Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit gondolsz nagyanyámékról?...

Mit gondolsz nagyanyámékról? Mond el véleményed.

Figyelt kérdés
4-en élünk: mamám, papám, anyum, én. Nagyon jó anyagi helyzetben vagyunk. Szeretetben élünk. Azonban van egy probléma. Mama nem szereti és papa sem ha jön hozzánk valaki(rokon, mama papa testvérei, vagy mama testvérének gyereke) kb 10 éve senki se jár oda. Aztmondja mama "így a jó 4en vagyunk papád, te meg anyád" ide ne jöjjönnek nembirom őket kávéztatni, kínálgatni... mondja mindig mama meg papa jobb hogy nemjár hozzánk az ő testvéreik aztmondják"Van nekik is gyerekeik, családjuk legyenek el azzal" . Ide évek óta nemjön a mama nővére sem, papám öccseék sem, sem Húsvét, sem karacsonykor, sőt bevan a kapu zárva állandoan.. pár éve még mama nővérének a lánya jött ide azonban párszor jött volna és mondták nekem"ki ne menj mert az Ági itt áll a kapuba hadd csengessen majd haza megy" "mi nem birunk kínálgatni senkit üdítökkel legyenek otthon" ... de ha meghal valaki családban mennek sírnak bőgnek ott temetésekre mindenhova életbe meg semmi kapcsolatot nem ápolnak a testvéreikkel meg annak gyerekeivel .. mama és papának csak a saját gyerekei és unokái számítanak azaz leszármazottak , aztmondják a testvéreiknek is van saját gyerekuk unokajuk menjenek oda... egyébként soha nemjönnek velem meg anyuval a mamámék nyaralni, nem eszik meg azt ami jó esik nekik csak céltalanul rakják a pénzt.. sírkőre meg ilyenekre életben meg mindent megtiltanak maguktól.. temetésekre mennek csak tisztelegni életben meg nem.. csak rakják a pénzt... egyébként senkit nem bántanak, csak nem szeretik ha jön oda valaki, ne kelljen kinálni stb. Elmennek a boltba meg itthon dolgoskodnak . Soha nem tartottak névnapot szulinapot sem... mamám 65 papám 67 éves.
2022. szept. 15. 12:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%

Nehogy már 65 évesen félig temesd őket, #10....

Én csak 64 vagyok, de nemrég jöttünk haza egy tíznapos bicajtúráról Ausztriából... Rendszeresen túrázunk, járjuk a világot, élvezzük az életet. Hol van még a bezárkózottság! Majd 90 felé esetleg... :-D

2022. szept. 15. 13:51
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszüleid szeretik ha nyugtuk van. Joguk van úgy élni ahogy nekik kényelmes.
2022. szept. 15. 13:57
 13/24 anonim ***** válasza:
30%

11es, pont az ilyesmi miatt hiszik az emberek, hogy annyi idejük van.

Gondolom akiket temetnek, az mind azt mondta, hogy "már fél lábbal a sírban vagyok"? Meghalnak egyik napról a másikra, fittségtől függetlenül, 40től felfelé már.. pont ezért kell élvezi, ennek tudatában az utolsó 5-10 évet, ha nagyon "kegyes"(bár ez nézőpont kérdése) veled az élet, az utolsó 20-30at.

Sosem tudhatod melyik nap fedeznek fel benned rákot, melyik nap visz el az agyérgörcs, szélütés, szívroham, stb.. 65 évesen igenis már megvolt az élete "java", ez már az a kor, amikor még bringázol, amennyi jól esik, de azért tudod, hogy ez már a vége, és addig kell bringázni, amíg még tudsz. Igazából már 10 éve is tudnod kellett volna.. Gondolom vannak öregségi foltok a kezeden, megereszkedett a bőröd, jönnek ilyen-olyan random fájdalmak, gyorsabban elálmosodsz, vagy pont nem tudsz aludni éjszakánként, meg 65 évesen lement a férfiklimax is, merevedési gondok(már ha épp feláll), rosszabb esetben prosztata, stb.

2022. szept. 15. 14:15
 14/24 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként miért nem mennek ők? Mármint én értem, hogy nem akarnak mást beengedni magukhoz(én sem szerettem a vendégeket, olyan furcsa volt), de imádtam vendégeskedni. Ők miért nem mászkálnak a többiekhez?
2022. szept. 15. 14:16
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
13: lehet, hogy nem hiszed el, de nincsenek öregségi foltjaim, és fájdalmaim sincsenek. Egyedül pajzsmirigy alulműködésem van, de azt reggeli 1 tablettával elintézem - más panaszom nincs.
2022. szept. 15. 14:18
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

13-as: amit nem fogsz fel te sem, meg sokan mások sem, hogy van, akinek nem pozitív dolog vendégeket fogadni vagy vendégségbe járni.

Emellett szemmel láthatóan fogalmad sincs a 60+ éves emberekröl, akik fiatalabb koruk óta egészségesen élnek, azok nem igazán halnak meg egyik napról a másikra elöjelek nélkül, 65 évesen még böven nem ott van valaki, hogy ezaz utolsó lehetöség biciklitúrára (vagy akármi másra) menni, mert már fél lábbal a sírban van.

Én 65 éves vagyok, a párom szintén, de semmiféle májfoltok, megereszkedett bör, fájdalmak, fáradékonyság nincs, semmiféle gyógyszert nem szed egyikünk sem, de az is igaz, hogy bajunk sincs, ezért fölösleges is lenne. (Söt merevedési problémák sincsenek, most is legalább olyan jó a szex, mint 30 évvel ezelött, a fö különbség, hogy mivel a gyerekek mar nem itt élnek, ezért nem kell figyeni arra, mikor van lehetöség zavartalanul együttlenni.)

Szóval jobb, ha elhiszed, ilyen idösen még böven nem a végén van az ember, kivéve az olyanokat, mint te, akinek az a hozzáállása, hogy 60 fölött már csak a halált várja, és éppen emiatt lesz tényleg öreg. Aki aktív testileg is meg szellemileg is, az még 70-80 évesen is fiatalabb, mint az, aki 60 fölött már félhalottnak tartja magát.

2022. szept. 15. 14:37
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként miért nem mennek ők? Mármint én értem, hogy nem akarnak mást beengedni magukhoz(én sem szerettem a vendégeket, olyan furcsa volt), de imádtam vendégeskedni. Ők miért nem mászkálnak a többiekhez?"

Mert nem mindenki szeret vendégeskedni! ÉN pl csak akkor megyek, ha tényleg nagyon muszáj, de sokszor több év eltelik, mire olyan helyzet van, amikor nem lehet kihagyni.

2022. szept. 15. 14:39
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
10 pont a #16-nak. :)
2022. szept. 15. 14:40
 19/24 anonim ***** válasza:
30%

De 11es, abba is gondolj bele hogy neked valószínűleg mást jelent a 64 év mint nekik a 65-67. Sportolsz, fitt és erős vagy, egészségesebb mint az átlag magyar harmincas, amihez jár az elismerés.

Míg az otthonülős, maguknak való, zárkózott vidéki nyugdíjasok (mint a kérdező nagyszülei) általában elhízottak, testileg-mentálisan kezdenek már leépülni, cukorbetegek, gyógyszerekkel és nyugtatókkal tömik magukat. Simán lehet hogy negyedannyi évük nincs már hátra mint amennyi egészséges életmód mellett lenne, szóval reális amit a 10es mondott.

2022. szept. 15. 14:44
 20/24 A kérdező kommentje:
Mindig ilyenek voltak.. nama nővére meg öccse mondta nekem hogy fiatalon se jártak ide, meg ők se hozzájuk. Sajnos az emberek nemszeretik őket mert még köszönni se köszönnek senkinek
2022. szept. 15. 14:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!