Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Meghalt a mamám ? Nagyon...

Meghalt a mamám ? Nagyon hiányzik nehezen viselem?

Figyelt kérdés
Copd-s volt. 5 év kellett hozzá hogy idáig jusson . Az utolsó időkben már állandóan fulladt semmit nem tudott csinálni csak feküdt az ágyba már évek óta kis se tudott mozdulni nemhogy az utcára az udvarra se nagyon. Pedig nagyon ment volna . Depressziós lett, elszigeteltnek érezte magát a világgal és a családdal is, mert sajnos tényleg így volt. Sokszor ha hívtam már nem tudta felvenni mert annyira rosszul volt. De nem akarta hogy mentőt hívjunk rá folyamatosan tiltakozott ellene hogy ő nem akar bemenni. 4 napja hogy elment. Aznap ő maga mondta hogy hívjanak rá mentőt. Zavart volt be volt dagadva a lába, es a szeme. Viszont nem fulladt. Mikor kiértek a mentők nem tűnt annyira rosszul nem akart a hordágyra se felfeküdni . Azt mondta inkabb kisétálna . És normálisan beszélt mindenkivel mintha nem lenne nagy baj. Aztán 1 órára rá hívtak hogy már csak órái vannak hátra. Beszűkült a tudata nincs magánál. Ott volt már az egész családom. Mire odaértem meghalt. Alig tudtam elfogadni . Nagyon szeretem mamát . Hiányzik és nem tudtam tőle elbúcsúzni sem. Vele mindent megbeszélhettem mindig ott volt mellettem . Rossz hogy már nem tudom felhívni hogy hogy van. Nem tudok elmenni hozzá nem látom ahogy annyira várja hogy menjünk nem köszön olyan boldogan ahogy mindig mikor látott. Imádott minket és nem tudom feldolgozni hogy már nincs nem hallom a hangját. Nekem anyukám után ő volt a mindenem. Elképesztő mekkora szeretetett adott az unokáinak. Ahogy tudott adott ha tudta hogy bajban vagyunk segitett ahogy csak tudott. Mit csináljak hogy ne fájjon ennyire? Annyira szeretnék vele utoljára beszélni de már nem tudok. Sose látom már többet és ezt alig tudom elfogadni .
2022. aug. 20. 06:39
 1/7 anonim válasza:
100%
Őszinte részvétem.
2022. aug. 20. 06:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az idő segít, addig pedig a túlélés a lényeg.
2022. aug. 20. 07:13
 3/7 anonim válasza:
100%

Őszinte részvétem. Ez egy nagyon fájdalmas dolog, nagyon nehéz feldolgozni. Ahogy előttem is írták, az idő majd enyhíti a fájdalmat.

Ha az segít, akkor írd ki magadból amit érzel. Ne ide, hanem írd le magadnak egy füzetbe amit akartál még neki mondani, köszönd meg neki az együtt töltött időt stb. Hidd el, ez is sokat segíthet.

2022. aug. 20. 07:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj minél több időt emberek közt lenni, hogy picit másra figyelj.
2022. aug. 20. 08:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésed leírásából kiérzem, hogy nagyon-nagyon szeretted őt (és viszont - ő Téged). Fogadd részvétem!

Azt tanácsolom, hogy gondolj bele abba, hogy akik megszülettünk, meg is halunk. Nekünk fáj, akit eltemettünk, de többé-kevésbé azoknak is fájni fog, akik minket kísérnek el a temetőbe. Ez az élet rendje, ezt igyekezz tudatosítani magadban.

Az is sokat segít (fentebb már tanácsolták), ha keveset vagy egyedül, mert most még csak rá tudsz gondolni. Ha van módod és alkalmad, menj el nyaralni (akár a családdal, akár a barátokkal), hogy érjen minél több új benyomás, ami eltereli a figyelmed a gyászról. Azt is írták (és helyben hagyom), hogy az idő majd begyógyít. Így igaz, de amíg az idő gyógyítgat, addig is le kell kötni a gondolataidat (olvasás, hobbi, társalgás másokkal stb.). Egy ideig tegyetek félre minden olyan tárgyat (amivel megtehetitek), hogy ne emlékeztessen rá (személyes dolgai, tőle kapott ajándékok...). Később elővehetitek őket.

2022. aug. 20. 08:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem drágám.

Ezek az érzések csak az idő múlásával lesznek jobbak, elfelejteni sosem fogod. A legjobb, amit tehetsz, hogy megadod magadnak azt az időt, mondjuk egy hetet, hogy sírj, szomorú légy, dühöngj. Ezután szépen tegyél el mindent, ami rá emlékeztet (ahogy előttem is írták), és csinálj programokat, találkozz barátokkal. Egy idő után a figyelmed sikerül majd másra összpontosítanod, ami segíteni fog a háttérben, hogy a mamád halálát feldolgozd. Sok erőt kívánok Neked!

2022. aug. 20. 09:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem!

El ne hagyd magad, hiányzik ez természetes, de ne feledd (lehet van aki szerint hülyeség), de mindig ott lesz veled és erőt ad maga a gondolta, h volt neked.

Ő is azt akarná, h tovább menj és boldog legyél. Csak higyj benne!

Idővel könyebb lesz. Szeretettel és a szépre fogsz csak gondolni.

Mamámmal nekem is szoros volt a kapcsolatom, 12 éve hallt meg, 1 évig betegeskedett.

Parom 2 hete lassan, h elment, motorbalesetben hallt meg,🖤🕊️ nagyon nehéz, de ők is boldognak akarnak látni!

2022. aug. 20. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!