Normális a mamám? Életveszélyes ahogy tüzel a kályhában
Mamám nyugdíjas, a papával élnek együtt tőlünk mindössze 2 utcányira. Kicsi a házuk egy fatüzelésű kályhával fűtenek. Ma voltam náluk és láttam hogy a mama egy zsebkendőt étolajba áztat és ráteszi a tűzre, mivel szerinte nem jó csak a gyújtós meg a papír.
Nekem ez nem tetszett, félek hogy így kijön egy szikra a kàlyhából és leég a ház. Jogos a félelmem?
Begyújtóst kell venni nekik és megmutatni a használatát, elején idegenkedni fog tőle, de amint rákap az "ízére" akkor már nem fog olajos zsebkendőkkel vacakolni.
Nagyapám ennél extrémebb dolgokat csinált ami gyúlékony anyagot talált azzal gyújtott be. Egyszer azon kaptam hogy fáradt motorolajat tesz egy pet palackba, kb 1-2 decit és azt úgy ráteszi a farakásra, alatta papírral begyújtja és amint elkapja a pet palackot akkor elkezd égni az olaj kicsepegve szintén ég és összekeni a tüzelőt és akkor az egész ég. Egyszer az volt hogy rosszul tette be, pet palack elcsúszott egészen az ajtóig és ott csepegett ki a lángoló olaj egy kis résen, amitn kinyittoa az egész kiborult és ott körülötte minden begyulladt. A legnagyobb szerencse az volt hogy kazánházba volt ez az egész és körülötte semmi gyullékony anyag nem volt a tüzifáig nem ért el a tűz, és nekem volt annyi időm hogy kiszaladjak az autóba a poroltóért és beszaladjak eloltani és nem terjedt el annyira hogy menthetetlen legyen az egész, de sokkal rosszabb is lehetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!