit gondol a nagyi a rendről, a tisztaságról, ezt egy párnak saját magának kell kialakítani egymással megbeszélve, függetlenül attól, mi tetszik a nagyinak és mi nem.

Hibás elgondolás, hogy meg kell felelni egy párkapcsolatban a társunk családtagjai elképzeléseinek. Csak az számít, hogy a pár miben egyezik meg, mit hogyan alakít ki az együttélés során. Az egyéb családtagok kívülállók, nekik ebbe beleszólásuk nincs.

2023. febr. 27. 10:01
 19/20 anonim ***** válasza:
68%

Megmondanám a barátomnak, hogy állítsa le a nagymamáját, mertha nekem kell, abból biztosan sértődés lesz.

És itt szimplán csak a PRIVÁT SZFÉRÁRÓL van szó, ahová nem járhat be csak úgy akárki.

Bszki, a férjemmel nem nyúlunk engedély nélkül csak úgy egymás cuccához - ha valaki más turkálna a fehérneműim között lehet első felindulásomban elküldeném a fenébe.

2023. febr. 27. 11:43
 20/20 anonim ***** válasza:
39%

Tehát amíg tanultàl es nem voltál otthon felment takarítank es kaját vinni. Magyarán eddig a barátodnak nem volt gond hogy valaki kiszolgálja, volt egy "bejáronője" amíg te a szüleidhez utaztál. Ez eddig miert nem zavart? Gondolom a barátodnak kènyelmes volt ez a szitu.

Most hogy elkezdett zavarni, a nagyi nem tudja hogy mirefel ez a változás. Már a legelejèn kellett volna szólni, esetleg a barátod megtanulhatott volna fôzni vagy takarítani.

Ettol fuggetlenul megertelek, meert tullèpte a hatart. A sertodest nem mkindig lehet elkerülni, majd megbèkèl. Csak máskor gondolkodjatok előre egy kicsit.

2023. ápr. 14. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!