Normális a mamám? Életveszélyes ahogy tüzel a
kályhában
Figyelt kérdés
Mamám nyugdíjas, a papával élnek együtt tőlünk mindössze 2 utcányira. Kicsi a házuk egy fatüzelésű kályhával fűtenek. Ma voltam náluk és láttam hogy a mama egy zsebkendőt étolajba áztat és ráteszi a tűzre, mivel szerinte nem jó csak a gyújtós meg a papír.
Nekem ez nem tetszett, félek hogy így kijön egy szikra a kàlyhából és leég a ház. Jogos a félelmem?
"pontosan hogy néz ki ez a "cigányvirág"? " Fogsz egy darab fát, és a lehető legvékonyabban behasogatod az egyik végét. A vékony ágacskák könnyen begyulladnak, nagyon jó gyújtós gyanánt. Kb mintha laza forgáccsal lobbantanád be a tüzet.
2022. dec. 19. 11:55
12/22 anonim válasza:
Lehet belőle gond.
Rokonom csinált hasonlót.
Egyszer benyúlt rátenni olajos rongyot csak olajos volt a keze és könyékig meggyulladt.
Bepánikolt, kikapta a kezét csak közben az égő rongyot sem engedte el és elkezdett hadonászni a lakásban.
Még a szomszéd teteje is leégett.
Ne izgulj mert így hamarabb fogtok örökölni és a ház lebontásával is kevesebb lesz a munka mert leégett tetőről nem kell cserepeket szedni.
2022. dec. 19. 13:33
13/22 anonim válasza:
Rohadt undorító, hogy ha egy fiatalabb csinál baromságot (rengeteget szoktak), akkor az oké, ha egy nyugdíjas, akkor már rögtön elhülyült, tegyük gondnokság alá és rörökölni fogunk.
2022. dec. 19. 13:49
14/22 anonim válasza:
"Figyu, ma már léteznek fakocka gyújtósok. Vegyél egy dobozzal neki és együtt próbáljátok ki. Tisztább munka és talán te is nyugodtabban hagyod őket így otthon." Bizonyos életkor és helyzet esetén az idősek már nem képesek ezeket megtanulni kellő biztonsággal kezelni. Ők már így szokták meg, ez megy nekik "zsigerből" és ha jön az időskori demencia akkor is be tud majd biztonsággal gyújtani. Ha most kap egy teljesen más dolgot már nem biztos, hogy olyan készség szinten megtanulja kezelni, hogy ha 5-10-15 év múlva jön a demencia akkor nem fogja azzal magára gyújtani a házat (vagy pl. nem sikerül begyújtania a régi módszert már "elfelejtette" az újat em volt képes megtanulni, és be se gyújt és arra mész haza, hogy mindketten megfagytak /ilyenre is volt már példa). Egy idős ember szokásait átállítani már nagyon nehéz (nem tudom, hogy a krédező rokonai mennyi idősek, de azért ezt is figyelembe kell venni. Ha nekik 20-30-50 éven keresztül ez jó volt, akkor én már nem nyúlnék bele a rendszerbe).
2022. dec. 19. 14:09
15/22 anonim válasza:
Étolaj könyörgöm, nem benzin, nem fog fellángoln.
2022. dec. 19. 17:43
16/22 anonim válasza:
Mi is így gyújtunk be. Használt étolajjal. A vízes a fa, akkor pláne be se gyullad enélkül.
Egyáltalán nem büdös, szemben a boltban kapható gyújtóssal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!