El kellene mennem covid fertőzötten a nagymamám temetésére? Bővebben lent...
Covidos voltam másodszorra,amikor egy családtagunk temetése volt.
Nem mentem el rá,mert tüneteim is voltak és nem voltam jól.
Bármennyire is ott szerettem volna lenni nem akartam kockáztatni,bármennyire is bánom azóta.
Hozzáteszem 4 családtagunkat vesztetük el a covid miatt,félre kellett raknom az érzelmeket és csak ez volt a legfelelőségteljesebb megoldás.
Igazából már nincs olyan, hogy karantén meg plecsni. Ha akarsz boltba is elmehetsz. Olyan mintha náthás lennél kb.
Már nem éri el az emberek ingerkuszobet.
Viszont betegen igazából sehol sem illik megjelenni. Legyen szó covidrol vagy más fertőző betegségről.
Eszedbe ne jusson. A csoda három napig fog tartani, de a lelkiismereted tiszta marad, te nem vagy felelőtlen, nem fertőztél meg senkit sem a hosszú úton, sem a temetésen.
(átestem ezen a mocsok betegségen, nem fulladtam, nem voltam lázas, orvos nem is látott, tehát könnyű eset volt, de legszívesebben mindenkinek elmondanám, életem legrosszabb közérzetét, hosszas gyengeséget, több hónapos fájdalmat okozott, aki teheti, kerülje el)
A jelenleg is hatályos eljárásrend szerint a tünetmentes és tünetes fertőzött izolációja is legkorábban csak az 5. napi negatív gyorsteszt után oldható fel, egyébként 7 nap az előírt karantén ( [link] ). Szóval nem a te döntésed, hanem törvényi előírás (remélem, értesítetted a háziorvosod a fertőzésről!).
Sajnos újra terjed a vírus (már elkezdték halkan átvezényelni az ápolókat a COVID-oszályokra), és ugyan pánikra semmi ok, de egy igazolt fertőzöttnek nagyon nem kéne sem tömegközlekednie, sem temetésen részt vennie, ahol azért elég sokan vannak a leginkább veszélyeztetett populációból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!