Ilyen esetben érdemes az unokáknak adni?
A fiam iszonyatosan sok adósságot halmozott fel. Bejelentett munkája nincs, se ingatlan, se autó semmi nincs a néven. Nekem van ingatlanom, érdemes lenne már most a két unokámra iratni/ ajándékozni?
Nem szeretném, ha a felelőtlen fiam miatt elúszna a házam.
Mit tegyek?
Ha az unokák nevére kerül, akkor a végrehajtó nem tudja elvinni a fiam adósságai miatt?
Hol tudom ezt intézni, ügyvéd vagy közjegyző?
Fontos információ még, hogy a két unoka kiskorú.
És a fiad mit szól ehhez? Mert az ő tudta nélkül nem tudod a két kiskorú unoka nevére íratni a házat.
Illetve, ahogy írták fent, nem tudhatod, mikor ker7lsz olyan helyzetbe, hogy neked kéne túladnod a házon, ezt nem fogod tudni megtenni. Sosem szabad a saját ingatlanod másra íratni.
Én is a közjegyző által készített végrendeletet javaslom. Abból ki tud szedni valamennyit a férjed, ha megtámadja, de nem sokat, a nagyja a gyerekeké marad.
Kérdező, a fiad disznóságai semmilyen módon nem érintik a te ingatlanodat.
1.Odaadhatod az unokáknak, ajándékozási szerződéssel, és köthetsz rá haszonélvezetet magadnak. Ha még 10 évig élsz, a fiad majd még köteles részre sem perelheti a gyerekeit.
Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy innentől kezdve nem fogod tudni eladni, máshová költözni, vagy ha otthonba kényszerülsz, nem lesz ingatlanod, amit felajánlhatsz az intézeti ellátásért cserébe.
2. írhatsz végrendeletet, az unokákra hagyva; ez esetben a fiad a halálod után perelheti a gyerekeit a köteles részre.
Kiskorúak még az unokák?
5 és 12 évesek.
Attól félek, ha velem történik valami, akkor a fiam adósságai miatt úszik a ház a fiam felelőtlensége miatt, és semmi nem marad az unokáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!