Apai vagy anyai mamádat/papádat szereted jobban?
az anyait
az apaival nagyon ritkan talalkoztam es eleg mogorva emberek voltak, nem sok szeretet szorult belejuk (idosek is voltak). az anyai nagyszuleim angyalok voltak, nagyon nagyon szerettek minket unokakat.
az emberek kulonbozoek, normalis, hogy egyiket jobban szereted.
Anyait, bár a nagypapám öngyilkos lett, mikor anyukám még gyerek volt, szóval csak a mamámat ismertem, de ő is már lassan 10 éve meghalt.
Apait pedig még a saját apukám sem ismerte.
Anyait, igazából ők számomra a Nagyszülők... Az apai öreganyámat és öregapámat nehéz is nagyszülőnek nevezni, vagy mama és tataként illetni... Apai nagyanyám egy boszorka volt leginkább, a férje meg egy bólogató....
Onnantól kezdve, hogy a szüleim elváltak, utáltam is hozzájuk menni. Pedig a válásnak nem anyám, hanem a nőcsábász apám volt az oka. Apai nagyanyám mégis anyámra haragudott, még annak ellenére is, hogy anyám megbocsátott volna apámnak, hogy ne váljanak el, hisz itt vagyok én a gyerek... Na de nem így lett.
Apámnál és az ő szüleinél az a bizonyos minden második hétvégi gyerek lettem. És bár nem mondták, érezhető és látható volt minden kis momentumban, hogy az unokatestvéreim a kedvencek... Ők mindig mindenből jobbat és szebbet kaptak, mindig ők választhattak, én meg kaptam ami maradt... És mikor egy kicsit nagyobb lettem (de még mindig gyerek korú), én kaptam a szidást, hogy magamtól nem is megyek hozzájuk... Na erről ennyit.
Szóval az anyai és apai nagyszüleim között a különbség ég és föld.... Nem lehet őket egy lapon említeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!