Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyire büntetnek valakit ha...

Mennyire büntetnek valakit ha szeméttel tüzel?

Figyelt kérdés

[link]

Magyarok milliói fűtenek ezzel nem is sejtik hogy brutális bírság jár érte

2022. okt. 20. 01:26
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon környezet szennyező, de sajnos úgy látom a kormány újabb szuper intézkedése egyre több ilyen környezet romboló és amúgy felesleges akadályt szül :))

Másrészt, ritka, hogy ott áll valaki és ezt figyeli, max úgymond “bemárt” valaki.

Ha azért kérdezed mert ezt teszed, kérlek egess papírt, és ennyi, hidd el, lehet nyersz öt perc meleget egy pet palack egetessel, de többet árt.

Ideje lenne ösztönözni a szigetelést illetve a többi szél/nap energia dolgot. De ugye énből senki se nyer hasznot :)) Így itt nem

Népszerű :))

2022. okt. 20. 02:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

2,5 év alatt ~130 ft/m2/cm-ről ~300 ft/m2/cm-re növekedett a homlokzati szigetelés ára. Ezzel arányosan a munkadíjak is meg nőttek!

Akik többnyire mindent is eltüzelnek, hogy ne fagyjanak meg, azoknak korábban sem volt pénze házat szigetelni, most meg még a kevés pénzük még kevesebbet ér. Ezt a réteget nem fogja támogatni a kormány, vannak önkormányzatok ahol 1 jó esetben 2 m3 fát adnak a rászorulóknak, ami kb 1-2 hónap alatt elfogy egy szigeteletlen házban, és van még 4-5 hónap amikor fűteni kéne.

2022. okt. 20. 05:27
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

A szegény emberek nagy része így tüzel, idén még rosszabb lesz a helyzet. Sajnos kormányzati támogatás nincs rá (se szigetelésre, se gázbekötésre)

Feljelenteni hiába jelentik, mikor nincs pénze.

Felénk a szomszéd szokott PET palackal. Amellet hogy környezet szennyező, már átlehet látni a kéményén (10 éves), a kalap pedig egy 1 cm vastag valami lett, amiből drótok állnak ki. Annyire tönkretette már neki.

Pár éve gallyaztam itthon ajánlgattam neki gallyakat, hogy elviheti. de kb a vágjam össze és hordjam át. :( Mondom begyújtani is gyújtsak be vele? :D Na inkább elvitettem a zöld hulladékkal. Szóval ilyen is van.

2022. okt. 20. 08:02
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk egy hét alatt annyi szemét keletkezik, hogy csak pár kg fát lehet vele kiváltani.

Ezzel valaki ki van segítve?

Vagy eljárnak kukázni?

2022. okt. 20. 08:17
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Lehet, hogy nincs pénze, de ettől még a bírságot simán behajtják rajta. Akkor megérti.

Én bizony bemártanám, mint a szél azt, aki PET-tel tüzel. Az még hagyján, hogy magának és a családjának, de még nekem is maradandó egészségkárosodást okoz hosszútávon, és a környezetet is szennyezi.

Sajna felvilágosítás kéne, a pet stb. égetésének hatásairól, aztán alternatív lehetőségek, legyen az szigetelés, vagy fűtés (persze ez pénz), és pont nekik nincs. Ez szomorú, de nem az a megoldás, hogy mások egészségét is tönkre teszik. Főleg amikor olyan mentalitásról van szó, amit az előző írt: hogy kb. tedd kályhakész állapotba a kályhám mellé.

2022. okt. 20. 08:43
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Érdekes, a többségüknek kocsmázni van pénze, meg a cigi is mindig ott lóg a szájukban.
2022. okt. 21. 23:03
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Meg 25-30 fok van náluk kb.
2022. okt. 22. 13:55
 8/10 anonim ***** válasza:
60%

#7 Azért megkérdezném, hány olyan lakásban voltál, ahol pet-tel tüzelnek...

Nem mondom, hogy könnyű az életük, baromira nem. Beleszoktak a szarba, az biztos, és reményt sem látnak a változásra, szóval sok dolgot megértek, hogy miért nem motiváltak a változásra, rúgdosni, ítélkezni őket nem kell, felvilágosítani, felelősségre vonni, kárt megelőzni viszont igen.

Csak mert az ilyen emberek házai sokkal nagyobb eséllyel égnek le, és ez bizony komoly probléma mindenkinek: a társadalomnak is, akik szükség lakást adnak, ha... nekik is, hiszen oda lesz mindenük... ezt kellene a fejükbe vésni. És ha fizetős is, akkor is az önkorminak átvállalni a kéményellenőrzést, és akár motiválni a tulajt, hogy ezt engedélyezze.

2022. okt. 23. 08:23
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Jópár helyen voltam. A meleg elviselhetetlen volt.
2022. okt. 23. 09:03
 10/10 anonim ***** válasza:
60%

Képzelem, hogy mennyire mondasz igazat.

De azért azt is megjegyzem, hogy hiába durrantanak be 30 fokra, ha utána 20 perc alatt lehűl a lakás 15 fokra. (Tudod, a PET nem lassan ég, hanem hirtelen termel hőt, és annyi.)

Éjszaka meg fagyoskodnak, mert senki nem virraszt és nyomja folyamatosan (bocs ötpercenként kis mértékben)a PET-et és a rongyot a kályhába. Tűzifával ezzel szemben más a helyzet, az sokáig ég és fokozatosan adja a meleget, és nem mellesleg általában akinek tűzifára telik, annak nagyságrendekkel jobb hőszigetelésű lakásra is futja.

Tehát megértem, hogy miért van időnként náluk nagyon meleg (míg máskor meg rettentő hideg), sok dolgot megértek, és nem is ítélkezek, de ezzel együtt azt mondom, hogy tájékoztatni kell őket arról, hogy ez nem oké, segíteni kell őket, és igen, hatóság által szarrá büntetni, ha ronggyal, bútorlappal, PET-tel, PVC-vel és egyéb szeméttel tüzelnek, ehhez pedig jelenteni őket, mert mindenkinek, így nekik is és nekem is fontos az egészség, másfelől meg leég a kéglijük, és azzal meg anyagi terhet is róhatnak esetleges tragédiákról nem is beszélve.

2022. okt. 23. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!