Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ez kleptománia vagy 70 évesen...

Ez kleptománia vagy 70 évesen simán tolvajjá vált?

Figyelt kérdés

Nem rég szóltak az egyik kis boltban anyukámnak,hogy már többször is feltünt nekik,hogy nagyanyám sokat időzik a sorok között,de most rajtakapták amint dolgokat pakol a táskájába amiket nagy valószínűséggel nem akart kifizetni. A szomszédasszonyához átjárt,de már nem mert haragban vannak, (csak sejtettem ,hogy emiatt lehet) megkérdeztem mi a baj,mert alapból jó volt a viszony,meg nagyon kedves a néni is.Elmondta,hogy amikor nem volt otthon,(3 napig) mamám járt etetni a tyúkokat. Eltúnt a kamrából zsír,kolbász,festő henger,vödrök,meg fél zsák kukorica is. Nagyon kellemetlen mert mamám nincs ezekre rá szorulva, meg nem is használ ilyesmit.Nincs akinek adja a kukoricát pl. A legkellemetlenebb,hogy a néni azt mondta oda adta volna ha kér...

Én is észre vettem már ha vittem valahova mamámat,hogy a váltó mellől mindig eltünik az apró,de nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet.

Mindent tagad,ha megkérdezzük.

Akarata ellenére eltudjuk vinni orvoshoz,vagy mi lenne a megoldás? Aggódunk érte,azelőtt nem tett ilyet

(Ilyen,hogy kamu meg hasonlók nem érdekel,inkább ne írj semmit menj tovább)

2022. júl. 19. 10:54
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
5%

"Pedig ez demencia lesz."

na, megjött távdiagnosztizáló orvos.

2022. júl. 19. 11:10
 12/30 anonim ***** válasza:
92%

"na, megjött távdiagnosztizáló orvos."

Na megjött a kérdésre nem válaszolok csak benyögök ide valami sértőt idióta.

2022. júl. 19. 11:13
 13/30 A kérdező kommentje:
8-as 2 éve igen,egyedül él de,nem tulzok ha azt írom minden nap megyünk vagy Ő jön.Régebben a szomszéd nénivel is jó volt a kapcsolata,anyával szemben van a háza a miénk kb.6 házzal van távolabb anya oldalán.Minden napos a viszony nem hinném,hogy az éjszakai egyedüllét akkora unalmat váltana ki belőle. A barátnője hetente eljőn hozzá.
 14/30 anonim ***** válasza:
94%
Vitán felüli, hogy kezdődő demencia. Szembesíteni kell vele és mihamarabb orvoshoz vinni, hogy kapjon gyógyszereket rá. Minél később szembesítik, annál nehezebben fogja elfogadni és a kezelés is elmarad.
 15/30 anonim ***** válasza:
85%

A szembe szomszédunk ő is magában kitalál dolgokat és elhiszi hogy igaz

A mellette levő szomszédnak kiabál hajnalban minden féle kitalált dumát

Nagyon idegesitő

Nem lehet nyitott ablaknál aludni

2022. júl. 19. 11:16
 16/30 anonim ***** válasza:
95%

A demenciára jellemzö, hogy a RÉGI dolgokra jól emlékszik az illetö, amit módosítgat, az a nem túl régi vagy majdnem mostani emlékek.

Másrészt a demencia egyik tünete az egzisztencia elvesztésére irányuló félelem: nem lesz mit enni, nem tud miböl venni magának amire szüksége van - ezért gyüjtöget élelmiszert, pénzt, alapcuccokat és ezeket vagy elfelejti, vagy letagadja.

Éppen ezért értelmetlen bármilyen konzekvenciával (rendörség) fenyegetni, mert nem tud ezekröl a cselekményekröl.

De emellett még akár évekig lehet aránylag "tiszta" a gondolkodása, meg egy ideig igényes lehet magára.

Nem mindenkinél ugyanazok a tünetek jönnek elö, nem minden tünet van meg mindenkinél, meg az sem egyforma, kinél mi mennyire erös.

Ez a gyüjtögetés egyébként könnyen lehet, hogy azért került elö már ilyen hamar, mert mindenféle infláció, rezsicsökkentés megszünése stb hírekkel találkozik mindenhol, és még egy egészséges ember is fél attól, hogy mi lesz a kövöben vele, nála meg feltehetöen ez annyira elötérbe került, hogy így kezdödik nála a demencia.

2022. júl. 19. 11:21
 17/30 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is a demencia volt az első gondolatom, erről már mindent leírtak előttem.

Az eltűnt holmik között azért vannak méretesebb dolgok is, én szétnéznék nála (kamra, spájz, pince és hasonlók), nincs-e valahol egy "tuti" dugi hely, ahová ezeket teszi, és ha megvan, szembesíteni vele. Minden bizonnyal akkor is tagadni fog, de legalább vissza tudjátok adni a szomszédnak a dolgai egy részét.

Háziorvossal érdemes volna beszélni.

2022. júl. 19. 11:38
 18/30 A kérdező kommentje:

Amíg anyukámmal bent voltunk vele a szobában,a férjem mindent megnézett a házban,még a padlásra is felment (pedig valószínűtlen,hogy oda feltudna menni mamám) Kamrát is,a mellék épületeket is (még az 1000 éve nem használt kinti wc-ét is)

Sehol nem találta,még a kukorica nyomát sem. Tényleg nem tudom mit gondoljak, rettegek,hogy mégis csak demencia lesz :/

2022. júl. 19. 12:01
 19/30 anonim ***** válasza:
93%
1000 százalék hogy ő volt? Csak mer ha nem találjátok sehol, hova tünt?
2022. júl. 19. 12:10
 20/30 A kérdező kommentje:

A szomszéd nénitől nem tudom elképzelni,hogy ilyet mondana nagyanyámról alaptalanul,barátnők amióta az eszemet tudom. És nem magától jött hozzánk,senkinek nem pletykálta el csak nekem amikor kerdeztem.

A boltban elkapták amikor a táskájába pakolt.Sok minden volt a táskában.Azt mondták az volt a kifogása, hogy nem bírja el a kosárban. A kosár a kezében volt üresen,a táska meg tele apróságokkal meg ami bele fért

Szóval ez a rész biztosan igaz,a váltó mellől eltünt aprót nem mondom biztosra,de mindig akkor tünt el amikor őt vittem bárhova,de ez nem biztos

2022. júl. 19. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!