Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ebben az esetben elmondanátok...

Ebben az esetben elmondanátok a gyerekeknek, hogy meghalt az apai nagypapa?

Figyelt kérdés

2 éve váltunk el a férjemmel. Van egy iskolás és egy ovis gyerekünk. Az apjuk hónapokra el szokott tűnni. Ismerősöktől tudtam meg, hogy a volt férjem apja meghalt. Ő sem viselkedett túl szépen az unokákkal, adta a lovat a fia alá, hogy gyerektartást se fizessen a volt anyósommal karöltve. A gyerekeknek jó emlékeik nem fűződnek hozzájuk. Júniusban vitte el őket utoljára a nagyszülőkhöz.

Elmondjam nekik, hogy meghalt, úgy hogy nem is tőlük tudjuk?

2022. szept. 21. 10:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
62%

Ha a parod megcsalna 20-as, de nem mondana el, aztan egyszer csak valakitol megtudnad, akkor is megdicserned, hogy milyen szepen csendben maradt? Azt gondolnad, hogy nem hazudott es ezzel jot tett? 😆😆😆

Na ugye.

Ez, amit te ajanlottal, hazudozas. Hiszen te magad irtad, hogy szemtol szemben is tagadja le :DDD

Joguk van tudni, igen, lehet nem fogjak teljesen megerteni, mi az a halal, de attol meg el lehet mondani es el is lehet magyarazni, hogy ez gyakorlatban mit is jelent. A gyerekek nem idiotak.

2022. szept. 21. 15:07
 22/26 A kérdező kommentje:
Elmondtam nekik. Nem sírtak, a kisebbik folytatta a játékot, a nagyobbik meg leült tanulni. Szinte semmi érzelmi reakció. A kicsinek könnyes lett a szeme.
2022. szept. 21. 15:18
 23/26 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem meg kár volt ekkora gyerekeket ezzel terhelni. Tényleg nem a te dolgod lett volna. Az apjuknak kellett volna megbeszélnie veled, hogy legyen, mi legyen. Én egy ilyen ember miatt nem szembesítettem volna önként a halál gondolatával ekkora kis gyerekeket. Ha vannak olyan szerencsések, hogy szeretett személyt minél később veszítenek el először, egy ilyen "nagyszülőért" nem tettem volna ki őket ennek. Elhiszem, hogy most nem volt reakció. Azt meg tudom, hogy a gondolatok viszont megindulnak. Készülj fel nagyon, olvass utána hogyan tudod majd őket megnyugtatni, hogy lehet a haláltól való félelmet egy kisgyerekben elcsitítani.
2022. szept. 21. 17:31
 24/26 A kérdező kommentje:
Apám halálakor 6 éves volt a nagyobbik. Ő már tisztában van a halál fogalmával. A kicsi akkor még meg sem született, de sokat meséltem neki, fénykép is van róla kitéve.
2022. szept. 21. 17:45
 25/26 anonim ***** válasza:
77%
#21, az a szomorú, hogy nem látod, hogy a két szituáció nincs egy szinten... esetleg akkor lenne ugyanaz hogyha a kérdező tehetne a haláláról és eltitkolná...
2022. szept. 21. 17:55
 26/26 anonim ***** válasza:
17%

21, ott bőven nem az lenne a probléma, hogy elmondaná vagy sem. Nem?

Osztod az észt, pedig nincs annyi, hidd el. :)

2022. szept. 21. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!