Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megsértem ezzel a nagymamám?

Megsértem ezzel a nagymamám?

Figyelt kérdés

Közel lakik a nagymamánk, és kb hetente főzni szokott anyám helyett is, de minden alkalommal hajszálakat találok a kajában (mindig én fogom ki), én ettől roppantul írtózom még ha családtagé is.

Többször szóvá tettem, hogy főzés közben viselhetne hajhálót, de nem hallgatnak rám..

Egyébként általában saját jövedelemből magamra főzök, és nagyon szívesen teszem, mert próbálok odafigyelni a kcal bevitelre.

De ha nem eszem belőle, akkor rögtön jönnek a kérdések, hogy miért nem ettem, miért mást eszem ha főzött, nem értik miért (még ha el is mondom) stb.

Megsértem őt, ha ezért elutasítom a főztjét?

2022. jún. 9. 00:16
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Akkor legközelebb ha emgkérdi miért nem ettél belőle megmondod a haj miatt. Ha nem változtat akkor legközelebb se eszel belőle és megnt mondhatod h azért nem, ennyi az egész.
2022. jún. 9. 00:19
 2/6 anonim ***** válasza:
29%
Mondd, hogy vegetáriánus vagy, meg allergiás, csak azt eszed, amit te állítasz össze magadnak. Főzzön kevesebbet.
2022. jún. 9. 00:21
 3/6 anonim ***** válasza:
14%
Gyűjtsd egy fehér szalvétába a hajszálakat, és legközelebb mikor kérdőre vonnak, mutasd meg! Lehet még punci szőr is van benne. XD
2022. jún. 9. 03:01
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

Na jó, de honnan tudod, hogy esetleg nem használt azóta hajhálót, ha nem is eszel a főztjéből?

Egyébként meg nem tartozol elszámolással, abból eszel, amiből tetszik.

2022. jún. 9. 03:12
 5/6 anonim ***** válasza:
36%

Ne utasítsd el szerintem. A mamád generaciojanak a szeretetnyelve a főzés. Erről van egy nagyon jó, könnyen emészthető könyv is: Generációk harca

Elutasítás helyett mondd el neki, hogy szeretet az ételeit, de folyton találsz benne hajszalakat

2022. jún. 9. 07:53
 6/6 kovpet ***** válasza:
78%

"akkor rögtön jönnek a kérdések, hogy miért nem ettem"

Mert sokszor haj van benne és így nincs hozzá gusztusom.

2022. jún. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!